Srpanj 08, 2025, 01:42:37 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Tetratec 700 pušta  (Posjeta: 3768 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zlah

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Tetratec 700 pušta
« u: Studeni 10, 2012, 20:04:28 poslijepodne »
Izgleda da je dihtung oslabio. Dali netko zna gdje bi se mogao nabaviti novi dihtung (ona okrugla guma).

Offline g.mizerak

• Trade Count: (+8)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
  • ko pod drugim jamu kopa-najmni je radnik!
Odg: Tetratec 700 pušta
« Odgovori #1 u: Studeni 10, 2012, 20:17:38 poslijepodne »
BOLF-Gundulićeva mislim 38 preko puta elektre,sve vrste guma i semeringa,izrada po mjeri... :)
život nije što zamišljaš,već momentalna nepobitna činjenica

Offline Vipko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
    • http://www.NetEkipa.com
« Odgovori #2 u: Studeni 10, 2012, 21:18:16 poslijepodne »
Dok sam ja imao ovaj filter na jednom starom akvariju (tj. EX1200 model) i ima sam isti problem, kao i svi, jer je opce poznato da je brtva na tetratecovim EX filterima za q.

Skini brtvu i u onaj žljeb di inace brtva sjeda namotaj teflon trake. Dosta je treba namotati tako da ti digne taj žljeb za par milimetara. Nakon toga stavi ponovo onu brtvu u žljeb, samo sto ce ona sada radi teflonke ispod biti malo više izbačena prema gore. Vrati oprezno poklopac i nema problema. Ja sam tako se švercao pune 2 godine s starom brtvom kada su svi mi govorili to se treba zamjeniti i sl. Brtva je uredu sto se tice elastike, ali radi konstantnog pritiska se malo stanji i zato popusti. Svako 4-5 mjeseci nadodas par krugova teflonke i nema problema. Nakon 2 godine je se vec vidila dotrajalost brtve (ispucala i sl.) tako da sam je onda tek promjenio. Skinuo sav teflon i idemo ispocetka. Do prvog popustanja, onda opet teflon :D

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #3 u: Studeni 10, 2012, 21:30:11 poslijepodne »
Ako hoces novu pitaj i naruci na
www.aquashop.hr
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #4 u: Studeni 10, 2012, 22:31:58 poslijepodne »
imas u pet centru dijelove za tetru, cak nisu ni skupi.. mislim da je brtva oko 30ak kn..

Offline mrki13

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zg
« Odgovori #5 u: Studeni 10, 2012, 23:23:44 poslijepodne »
Izgleda da je dihtung oslabio. Dali netko zna gdje bi se mogao nabaviti novi dihtung (ona okrugla guma).

Imaš ju i u zoo viliju. (utrine) To je najgori filter, ja sam sve izmjenjao pa opet curi.  :doh:

Offline boxer

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Studeni 11, 2012, 13:19:16 poslijepodne »
Promjenis brtvicu i vozi, ja sam na svojim akvarijima imao sve tri tetre istovremeno i nikada problema, mislim da je stvar do rukovanja, da se svaki puta brtvica podmaze s adekvatnim mazivom i rukuje njeznije mislim da nebi  bilo toliko problema. Meni je skupi novi eheim  napravio poplavu jer je procurio sam od sebe
Slavonski Brod

Offline Vipko

• Punopravni član
    • http://www.NetEkipa.com
« Odgovori #7 u: Studeni 11, 2012, 13:43:44 poslijepodne »
Hehehe vidis ti kako 100 ljudi 100 iskustava. Ja nakon ovoga gafa s brtvom od EX1200 i nakon sto sam vidio da svi na netu imaju isti problem, otpisao Tetratec sto se tice filtera, nakon par godina kupio Eheima Pro 3 filter, do dana danasnjeg radi kao urica nikada niti kapljice da je prosuo.

Offline boxer

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Studeni 11, 2012, 15:52:30 poslijepodne »
Hebiga meni da su bili veci nebi ih nikada mjenjao, a nova trojka napravila poplavu po parketu jer je imala tvornicku gresku na rucnoj pumpi za pokretanje a imam ih dva komada  ;)
Slavonski Brod

Offline aston

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Veljača 01, 2013, 21:49:02 poslijepodne »
Brtve glave nisu glavni problem, već crni dio na koji se šarafe ventili i koji se utisne u samu glavu, to se novo naruči u zoo hobiju za nekih 100 kn i svi problemi rješeni.

Novi modeli tetre na tom dijelu imaju dvije ručkice ( s prvom se zaključa spoj a s drugom otvori,  za razliku od starijih modela prije 2-3 godine ) i sada je najveći problem riješen.

Brtve treba redovno podmazivati i mijenjati svakih par godina i to je normalno.

Offline pulek

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #10 u: Veljača 12, 2013, 15:18:18 poslijepodne »
Ispod poklopca gdje se nalazi gumb za ručno pumpanje vode u filter nalazi se preljevni ventil s klapnom i gumenom brtvomkoju je nemoguče promijeniti jer je ni proizvođač ne prodaje zasebno i kad tu procuri onda se puni voda pod poklopcom dok ne propusti na rubovima pa dijeluje kao da je popustila brtva čitave glave.Osobno sam promjenio sve gumice na ex 700 idalje je pištao dok nisam otkrio taj preljevni ventil u servisu su bili ljubazni ali mi nisu mogli pomoč njihov savjet je bio da kupim novi filter jer je malo skuplji od nove glave filtera.Oni kažu da je to normalno kod izrajbanih filtera od dugotrajne uporabe a moj je radio malo više od dvije godine,taman kad je garancija istekla on procurio.

Offline Shok

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #11 u: Listopad 12, 2014, 14:50:06 poslijepodne »
Evo da nadopisem nesto.
Imao sam isti problem. Pustao je i mislio sam da je brtva na glavi. Ali kad sam vidio onaj post sa brtvom ispod rucne pumpe sam krenuo rastavljat i uspio sam srediti. Par krugova teflon trake iznad brtve, podloške na vijke jer su se poceli usjecati u plastiku i NE PUSTA!!!! :D
Dakle ne bacajte filtere!! Malo truda i radi ko novi!