Bok ekipa!
Imam pitanje oko tigrastog barbusa, odnosno puntius tetrazona.
Imao sam ih 4, ali su dvije ovog ljeta krepale, vjerojatno zbog vručine, nebitno.
Veća mi stalno maltretira drugu, ganjajući ju po akvariju i grizući peraje. Mala se pokušava sakriti iza grijača, jer je to jedino mjesto gdje ju ova veća nemre dohvatiti.
Prošli put ju je tolko zgrizla da je mala imala očigledne ranice po stražnjem dijelu tijela, i jako zgriženu zadnju i leđnu peraju. Problem sam riješio stavljanjem većeg barbusa u poveću karantenu za rast malih ribica. Inače karantena je kućne izrade, napravljena od žice i rastezljive fine mrežice, koja se objesi na rub akvarija.
Kad se manja ribica oporavila, veću sam pustio.
Sad je opet ista priča! Veća toliko maltretira manju da sam ju opet prebacio u karantenu

Ono što mene zanima je zašto se to događa, i još više, kako to da manja ribica stalno pliva oko karantene i stoji uz veću ribicu? I jedna i druga pokušavaju pronaći izlaz. Mala ribica kao da daje podršku maltretatoru..

I da, akvarij je 60 litara, a stanovnici su 2 tigrasta barbusa, 2 corydora i procambarus clarkii za kojeg napominjem unaprijed da ne predstavlja nikakvu prijetnju drugim ribicama jer je konstantno našopan i ne dira druge ribice. A kad naraste se seli frendu u veći akvarij.