E ovako, kupio sam juce jednog barbusa tetrazone green. .
Nebi ga ni kupio nego odem do PET Shopa da vidim sta ima i naletim na njega nisam mu mogao odoliti kupio sam ga bez da ista znam o njemu..
Donio sam ga kuci i bilo je sve u redu odmah sam za komp i malo guglao, pregledao njihove osobine, nakon sto sam vidio da gricka peraja ostalim ribicama malo sam i pozalio, al kako da se ljutim na onako lijepu ribicu..
Danas je malo ganjao gupije po akvarijumu, a veceras evo se, tako da kazem prilijepo, za prednje staklo akvarija i samo ide gore dole pa me to malo zabrinjava. .:
D Jeli to nesto zabrinjavajuce ili se samo igra?..
Vidio sam jos na internetu da ako ih ima vise manje ce gnjavit ostale ribice, pa sam planirao otici iduce sedmice opet do istog shopa i kupiti jos najmanje 2 ..

I onako imam previse ribca u akvariju 4gupi 4moli 4skalara 1trihogastera 3Corydorasa 1Algara..

Mislim da je to previse za akv od 60l . .

Pa zbog toga ne planiram uzeti vise vec samo 2. .D: ili cu vidjeti da poklonim nekom gupije pa da kupim 3-4..
I jel mi mozete navesti jos neke osobine barbusa green koje nisam gore naveo, i zanima me jos razlika izmedju muzjaka i zenke te kako ide parenje i mrijest ??Unaprijed hvala ..