Lipanj 19, 2025, 21:33:25 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Paucina na Discusima  (Posjeta: 5084 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline buba33

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
Paucina na Discusima
« u: Prosinac 16, 2012, 08:23:25 prijepodne »
Jucer sam napravio izmjenu vode (pipa) i sa discusa je odpadala neka sluz sa koze u obliku paucine... je li to dobro? sto to znaci?

Offline dzems

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: knin
  • volim ribe i ribice
Odg: Paucina na Discusima
« Odgovori #1 u: Prosinac 16, 2012, 08:29:05 prijepodne »
Nije dobro...to znaci da si ih preplasio,sokirao...kakvu vodu ,koliko vode,temperatura vode koju si mjenjao?
Totalna Steta

Offline buba33

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Prosinac 16, 2012, 09:07:48 prijepodne »
u akvaiju je 30c a vodu sam stavio oko 28c... voda je iz pipe i promjenio sam 30% od kolicine akvarija....

Offline dzems

• Punopravni član
  • volim ribe i ribice
« Odgovori #3 u: Prosinac 16, 2012, 09:22:03 prijepodne »
a jeli voda odstajala bar 24 sata?
Vjerovatno si ih malo sokirao sa velikom izmjenom i sa malo manjom temperaturom,malo su pod stresom ali nebi trebalo bit vecih problema.
Totalna Steta

Offline buba33

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Prosinac 16, 2012, 10:11:52 prijepodne »
ma sto se tice riba, one se super i odma se vesele i trce prema meni... nego mene cisto zanimalo zasto odbacuju taj takozvani sluz s koze... mislio sam da tako odbacuju neke necistoce s koze...

Offline cro cop

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Prosinac 19, 2012, 09:58:40 prijepodne »
Nije dobro...to znaci da si ih preplasio,sokirao...kakvu vodu ,koliko vode,temperatura vode koju si mjenjao?

Nije prepad u pitanju već loša voda i nagla promjena na loše. Ribe se brane od loše vode, preagresivne, tvrde, kemijski tretirane, takva situacija pogoduje brzom širenju nametnika koji tjeraju ribu da se dodatno brani pa luči sluz za zaštitu. Riba ti se štiti od neodgovarajućih uvjeta vode a to potiče rast nametnika i lučenje sluzi za zaštitu. Dakle pokrenuo si krug. Svaki put kad mjenjaš vodu dodaj ili aquatan ili od tetre aqua safe, samo ostavljanje vode da odstoji 24 sata ne mora značiti baš ništa. Klor bi trebao ishalpiti ali mi ne znamo što je sve dodano u vodu i koje kemijske supstance koje uopće hlapljenjem ne nestaju. Ako je tretirana voda npr. chloraminom to znači da ti odstajanje vode nikako ne pomaže. Dodaj i sada neko sredstvo za neutraliziranje i trenutnu pripremu vode za akvarijske uvjete.
095/907 83 76  [email protected]

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #6 u: Prosinac 19, 2012, 10:31:04 prijepodne »
Pojačano lučenje sluzi može značiti više toga a kako su kolege i napisali.

Kako bismo mogli detektirati problem moraš ispuniti ovaj upitnik pa češ dobiti konkretan odgovor: https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=29767.0

Offline cro cop

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Prosinac 19, 2012, 12:34:42 poslijepodne »
Pojačano lučenje sluzi može značiti više toga a kako su kolege i napisali.

Kako bismo mogli detektirati problem moraš ispuniti ovaj upitnik pa češ dobiti konkretan odgovor: https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=29767.0

Navedi nam koje po tebi u ovom konkretnom slučaju  (osim ovog što sam naveo) nakon promjene vode uzrokuju pojačano lučenje sluzi. Takva promjena temperature kakva je navedena sigurno nije uzrok.

Najčešći uzroci problema potaknuti su vodom odn. izmjenom vode a okidač su za vanjske nametnike od kojih se riba brani potpomognuti agresivnom vodom. Ako kolega ima mikroskop neka uzme uzorak i pogleda pod malim povećanjima recimo do 400 X  (može već i od 160 X)i vidjet će o čemu govorim.

Malo upućeniji akvaristi znaju jako dobro o čemu pišem ako su to više puta analizirali. Ljudi voda je uvijek po meni 80% problema od kojih kreću svi drugi problemi. Naše vrijednosti vode spadaju u skupinu izuzetno tvrdih voda.
Povežite neke svoje probleme nakon izmjene vode i znat ćete o čemu je riječ. Ali onda imate lanac problema a ne samo jedan.

Isto vrijedi i za probleme kod prestanka uzimanja hrane jer se crijevna mikroflora formira po vrijednostima i kvaliteti vode. Nemojmo zaboravit da se radi o tropskim ribama čije vrijednosti vode daleko odskaču po svim parametrima od naših.

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #8 u: Prosinac 19, 2012, 13:10:42 poslijepodne »
Pojačano lučenje sluzi javlja se zbog više razloga.
Na primjer:

1. ako je koristio neko kemijsko sredstvo za uništavanje algi (kemijski iritans)
2. nagli pad pH (također ga izazivaju neka sredstva za uništavanje algi)
3. ako je u vodu dodao sol
4. ako se u vodi pojavljuje elektricitet
5. klor i kloramini (to si i ti naveo)
6. povišena razina nitrata, nitrita, nitrozamina, fosfata, sumporovodik i spojeva sa sumporom, amonijak (kemijski iritansi-mislim da si i njih naveo)
7. kožni paraziti (također si naveo)
8. crijevni paraziti i tipa Nematoda i tipa Protozoa te škržni paraziti
9. bolesti bubrega, trbušna vodenica, Tuberkuloza, Ascites
10, 11,12......

Dakle može biti više uzroka i ovi koje si ti napomenuo ali i ostali.

Offline cro cop

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Prosinac 19, 2012, 16:29:06 poslijepodne »
... a gle sad postoji teorijska mogućnost da me kad izađem van usmrti pali avion, al o tome uopće nema riječi, tako i ti ovdje teoretiziraš, previše si se uživio, samo što još nisi naveo da i kad dobiju AIDS pojačano luče mukus. Nemoj filozofirat stvar je konkretna.

Ne vidim da si od silnih podataka naveo npr. plijesni koje mogu asocirati na paučinu pošto nismo vidjeli sliku riba a koje znaju napadati ribe i koje se učestalo kod naglih promjena veće količine vode ili kod narušavanja ravnoteže vode zbog promjene pa makar i ovolike količine koliko je kolega naveo da je promjenio.

Sve što sam naveo je daleko vjerojatnije i najčešće se to prvo povezuje s ovakvim problemima.
« Zadnja izmjena: Prosinac 19, 2012, 17:14:44 poslijepodne od cro cop »

Offline buba33

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Prosinac 28, 2012, 10:26:24 prijepodne »
Hvala svima na pomoći....sada sam malo pametniji....to na faksu nismo učili...  :D :D :D

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #11 u: Siječanj 03, 2013, 10:00:27 prijepodne »

Gospodine Cro cop, ja stvarno ne znam kakve su vaše namjere ovakvim provokativnim pisanjem? Naime, tražili ste od mene ovo: "Navedi nam koje po tebi u ovom konkretnom slučaju  (osim ovog što sam naveo) nakon promjene vode uzrokuju pojačano lučenje sluzi." ja sam odgovorio na veše traženje a vi onda počinjete pisati da ja teoretiziram i filozofiram !!!!!!!!!  :roll:
... a gle sad postoji teorijska mogućnost da me kad izađem van usmrti pali avion, al o tome uopće nema riječi, tako i ti ovdje teoretiziraš, previše si se uživio, samo što još nisi naveo da i kad dobiju AIDS pojačano luče mukus. Nemoj filozofirat stvar je konkretna.

U nastavku navodite:
Citat:
Ne vidim da si od silnih podataka naveo npr. plijesni koje mogu asocirati na paučinu pošto nismo vidjeli sliku riba a koje znaju napadati ribe i koje se učestalo kod naglih promjena veće količine vode ili kod narušavanja ravnoteže vode zbog promjene pa makar i ovolike količine koliko je kolega naveo da je promjenio.

Plijesanj (gljivice) ne pojavljuju se na ribama kako vi kažete:
Citat:
koje se učestalo kod naglih promjena veće količine vode ili kod narušavanja ravnoteže vode zbog promjene
Gljivice stvaraju svoje kolonije na koži riba samo kada je nakon liječenja antibioticima narušena dominacija bakterija u ribi i u akvarijskoj vodi, riba ima oslabljen imunitet a pH akvarijske vode je viši od 8.

Offline cro cop

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Siječanj 04, 2013, 10:54:56 prijepodne »
A što sad da ja ovdje još napišem, a stvarno  želim biti pristojan, al s druge strane čovjek  :clown: ne odustaje.

Evo za vas još jedna poduka iz akvaristike.

Dakle citat "Gljivice stvaraju svoje kolonije na koži riba samo kada je nakon liječenja antibioticima narušena dominacija bakterija u ribi i u akvarijskoj vodi, riba ima oslabljen imunitet a pH akvarijske vode je viši od 8."

Dugo vremena vam je trebalo da smislite odgovor ali svejedno ovime niste rekli sve. Baš kako sam napisao narušena ravnoteža u vodi koja može dati zamah plijesnima je i izmjena vode pogotovo ako spusti naglo ili trenutno nekoliko stupnjeva temperaturu vode jer dio bakterija korisnih u filteru i vodi upravo takvom situacijom strada tako da vam za to ne trebaju antibiotici.

Moje "skronmo" znanje u usporedbi s vašim mi ipak daje za pravo da mogu o izmjenama naših voda napisati jako puno jer kako sam i napisao u svom blogu i na nekim drugim mjestima moje ribe su na konstantnoj izmjeni vode što znači 100-150% /24 sata, ali ja to drugim "standardnim" akvaristima s jednim ukrasnim akvarijem ne preporučam jer je za to potrebno znanje koje ja imam za npr. razliku od vas.

Sve što ovdje pišete je teoretiziranje   za koje nemate podlogu u praksi pa tako npr. na vitaminima piše da se kapaju direktno na hranu (banalna stvar npr.) i kako vi teoretski shvaćate stvari jer prakse nemate, vi to samo proslijeđujete akvaristima hobistima koji ne znaju očito od koga traže pomoć, a kad im ribe završe dubeći s glavom prema dolje od stradale jetre koju uništavaju prekomjerne doze vitamina, onda traže savjet onih koji nešto znaju. Samo jedan od niza primjera vaših blistavih stručnih savjeta.  
Stvarno nisam mislio uopće odgovoriti na ove vaše opservacije ali možda zbog drugih akvarista koji u neznanju traže od vas savjet za liječenje diskusa i nisam pogriješio već sam nekome spasio ribe.

I da, nemojte ovo spuštati na osobnu razinu, jer za to nema potrebe, već je moje kako nazivate "provokativno pisanje" pomoć akvaristima da znaju kome se ne trebaju obraćati za pomoć glede liječenja, a i ostalog po pitanju diskusa.

I još jedna stvar za razliku od vas ja imam praksu da u liječenju diskusa mikroskopom provjeravam stanje u akvariju i prilikom liječenja riba, tako da jako dobro znam što pišem kad nekom nastojim pomoći, i ne oslanjam se na vlastite proročke i šamanske sposobnosti kad nekom pokušavam pomoći jer je to previše neozbiljno.

Znam da na ovom forumu ima jako puno ljudi koji se neće javno suprotstaviti stavovima pojedinaca makar i pogriješnim ali eto na vašu žalost nisam od tih.
E sad naravno ide s vaše strane jedan dubokoumni stručno opservirani elaborirani i činjenicama potkrijepljeni odogovor kojeg se niti Obamini pisci govora ( iliti prije Feđa Isović s dužnim mu poštovanjem) ne bi postidjeli. A stvarno sam mislio da uopće ne reagiram al čovjek ne odustaje i ...
« Zadnja izmjena: Siječanj 04, 2013, 10:59:44 prijepodne od cro cop »

Offline dzems

• Punopravni član
  • volim ribe i ribice
« Odgovori #13 u: Siječanj 04, 2013, 18:00:01 poslijepodne »
ja neznam sta je vama...Cemu ta prepucavanja i rivalstva.Dugo vec pratim ovaj forum i gospodin Plavi uvjek zeli pomoci i daje prave savjete,mozda malo prestrucne izraze koje ja nerazumim,ali svakako ima dobru volju i namjeru pomoci.Gospodin Cro Cop ima znanje i iskustvo ali primjetio sam da je stvarno ponekad bezobrazan i ne priznaje nicije drugi misljenje ili iskustvo,ali pomaze sa svojim iskustvom.Ljudi moji,a posebno gospodine Cro Cap kulirajte se malo i pomozite savjetima ,iskustvom onima kojima treba pomoc.Da...sitia san se da kazem da vitamine dajem direktno 4 kapi na hranu,tri puta dnevno.Govedji mix ujutro 4 kapi JBL advitol,granule popodne 4 kapi,listici navecer 4 kapi...Mjesec dana radim ovako i Diskusi nikad veseliji,zdraviji i gladniji....
« Zadnja izmjena: Siječanj 04, 2013, 18:07:14 poslijepodne od dzems »
Totalna Steta

Offline legolas

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #14 u: Siječanj 05, 2013, 17:06:54 poslijepodne »
E moj dzems, pa veterinare i policajce.
Zar mislis da mi "obićni" smrtnici njih možemo razumit?
Život je lijep, potroši ga dobro...

Offline dzems

• Punopravni član
  • volim ribe i ribice
« Odgovori #15 u: Siječanj 05, 2013, 17:48:16 poslijepodne »
E moj dzems, pa veterinare i policajce.
Zar mislis da mi "obićni" smrtnici njih možemo razumit?
:klap: :klap: :klap:
Totalna Steta

Offline dejanb82

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • adriana
« Odgovori #16 u: Siječanj 05, 2013, 18:00:13 poslijepodne »
 :D :D

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #17 u: Siječanj 06, 2013, 00:35:08 prijepodne »
al s druge strane čovjek  :clown: ne odustaje.

Ja vas nikada nisam nazvao ili vam imputirao oznaku  :clown: (klaunom) bez obzira na vaše uzastopno vrijeđanje i ponižavanje. Mislim da ovakav stil pisanja spada u domenu reakcije Moderatora i Novog Kaznenog zakona o vrijeđanju na internetu...

Vi gospodine Cro Cop nikako da shvatite da nemate dovoljno znanja o liječenju riba a još jedan u nizu primjera su i vaše riječi:
Citat:
Baš kako sam napisao narušena ravnoteža u vodi koja može dati zamah plijesnima je i izmjena vode pogotovo ako spusti naglo ili trenutno nekoliko stupnjeva temperaturu vode jer dio bakterija korisnih u filteru i vodi upravo takvom situacijom strada tako da vam za to ne trebaju antibiotici.

Kako biste i vi nešto naučili moram vam napisati slijedeće: Bakterije su najstariji i najbrojniji živi organizam na zemaljskoj kugli. Bakterije i gljivice žive u zajedno ali su bakterije te koje dominiraju a tek kada se dogodi da se broj bakterija smanji (najčešće tretiranje antibioticima) tek tada nastupa gljivična infekcija... Dakle, ovo što ste napisali u navedenom citatu jednostavno nije točno.

Uz navedeno, a kako bih vas poučio, ovo o čemu vi pišete u gore navedenom citatu odnosi se na bakterijsku bolest "Columnaris" (sigurno još niste čuli za to  ;)) a koja ima kolonije poput "hifa" gljiva pa ju ljudi koji to neznaju (poput vas) pogrešno detektiraju kao gljivična infekcija (na koži riba se pojavljuje "paučina")...

O vašem neznanju, gotovo šokantno govori i slijedeće (piše na vašem blogu) : http://uzgojdiscusabirgeshr.blogspot.com/

Citat:
Treća vrlo bitna stvar je da ako već i uočite problem s prestankom uzimanja hrane i eventualnim bijelim sadržajem koji visi iz analnog otvoraNajčešće dolazi do upale crijevne perilstatike zbog svih gore navedenih razloga, a simptomi su isti kao i kod protozoa, flageleta i sl. Liječenje se provodi lijekovima koji djeluju na anaerobe odnosno određenim antibioticima. Isto se može dogoditi i zbog loše kvalitete vode tako da je teško razlikovati osim u laboratorijima točan uzrok s obzirom na slične ili identične simptome ali iskustveno govoreći uzrok je bakterijske prirode.

Bez ljutnje, ali kada sam ovo pročitao nakupile su mi se suze u očima i od smijeha i od žalosti. Kako neki čovjek može uopće može davati ovakve savjete? Zaista biste trebali objaviti ovaj tekst u stručnim časopisima jer možda samo zahvaljujući vama u veterini proglase novu bolest: "Upalu crijevne peristaltike". Samo za vaše znanje pod peristaltikom crijeva podrazumijevamo ritmičke kontrakcije mišića stijenke crijeva.

Citat:
Moje "skronmo" znanje u usporedbi s vašim mi ipak daje za pravo da mogu o izmjenama naših voda napisati jako puno jer kako sam i napisao u svom blogu i na nekim drugim mjestima moje ribe su na konstantnoj izmjeni vode što znači 100-150% /24 sata, ali ja to drugim "standardnim" akvaristima s jednim ukrasnim akvarijem ne preporučam jer je za to potrebno znanje koje ja imam za npr. razliku od vas.

Čuo sam od kolega kakvi su vam rezultati sa 100 do 150% izmjene vode i kako se to odrazilo na vaše ribe  ;)

Glede dodavanja vitamina uvijek savjetujem da se dodaje propisana doza jednom tjedno osim u slućajevima poboljšanja imuniteta riba nakon liječenja kada tijekom 8 dana predlažem dodavanje vitamina 3 puta.

Citat:
I još jedna stvar za razliku od vas ja imam praksu da u liječenju diskusa mikroskopom provjeravam stanje u akvariju i prilikom liječenja riba, tako da jako dobro znam što pišem kad nekom nastojim pomoći, i ne oslanjam se na vlastite proročke i šamanske sposobnosti kad nekom pokušavam pomoći jer je to previše neozbiljno.

Drago mi je da na forumu imamo i čovjeka koji ima "proročke i šamanske sposobnosti" i koji mirkoskopom može otkriti gljivice i bakterije a što je još bolje može odrediti i o kojem se speciusu i subspeciusu radi i to bez uzimanja brisa i premazivanja sloja agar-agara u Petrijevoj posudi te držanja iste 7 dana u termostatu ili bez bojanja odrediti da li se radi o Gram pozitivnim ili Gram negativnim bakterijama...

Što se tiće vašeg iskustva o diskusima dovoljno govore vaši upiti po stranim forumima i često nazivanje mojih kolega sa molbama za hitnu pomoć  ;) No, svakako imate puno, puno, puno više iskustva o diskusima od mene, to priznajem i poštujem iako se ja akvaristikom bavim od 1986 godine dok ste vi još bili mladić...

Također, nemojte omalovažavati veterinarski fakultet i nas koji smo ga završili jer ipak, probajte nekako sami sebi priznati, o anatomiji, histologiji, patohistologiji, patologiji i o liječenju riba ipak znamo više od vas.

S poštovanjem.

Offline cro cop

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Siječanj 06, 2013, 08:27:51 prijepodne »
...  a kao što sam i napisao ranije, ode čovjek u ured predsjednika. A čuj s obzirom na tvoju stručnost sam procjeni pod kakvu kaznenu odgovornost to spada, ja čak mislim da je to za novu najveću kaznu od 50 godina zatvora  ;) . Ako nije to onda nije vrijedno spomena. Svi se mi ovdje stalno učimo i nema onoga tko se ne uči. Ali osobno razlikujem učenje iz knjige bez praktičnog znanja. Jedno bez drugoga ne ide. Kroz dugogodišnje držanje i uzgajanje diskusa nekakvu praksu sam stekao pa o tome nešto malo i znam. Glede teorijskog znanja obično je literatura u knjigam na engleskom jeziku pa možda moj prijevod nije uvijek najstručniji i najispravniji ali jako dobro znam što mislim reći i što napravim u određenim situacijama. Po pitanju mojih izmjena voda pozivam te kod sebe da vidiš moje ribe i akvarije a isto tako pozivam te i da ti pokažeš svoje akvarije i diskuse pa nek svatko procjeni sam o čemu mi tu govorimo.  Na ovom forumu ja se ne sjećam da sam ikada vidio slike ili video tvojih diskusa i akvarija pa ako nisam u pravu bit će i izuzetno drago da to konačno doživim.  
Iz puno kontakata s akvaristima iz cijele Hrvatske, mogu sigurno reći da nitko od nas koji šaljemo drugima diskuse nije u 100% posto slučajeva ispunio očekivanja svojom ili krivjom toga kome je poslao diskuse. Iza toga stojim i sigurno puno članova foruma to može i pozitivno i negativno potvrditi. Isto tako  s moje strane sigurno do takvih situacija nije dolazilo s namjerom. Lako je prodavat pamet i teoretizirat stari moj daj ti kao ja ulaži silne novce u stalne promjene i poboljšanja i dolazi do pameti na taj način.  Moje ulaganje prošle godine iznosi preko 25 000,00 kn a da sam u tome svemu još zanemario i nisam stigao otići po nove diskuse preko grane što je za mene sada jako frustrirajuće, iznosilo bi i puno više. Čeka me i ulaganje ove godine koje će možda biti nešto manje od toga. Ili kao Ivica, kao Žuga, da radiš i dodatne poslove da bi oržavao troškove hobija i sve što si uložio.

Uzgoj diskusa nije bajna stvar, ja znam barem tri uzgajivača iz Zagreba i okolice koji su potpuno odustali od uzgoja u posljednje četiri godine.  
Iskreno razmišljam ovih dana o tome da li se uopće  (ali ne mislim pri tome na materijalno, prošle godine sam materijalno debelo popušio kad smo kod toga) isplati toliko raditi i nešto dobro  stvarati JER JE OVO DOSLOVNO STVARANJE, pada mi na pamet nedavni razgovor s Ivicom jer i on je došao do istog zaključka.

Nagrada mi je pljuvanje i napadi od onih koji to žele, a oni koji su zadovoljni zovu me samo kad hoće još ribe i nemaju potrebu ulaziti u rasprave s pojedincima na forumu.  
Ali glede toga nisam likovao kod drugih kojma se događalo isto ili slično granatiranje kao meni,  tako da to više govori o takvim tipovima kao što si ti, iz prikrajka čeka i samo baca bombe. Lako je tako stari moj.  
Prošli put kad sam te pozvao da staviš slike svojih akvarija i diskusa na kojima temeljiš svoje savjetovanje, poslao si mi na pp sve tvoje generalije u jednom pomirljivom tonu. Tu smo se izljubili i izgrlili da bi me nakon određenog vremena tražio da ti ustupim svoju fotografuju diskusa za neki tvoj članak o columnaris raspadanju peraja (naravno utvrđeno dokazanom preko moje fotografije), što sa i učinio, da bi me opet kroz određeno kraće vrijeme lažnim i ciničnim napisima s drugim pojedincima  ovdje svesrdno napadao. Dakle toliko o liku i djelu "doktore".  Nisa uopće impresioniran tvojom stručnom terminologijom, jedini veterinar koji se bavi diskusima i koji je po tom pitanju po mom mišljenju mjerodavan je Žugec.  Čuj moja veterinarka je pošteno priznala da položeni ispit kad su ribe u pitanju njoj i tako više ništa ne pomaže. Volio bih i ja vidjet tu tvoju diplomu kad se dođem kod  tebe divit tvojim diskusima. Jel misliš da je našem guruu Ivici i jedan od tih ljudi s fakulteta (naglašavam po pitanju diskusa) i do koljena. Ja mislim da nije, a svaka čast tim stručnjacima na njihovim drugim znanjima koja ovdje niti nisu predmet rasprava.
I da jesam bio mladić koji je u osamdesetima držao ribe u akvarijima koji su bili lijepljeni kitom u metalnom ojačanom kutniku s ribama s bajera i kojekuda gdje se moglo nabavljati. I mi smo u Požegi u osamdesetima imali veletrgovca i uzgajivalča riba prezimenom Čanić kojega stariji ali rijetki još akvaristi znaju. Kod njega sam nabavljao u osamdesetima hranu i ribe koje nisu bile iz bajera kojega sam imao iza kuće praktički gdje sam provodio ljeta pecajući sa splava, da ne spominjem kupanje i pecanje i hvatanje riba mrežama i rukama po veličanki i Oraljavi. Dakle samo informacije radi ja sam odmalena živio uz i sa ribama tako da to radim iz ljubavi a ne iz profita i možda jesam malo i pre emotivan, i da možda jesam poneka po nekima malo i bezobrazan po nečijim shvaćanjima u obrani svojih stavova ali su mi sigurno namjere poštene i dobre. Ako tko želi, može ovdje potvrditi što mi je sve ovaj "doktor" radio iza leđa, govorio kolegama sve najgore o mojim ribama koje nikada nije vidio i nije nikada bio kod mene i nije nikada moje ribe imao u nekakvom  svom akvariju, prema tome pajdo ne znam ko bi tu koga trebao tužiti za štetu koju si mi na takav način nanio.
Pajdo toliko o svemu ...
« Zadnja izmjena: Siječanj 06, 2013, 08:33:57 prijepodne od cro cop »

Offline cro cop

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Siječanj 06, 2013, 08:54:08 prijepodne »
.. uh skoro zaboravi  :nerd: :nerd: :nerv: :punch:  da još jedna u nizu laži je nekakvo pozivanje i traženje pomoći od meni ne znanih tvojih kolega, a čuj podsjeti me možda su to zajednički kolege pa ih i navedi, bio bih ti izuzetno zahvalan.

S Ivicom sam razgovarao u par navrata unazad par mjeseci, razmjenjivali smo iskustva. Bio je i Žugec navratio kad sam bio kod Ivice. To su pre ozbiljni ljudi njih izuzetno cijenim i poštujem. S nikim drugim nisam pričao niti izmjenjivao ikakve kontakte već i par godina možda u smislu savjetovanja. Čuj budi bar jednom iskren i pošten pa navedi od koga ja to svako malo tražim pomoć i savjete da mi ribe ne pokrepaju. Ako ne navedeš te likove koji će to potvrditi svakome je jasno koliko je istine u svemu što sam napisao ja, a što ti.

Glede stranih foruma nemoj se baš previše oslanjati na to. Poja pitanja na stranim forumima su uglavnom provokativnog karaktera, a ja znam zašto je to tako. Tamo se ponekad može kontaktirati i s ljudima koji pišu krnjige o diskusima tako da takva komunikacija može biti namjerno podređena. Da  ne govorim u shvaćanju azijske kulture gdje je to posebno kulturološki izraženo. Možda nisi znao. ;) 

Samo prihvaćam arugentiranje imenima o točno određene situacije u koje si ti tako upoznat. U mom poslu ja se bavim iključivo i samo dokazima koje prikupljam na  očevidima, možda sam zato ponekad i više frustriran jer ovaj način komunikacije i kontakta ne podrazumjeva dokaze u doslovnom smislu. A štaćeš moj plavi profesionalna deformacija, nemoš pobjeć od toga nakon toliko godina. :-[

Offline dzems

• Punopravni član
  • volim ribe i ribice
« Odgovori #20 u: Siječanj 06, 2013, 09:02:59 prijepodne »
Rezime,Zakljucak,poanta...sa velikim povjerenjem cu od gospodina cro cop-a kupiti Diskusa,a ako mi se taj isti razboli s punim povjerenjem i postovanjem cu ga ljeciti savjetima gospodina plavog.
Totalna Steta

Offline legolas

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #21 u: Siječanj 06, 2013, 16:00:18 poslijepodne »
Vi ste moji idoli...    :a015:
Život je lijep, potroši ga dobro...

Offline dzems

• Punopravni član
  • volim ribe i ribice
« Odgovori #22 u: Siječanj 06, 2013, 16:24:47 poslijepodne »
a ti si genijalac  :D :D :D
Totalna Steta

Offline 985plavi

• Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #23 u: Siječanj 07, 2013, 13:01:48 poslijepodne »
cro cop, sve bi bilo u redu da ste pristojni.

Ovaj forum služi za razmjenu mišljenja i davanje savjeta a ne za omalovažavanje i vrijeđanje pa vas molim da se toga i držite.

Još jednom naglašavam da vas smatram čovjekom sa velikim iskustvom u držanju i uzgoju diskusa pa vas kao takvoga i poštujem.

Također isto tako posebno poštujem i cijenim Ivicu i Žugu od kojih sam i ja puno naučio o diskusima.

Dakle, još jednom, budite pristojni i kulturni te ljudima dajte savjete pa će sve i sa moje strane biti isto tako kulturno, ljubazno i pristojno.

Moje fotografije riba i one iz rata javne su kao i moji ostali podatci pa ih slobodno pogledajte ovdje: http://www.mojalbum.com/985plavi/moje-ribe i http://www.mojalbum.com/985plavi

S poštovanjem.

Offline dzems

• Punopravni član
  • volim ribe i ribice
« Odgovori #24 u: Siječanj 07, 2013, 13:43:17 poslijepodne »
ljepe ribe i bogat akvarij...sto jest-jest!
Totalna Steta