hvala svima na dosadašnjim savjetima

evo danas je filter pusten u pogon, malo sam morala sasjeći cijevi, bile su predugačke pa su se previše motale.. protok je oke koliko vidim (zebrice plivaju pri vrhu kao i uvijek, ne zanosi ih ništa), smanjila sam ga na pola i u posudama ima dosta materijala (za sad sam ostavila bio ballse u posljednjoj jer nisam imala spuzvu, ali to planiram zamijeniti skoro)...
bilo je malo patnje s pokretanjem dok sam filter i cijevi napunila vodom jer mi je to prvi kanister filter u zivotu... pa je onda oko deci vode otišlo na parket kad sam se odlučila ponovno ga rastaviti da skratim cijevi, ali sve je oke prošlo... iz druge cijevi više nije izašla ni kap vode jer sam ju obmotala rucnikom na onom spoju sa filterom

jedino me zanima iskustvo vas koji imate vanjske kanistar filtere, koja je razina šuma koja se čuje dok radi? voda se više ne čuje kako se preljeva, to je bilo u prvih par minuta dok nije zrak izašao (malo sam ga i ljuljala), ali sad se čuje šum motora (pretpostavljam da ne može bez ikakvog šuma)... šum je recimo jačine šuma ventilatora od kompjutera... kako imam dva kompjutera u dnevnoj sobi, navikla sam na takve šumove, ali ovaj mi je novi pa ga još uvijek čujem

a i ormarić na kojem stoji akvarij, morala sam mu "odvaliti" jednu ploču zadnje stranice (ona tanka ploča), da provučem cijevi pa se možda i zbog toga čuje taj šum... pretpostavljam da kad bi izrezala samo mali dio za cijevi i opet zatvorila ormarić iza tom pločom da bi šum bio manji...
koliko se čuju vaši vanjski kanistar filteri?