AKVARIJ:
- dimenzije/litraža,- 60 litara
- temperatura, -25
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH - koristim one6 u 1 od tetre. -GH-16, KH-15,pH-8- Ostalog nema
- vrijeme od pokretanja akvarija -6 tjedana
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice -4tjedna
- koliko često i koliko mijenjate vode -tjedno, 10%
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija -DA
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) -defaultni, uz akvarij došao
- način i periodi čišćenja filter materijala - oprao sam jednom filtere u vodi koju sam izvukao iz akvarija
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) - Juwelove 3 spužvice za unutarnji filter, i vatu na vrhu
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? - NE
- grijač - DA
- pumpa za zrak DA
- CO2 sustav – kakav NE
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) - Gnojivo sam stavio u podlogu, dodajem samo one kemikalije prilikom izmjene vode
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka 2 koridorasa, jedan čistač dna kojem ne znam ime, crni duguljasti, ko som zgleda, 2 gupija odrasal i 3 mala
- starost ribica
- ima li potencijalnih „terorista“
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) - 2 puta dnevno
BILJE I HRANJIVA PODLOGA
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke - NE
- da li imate alge i koje (obavezno napomenuti ako imate Cijano bakteriju) - imam alge, točkaste zelene na staklu i na dnu
- da li ste nedavno koristili neko kemijsko sredstvo za ubijanje algi NE
- od čega se sastoji podloga i kako je rađena te koliko su debeli pojedini slojevi - ¨~pola cm gnojiva i cm šljunka
- da li koristite tabletice za gnojenje bilja, koje i kako su stavljene u podlogu NE
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) - Samo 3 gupija
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) - ima dosta sićušnih malih mjehurića ???
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma - miruju uz površinu
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... - nema
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...) - miruju, uzimaju hranu
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...)
- kad su se simptomi prvi puta uočili - nakon poroda
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima NE
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? samo gupiji
- stanje ostalih stanovnika - OK