Svibanj 15, 2025, 01:43:27 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Hvatanje zebrica,pomoć  (Posjeta: 1333 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline elvis123

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 52
Hvatanje zebrica,pomoć
« u: Prosinac 11, 2012, 08:19:23 prijepodne »
Pozdrav,
trebao bih pomoć.Naime,u svom 160L akvariju sad imam 10-tak platija,6 neonki,5 zebrica, 2 ancistrusa,2 ajmonera i 2 kulija,i dosta bilja.
odlucio sam premjestiti zebrice i tu počinje problem,naime, neznam na koji način ih uhvatiti.Uvijek se zavuku nekamo ispod panjeva i među bilje,i bojim se
da sve ne uneredim loveći ih po akvariju.Dvije sam nekako uspio uhvatiti mrežicom,međutim ove preostale tri nema šanse.Ako ima tko kakvu ideju ili način kako ih uvatiti bio
bih zahvalan

Offline Mokri

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Malawi Mbune
Odg: Hvatanje zebrica,pomoć
« Odgovori #1 u: Prosinac 11, 2012, 08:40:46 prijepodne »
Probaj sa 2 mrežice  :up:. Imam isti problem samo moji se skrivaju u 3d pzadinu...
Damir

Offline tomislav88

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #2 u: Prosinac 11, 2012, 08:59:22 prijepodne »
Ja saam za to koristio mrezicu za hvatanje i mrijestiliste koje je u tom slucaju posluzilo kao neka velika mreza u koju sam tjerao zebrice.
Od svih riba koje sam imao zebrice su najnezgodnije.Djelom i iz razloga sto su iskakale iz posude u koju sam ih stavio nakon sto sam ih uspio uloviti

Offline manilu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Odg: Re: Hvatanje zebrica,pomoć
« Odgovori #3 u: Prosinac 11, 2012, 09:53:56 prijepodne »
Ha ha, ja kada sam ih kupovao tip u petshopu je popizdio, 4 komada u pola sata je uspio uhvatiti a ja dosao po 8, sada kod mene u aq mi dolaze do ruke i udu u mrezicu same

Sent from my WT19i using Tapatalk 2

Offline blacktihi

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #4 u: Prosinac 11, 2012, 10:16:33 prijepodne »
Probaj na sljedeći način:

manjom mrežicom ih samo malo potjeraj po akvariju. A neku drugu mrežicu, po mogućnosti najvećom koju imaš, lovi ih na način da je staviš 10 cm ispod površine vode. Zebrice po svojoj prirodi kada su u nekom stanju panike idu prema površini, tako da će se prije ili kasnije naći točno iznad te mrežice s kojom ih trebaš uloviti. Bilo koji pokušaj njihovog lovljenja uz staklo će te izluditi

Offline elvis123

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Prosinac 11, 2012, 10:45:44 prijepodne »
hvala na savjetima,ma problem je kaj se one zavuku na dno između panja i bilja,i ne mrdaju,uopće nema šanse da dođu do površine (valjda su već bile previše prestrašene s obzirom kolko sam ih naganjal). budem probal danas još nekaj smislit,ne znam ni sam

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #6 u: Prosinac 11, 2012, 11:33:59 prijepodne »
Pricekaj noć, kad ribe odu spavati, nekih 3 sata nakon gašenja svjetla.
I onda ih iznenadi naglim paljenjem svjetla i brzo ih pohvataj dok se još nisu snašle.

Offline Silver B

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #7 u: Prosinac 11, 2012, 18:43:06 poslijepodne »
Tronožac, termos boca s kuhanim vinom, friški crvi i mala, jaaaako mala udica. Bistro!  ;)

Offline elvis123

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Prosinac 11, 2012, 19:59:03 poslijepodne »
i to sam skoro probal :)
ali evo nakon 3-satnog nadmudrivanja konačno sam ih ulovil  :zagrljaj: :zagrljaj:, i to na sljedeći način:
uzeo sam bocu od Coca-cole 2L, odrezao joj vrh i ostali dio potopio u akvarij,s tim da sam na dno boce stavio malo hrane.
malo iznad te potopljene boce sam čekao s mrežicom u ruci...i naravno,sve druge ribe su bar jedanput ušle u bocu,ali zebrice nista.
odlucio sam biti strpljiv do kraja,i konačno nakon 1 sata sam ulovio prve dvije.a posljednja me iscrpljivala jos iduca 2 sata...ali kao sto sam rekao čekanje,
čekanje, i strpljenje...i konačno je ušla unutra i ova posljednja....i hop.,to je to...svima hvala na savjetima