Da, to je i mene malo zasmetalo, premalo voda. 45 minuta je bilo o šumama i livadama, a nisam znao da ima još jedan dio o Plitvicama pa sam bio prilično ljut jer sam mislio da će samo 15 minuta biti o vodi. Al dobro, bilo je i zanimljivih prizora i informacija, pogotovo kad su konačno počeli pričati o vodi.
Npr. mene su se najviše dojmile onih 5 sekunde kad su prikazali Utriculariu onak lijepo izbliza 
Koja je to bila Urticularia?
Inace, slazem se, bilo je premalo vodenih prizora ali onih par podvodnih je bilo mrak !
Niš od toga dok se ja ne primim kamere i zaronim! 
Utricularia minor ja mislim, rekao je naziv na hrvatskom (mala mješinka) i neki komentar da je ful rijetka mesožderna biljka i da u Hrvatskoj raste samo na Plitvičkim jezerima. Iako baš nisam siguran da je to istina

Inače, rod
Utricularia je najbrojniji rod mesoždernih biljaka, ima oko 220 vrsta i jako su široko rasprostranjene. Kod nas postoje 3 vrste,
U. minor,
U. vulgaris i
U. australis, ali nijedna nije ni izbliza onak atraktivna kao
U. graminifolia nažalost (ili na sreću

).
Hrane se protozoama tipa bičaši i slično, a veće vrste i manjim beskralješnjacima tipa daphnijama ili kolnjacima. Plijen love organom koji se zove mješnica (eng.
bladder) po kojem su i dobile ime. Smatra se da je mješinica jedan od najnaprednijih i najbržih biljnih organa jer je sposobna zatvoriti se za oko 10 tisućinki sekunde kad osjeti da je u njoj plijen. Ta mješinica se dobro vidi i na
U. graminifolii, pogledajte ako netko ima doma. Meni su to jako fascinantne biljke, zato sam se tak raspričao o njima