da istina..ljudi uzmu akvarij i odmah stave ribe u njega i onda se cude zasto im ribice uginu ili se cudno ponasaju, a ni onda nece nista pogledat okolo nego ce iskljucivo slusat prodavaca koji ce im rec da je ribica mozda bila bolesna, ili nije dovoljno mjenjo vodu pa da uzme drugu, a akvarij bez odgovarajuceg filtera, ili cesto sa zlatnim ribama bez filtera i obicni previse riba na litrazu koju imaju.. to je strasno.. ali mi je najbolje kad me prodavac pocne uvjeravat da je on u pravu a ja nisam.. to mi se zadnji put desilo kad sam kupovala jaci filter za zlatne,imala sam 1000lh,htjela sam jaci , akvarij 150l i uvjerava me da je filter od 360lh dovoljan, neki mini filter, taj nebi izdrzo 2 dana..strasno..
isto mi se desilo , kad sam isla u pevecu, i tamo sam uzela keramicke ringove i pumpu vode, i prodavacica mene pita sta su ti ringovi, jer je ona uzela akvarij sa ribicama i da je kupila pumpu vode ko tu koju sam ja uzela i da joj je to filter, ja joj kazem da su ti ringovi filter materijal i pitam je sta ona ima, samo spuzvu ili? i ona meni kaze da ima samo tu pumpu .. pa ono strasno , samo je pumpu vode stavila, koja joj nista nije radila ... pa sam joj malo objasnila i predlozila joj forum..