Kolovoz 13, 2025, 21:00:54 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: trebam savjet za filter za 54L akvarij...  (Posjeta: 10023 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline biljana

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 50
Odg: trebam savjet za filter za 54L akvarij...
« Odgovori #25 u: Studeni 30, 2012, 12:41:30 poslijepodne »
pa rekao sam, operi dobro tu spuzvu u 2 litre akvarijske vode i onda tu vodu ulij u filter. Ta spuzva ti je toliko mala u odnosu na ostalu kolicinu materijala da ti jednostavno nece imati skoro nikakvog efekta ako ju samo ostavis u nekoj kosarici. A obzirom da ti je akvarij zacikliran nista ti se nece dogoditi taman i da stavis cisti filter jer imas toliko veliku povrsinu materijala da ce ti se jako brzo naseliti dovoljan broj bakterija u filter da sistem normalno funkcionira.

aaa, tocno da, napisao si tako i prije! previdjela i nekako zapamtila to ubacivanje spuzve iz starog :(

Offline biljana

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #26 u: Studeni 30, 2012, 12:51:54 poslijepodne »
Ja sam kupio još jedan set spužvi i valjke. Ako se nije nešto promijenilo ono sa spužvom nije klasična vata i ne moraš ju izbaciti. Ja sam izbacio bio-balls-e jer mi se nisi činili učinkoviti. Kod mene su trenutno u gornje dvije košare spužve (i plava i crna), a u donje dvije je keramika i zadovoljan sam filtracijom, a ni ribe se ne bune.

da, nije klasična vata to u najgornjoj košari.. a bio ballsi i meni malo sumnjivo izgledaju jer ih je premalo i preveliki su pa ima dosta sloodnog mjesta izmedju...

a reci jesi li kupovao te dodatne spuzve (onu crnu i plavu) original za taj filter? ne da mi se sad naručivati i čekati da stigne od elegance reef-a, a jucer sam gledala u pet centru i nisam nasla nikakve slicne spuzve.. sve su rezane po mjeri za neki filter...

Offline Therion

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #27 u: Studeni 30, 2012, 13:07:44 poslijepodne »
Mislim da nećeš naći nigdje drugdje...
Stvar je dogovora, meni je tu spužvu i keramiku poslao busom drugi dan, jedino što ne znam jel ima direkt linija Rab-Osijek.  -?
Ali svakako ne čekaš previše, ako je na lageru šalje se odmah!  ;)

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #28 u: Studeni 30, 2012, 13:45:33 poslijepodne »
pa uzmi najslicniju dimenzijama, pozeljno malo vecu, nije neka mudrost skarama odrezati i skrojiti da bude kao original. ako bas neces cekati.

Offline biljana

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #29 u: Studeni 30, 2012, 22:06:18 poslijepodne »
pa uzmi najslicniju dimenzijama, pozeljno malo vecu, nije neka mudrost skarama odrezati i skrojiti da bude kao original. ako bas neces cekati.

da, tako sam i htjela, ali nije bilo vecih u pet centru gdje sam gledala... imali su samo manje ili tu negdje kao sto meni treba, ali sasvim drukcije skrojene pa nemas sta rezati nego jednostavno ne paše...

tražila sam da li mozda imaju nesto onako u komadima sto svatko moze rezati po volji, ali samo vatu su imali tako u komadu... :/

Offline biljana

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #30 u: Studeni 30, 2012, 22:23:24 poslijepodne »
hvala svima na dosadašnjim savjetima ;)

evo danas je filter pusten u pogon, malo sam morala sasjeći cijevi, bile su predugačke pa su se previše motale.. protok je oke koliko vidim (zebrice plivaju pri vrhu kao i uvijek, ne zanosi ih ništa), smanjila sam ga na pola i u posudama ima dosta materijala (za sad sam ostavila bio ballse u posljednjoj jer nisam imala spuzvu, ali to planiram zamijeniti skoro)...

bilo je malo patnje s pokretanjem dok sam filter i cijevi napunila vodom jer mi je to prvi kanister filter u zivotu... pa je onda oko deci vode otišlo na parket kad sam se odlučila ponovno ga rastaviti da skratim cijevi, ali sve je oke prošlo... iz druge cijevi više nije izašla ni kap vode jer sam ju obmotala rucnikom na onom spoju sa filterom ;)

jedino me zanima iskustvo vas koji imate vanjske kanistar filtere, koja je razina šuma koja se čuje dok radi? voda se više ne čuje kako se preljeva, to je bilo u prvih par minuta dok nije zrak izašao (malo sam ga i ljuljala), ali sad se čuje šum motora (pretpostavljam da ne može bez ikakvog šuma)... šum je recimo jačine šuma ventilatora od kompjutera... kako imam dva kompjutera u dnevnoj sobi, navikla sam na takve šumove, ali ovaj mi je novi pa ga još uvijek čujem  ;)

a i ormarić na kojem stoji akvarij, morala sam mu "odvaliti" jednu ploču zadnje stranice (ona tanka ploča), da provučem cijevi pa se možda i zbog toga čuje taj šum... pretpostavljam da kad bi izrezala samo mali dio za cijevi i opet zatvorila ormarić iza tom pločom da bi šum bio manji...

koliko se čuju vaši vanjski kanistar filteri?

Offline kinggo

• Počasni član
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #31 u: Studeni 30, 2012, 23:38:23 poslijepodne »
eheim 2222 se prakticki ne cuje, tek kad mu dedejem na 20-30 cm. Fluval 405 se cuje lagano iako je u ormaricu (eheim nije) ali njemu bi jedno ciscenje dobro doslo jer ne znam kad sam ga zadnji put otvorio. Inace se ne cuje bas tako, je glasniji nego eheim ali zanemarivo. Opcenito, ne kuzim da ih imam cak niti dok je tisina.

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #32 u: Prosinac 01, 2012, 01:10:23 prijepodne »
Moj se nije nista cuo, samo kad bas stavis uvo jako blizu/na njega.
JBL e701 se ista tako cuje, odnosno ne cuje.

Sacekaj par dana i protresi ga koji put.
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline biljana

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #33 u: Prosinac 01, 2012, 01:38:34 prijepodne »
Moj se nije nista cuo, samo kad bas stavis uvo jako blizu/na njega.
JBL e701 se ista tako cuje, odnosno ne cuje.

Sacekaj par dana i protresi ga koji put.

moze biti da je problem u tome sto nije sav zrak još izašao.. evo opet ga malo protresla i opet se čulo šuštanje iako sam mislila da je sav zrak izašao... možda se utiša još ;)