ja bi jos kamenja ubacio ..
To sam i ja shvatio
nakon što sam stavio ribice, kak su još pod stresom od seljenja nisam ih htio dodatno uznemiravati, ali planiram prilikom prve izmjene vode ubaciti još koji kamen. Iskreno, ni meni nije baš leglo kako sam složio ova dva "otoka", nekako su mi pre...neznam, definitivno bum još mijenjal malo kamenje, stavit ću koji i u sredinu između, ne u stilu otoka, onak samo "pobacat" i podbočit s nekim manjim da dobiju koji prolaz više
nekak mi malo previse svijetla ima unutra, koje lampe su u pitanju ?
Eh da, s tim muku mučim. Rasvjeta je u dva modula, svaki s 2 X 54W T5. Jedan modul ne palim uopće, a na drugom sam stavio jednu lampu koja jedva radi i jednu novu. Mislio sam staviti jednu koja je potpuno riknula, ali neznam kako bi to utjecalo na prigušnicu, da nebi ona riknula pa sam si samo stvorio dodatni problem.
Znam da bi bilo idealno složiti novu rasvjetu, LED idealno, ali nažalost financijska situacija je takva kakva je, nažalost izgleda da bu takva i u bližoj budućnosti, tako da mi ostaje samo probati nešto iskemijati od ove postojeće rasvjete, tako da je svaki prijedlog dobrodošao

ljepo odrađen akvarij sve pohvale 
E kad to baica kaže

jesu li to ženke thumbi west imaš li mužjaka nevidim ga na slikama
Budem ga probao poslikati da vidimo jel to to

Kad već toliko pišem da nadodam. Kako su mi ovo prvi ciklidi koje imam, moram reći da sam ne puno, nego jako, jako ugodno iznenađen. Dok sam pripremao akvarij za njih, samo sam razmišljao, joj kakva pozadina, kakvo kamenje...nakon što sam stavio ribice, shvatio sam da je scape kod ciklida najmanje bitna stavka (dobro, mora biti nešto radi samih ribica da se one osjećaju ugodnije), ali ribe su te koje su to što ćini akvarij interesantnim i jako zanimljivim za gledanje. Navečer si pogasim sva svjetla u dnevnom, privučem stolicu, uzmem pivicu i zapalim cigaretu i jednostavno uživam. Imam jednog carleusa koji valjda opičen s strujanjem vode, dođe do streamice, postavi se okomito na strujanje i pušta da ga tako okomito nosi do drugog kraja, pa onda ponovo...jednostavno uživancija za gledanje i u svem tom gledanju uopće ne primječujem nit pozadinu nit kamenje, samo ribice, uglavnom odmor za dušu i divota za oko.