Srpanj 20, 2025, 21:30:04 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Mali gupi umiru!  (Posjeta: 2218 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline LekyLuu

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
Mali gupi umiru!
« u: Prosinac 02, 2012, 00:27:33 prijepodne »
Ovako vec sam otvorio istu ovu temu u djelu za pocetnike al su me uputili i ovamo!
Ribica mi je prije 15 dana okotíla 8 malih gupija ali problemi u zadnjih nekoliko dana, 2 su uginula a treci ce brzo! :( ovako drzim ih u posudici od 1 l jer nemam nista drugo, nema nista od opreme posuda i vodu mjenjam svako 2 dana u potptpnosti ali prilikom toga izvadim mlade iz vode pa na 5 sec dok i ne ubacim na drugo mjesto, temp vode bude od 24°-26°C! Drzim ih kod prozora radi svjetlosti!
Sta radim pogresno?

Offline ante78

• Trade Count: (+12)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: Mali gupi umiru!
« Odgovori #1 u: Prosinac 02, 2012, 00:49:27 prijepodne »
Ovako vec sam otvorio istu ovu temu u djelu za pocetnike al su me uputili i ovamo!
Ribica mi je prije 15 dana okotíla 8 malih gupija ali problemi u zadnjih nekoliko dana, 2 su uginula a treci ce brzo! :( ovako drzim ih u posudici od 1 l jer nemam nista drugo, nema nista od opreme posuda i vodu mjenjam svako 2 dana u potptpnosti ali prilikom toga izvadim mlade iz vode pa na 5 sec dok i ne ubacim na drugo mjesto, temp vode bude od 24°-26°C! Drzim ih kod prozora radi svjetlosti!
Sta radim pogresno?

:klap:pa bravo majstore kako mozes promjenit svu vodu u potpunosti razlicito pises u prethodnom i ovom postu

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #2 u: Prosinac 02, 2012, 03:07:11 prijepodne »
vec ti je Plavi napisao u predhodnoj temi da ispunis upitnik o bolestima i poslusaj ga pa cemo ti onda sve pomoci i doci ces do pravog zakljucka, iako se po ovome svemu sto si napisao vidi da ipak malce ubijas ti, neumiru zbog toga jer su vani kako si naveo 5 sekundi i td, nego ih ubijas izmjenom vece kolicine vode, tako dozive šok i paf..

ako ih zelis uzgajati, njima moras ugoditi kao i odraslima, znaci neki manji akvarij kao karantena, sa grijacem, zracnom pumpicom i ostalim da mogu prezivjeti. I nema veze sto temperatura varira, ali 24 stupnja je malo za mlade ribe, jer one su slabe naspram odraslih, po mojoj procjeni za mlade ribe temperatura mora biti između 26 i 28C.. tako da ili slozi kako treba, ili ocekuj opet isto, znaci pomor riba iz dana u dan.. a mozes napraviti kako ti je kolega Ante rekao, kupi si kotilicu i stavi ju u akvarij glavni, tamo ce se najbolje osjecati, jer ce izbjeci ceste izmjene velike kolicinske vode, bar da nedozive toliki šok..

evo ti upitnik o bolestima, ako stignes ispuni ga, ali nebi bilo lose da procitas malo i prirucnik za pocetnike..

upitnik o bolestima: https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=29767.0

i samo ako nije problem, daj nam malo informacija o svom glavnom akvariju, litrazu, stanare i td.. Lp

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #3 u: Prosinac 03, 2012, 10:51:00 prijepodne »
Hvala kolegama na savjetima  :zagrljaj:

Vidi, problem je u temperaturi zbog toga što se vrlo mlade (Toplovodne) ribe odmah razbole kada su velike oscilacije u temperaturi (temperatura u sobi preko noči padne na cca 15C a po danu je cca 23C).

Ti možeš ili kupiti kotilicu (kolege su ti stavili fotku) ili ribe i dalje drži u staklenci ali staklenku stavi da pliva (pluta) u velikom akvariju (zbog održavanja temperature). Svaki dan mijenjaj 20 do 30% vode uz usisavanje dna od nečistoća. Nova voda koju češ ulijevati u tu staklenku mora biti voda IZ VELIKOG AKVARIJA.
Ribe hrani 3 do 4 puta na dan po vrlo, vrlo malo tako da na dnu ne ostaje nepojedene hrane.

Pozdrav i sretno.

Offline LekyLuu

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Prosinac 03, 2012, 19:50:16 poslijepodne »
Hvala vam na savjetima svima! Sad cu to sve sprovest fino da ribe normalno zive i et cekam nove male za 15ak dana! :D pozz

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #5 u: Prosinac 04, 2012, 10:32:32 prijepodne »
Pozdrav Mostaru i sretno sa ribama.  :up:

Offline LekyLuu

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Siječanj 07, 2013, 14:33:35 poslijepodne »
Ej, ovako malci kojima je mjesec i po su jednake velicine kao i ovi kojima je samo 2ipo tjedna..... Rastu li oni uopce???? Nije mi jasno kada ce narast ovim tempom!

Offline tommySB

• Trade Count: (+15)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #7 u: Siječanj 07, 2013, 15:00:37 poslijepodne »
s cim hranis ribe,koliko hranis,koliko riba imas u koliko litara akvarija....sve ima svoje....
CATCH AND RELEASE
Znao je reći marva je marva,u trnju jede u blatu spava, al se nikada ne uprlja ko čovjek

Offline LekyLuu

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Siječanj 08, 2013, 10:56:54 prijepodne »
Koja hrana postoji za malce osim Artemia Salina... ako ima jos nesto djelotvorno napisite jer nezz ocel ovo bit u Sjemenarnoj jer ipak zivim u Hercegovini!!!

Offline Therion

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #9 u: Siječanj 08, 2013, 11:06:48 prijepodne »
Ja malim gupijima dajem isto što i velikim, jedino što dobro izmrvim s prstima i dajem više puta na dan po malo. Rastu najnormalnije.  :)

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #10 u: Siječanj 08, 2013, 11:19:35 prijepodne »
Eto upravo kako je i napisao postovani kolega.

Uz navedeno mozes im ponekad dati vrlo malo zumanca iz tvrdo kuhanog jaja.

Offline tommySB

• Trade Count: (+15)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #11 u: Siječanj 10, 2013, 12:48:11 poslijepodne »
kao sto je therion napisao..tako im i ja dajem isto sto i velikima,samo usitnis sto je vise moguce,par puta im dajem na dan,i lijepo i normalno rastu..
uz to dajem im i mikrocrve...
CATCH AND RELEASE
Znao je reći marva je marva,u trnju jede u blatu spava, al se nikada ne uprlja ko čovjek

Offline zebo

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Siječanj 10, 2013, 13:16:58 poslijepodne »
Po meni, sve radiš pogrešno. Ne možeš ih držati u litri vode, ne možeš ih držati kod prozora. Ako ih držiš u litri vode osiguraj da je površina kojiom voda dodiruje zrak¸bude barem 10 kvadratnih centimetara ali opet u litri vode neće dugo, makni ih od izravne sunčeve svjetlosti - to mladim ribama ne treba. Osiguraj jedino da ti je voda dovoljno tvrda.- jer u krškim krajevima voda iz slavine zna biti mekša- ironija ali uglavnom je tako, a gupiji vole tvrđu vodu.
Kad sam imao 16 napravio sam nešto slično, litra vode je 10X10X10 cm to je malo veće od rubikove kocke i u tome ni ličinke komaraca ne možeš uspješno uzgajati.

Offline LekyLuu

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Siječanj 10, 2013, 19:39:49 poslijepodne »
Ma to je davno bilo sad su u 15 litara i maknutee daavno s prozora....  ;)