Znači prebacio si ih u veliki akvarij i započeo liječenje antibiotikom?
Ja ne bih liječio sa amoksicilinom prije svega jer postoje bolji antibiotici koji iz vode lako ulaze u krv ribe a ovaj jedino može uči u tijelo injekcijom ili hranom ali ako ulazi sa hranom trebao bi hraniti svakih 8 sati kako bi koncentracija lijeka u krvi bila postojana...
Osobno mislim da si pogriješio jer si započeo liječenje zbog slijedećeg:
1. Amoksicilin nije antibiotik koji može izliječiti simptome "Trbušne vodenice" ili "Ascites" (nakupljanje vode u tijelu) posebice jer su bolesti vezane za probleme u radu bubrega riba
2. Ovaj antibiotik ne djeluje ako koncentracija u krvi nije stabilna
a) treba napraviti pravi omjer lijeka u hrani
b) treba omogučiti da svaka riba pojede određenu dozu hrane sa lijekom
c) koliko se sjećam taj se antibiotik vrlo slabo resorbira iz vode u tijelo ribe
3. sa antibiotikom si poubijao sve dobre bakterije u filteru i akvariju pa si sada dodatno narušio biološki sustav a trebat će ti 5 tjedana da se akvarij ponovo isciklira
Ja i dalje vjerujem da je to u pitanju pigmentacija i prilagođavanje boje riba na boje u tvom akvariju na tvrdoću vode, pH i rasvjetu (posebice ako ti u akvariju imaš meku vodu i nizak pH te ako imaš jaču rasvjetu od one u kojoj su ribe prije živjele).
Napuhan trbuh može biti zbog stresa prilikom lovljenja i transporta ili reakcija na nove uvjete od vode do CO2, rasvjete i dr. a manifestira se u privremenom zastoju u probavi a lijek je jedino 1 do 2 dana bez hrane.