prije 2 tjedna sam našao muškog uginulog guppija zaljepljenog na usisu filtera, do tada se normalno ponašao tako da sam mislio da je uginuo kako sam ga našao, promjenio sam 20 % vode sljedeći dan ostale ribice sam pratio par dana ponašale ok pa nisam puno panike dizao, danas sam došao kući sa posla i vidim jednu ženku guppiya kako se skriva među travom, isto nisam nešto bio zabrinut jer je već tjedan dana debela i reko vjerojatno pred okotom, predvečer on još stoji među travama i nešto debelo bijelo joj visi iz guze i probljedila skroz, izgubila boju, prije pola sata sam je našao na dnu akvarija, ostale ribice ok jedu normalno divljaju po aq, vodu mjenam jednom tjedno oko 20%, prilikom izmjene vode usisam dno tamo gdje nema biljki, od ribica je tu još jedan ancy, sijamski algojed, jedan mladi guppy, 2 odrasle ženke, jedan muški guppy i osam zebrica (4 točkaste i 4 prugaste), algi nema nikakvih, prije tjedan dana sam dodao novi filter tako da sam izvadio stari, izvadio malo vode iz aq, oprao spužvu u toj vodi i to nalio u novi filter(hangon haqos 500), sljedeći da nsam promjenio 20% vode, od kemija u vodu ne stavljam više ništa već dva tjedna, testere nemam, voda nema nikakvih čudnih mirisa, temp vode između 23 i 25.
Ima tko kakvu ideju zašto su ta dva guppiya uginula i što da radim?