Srpanj 18, 2025, 05:52:54 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Za čist zrak  (Posjeta: 5045 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Werther

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Betta Svijet
Odg: Za čist zrak
« Odgovori #50 u: Studeni 04, 2012, 20:47:40 poslijepodne »
E pa narode sami ste si birali takvu vlast, ona je odraz Vas....sad ju i trpite!  :dead:
Kao da bi bilo drugačije da je bilo tko drugi na vlasti? Problem je što se, nažalost, nema između čega/koga birati... :-[

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #51 u: Studeni 04, 2012, 20:50:27 poslijepodne »

Kao da bi bilo drugačije da je bilo tko drugi na vlasti? Problem je što se, nažalost, nema između čega/koga birati... :-[

ovo je već izlizani izgovor 20 godina....nađi nešto bolje. ;)

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #52 u: Studeni 04, 2012, 20:56:26 poslijepodne »
Tu misliš na ovu zadnju ili općenito na vlasti od 91 do danas?

Jer, općenito, da je trenutno bilo tko drugi, ista bi pjesma svirala.. tko još misli da se HR politika kroji na Markovom trgu malo je prespavao zadnjih 20 godina Hrvatske "samostalnosti"...

Offline Werther

• Punopravni član
    • Betta Svijet
« Odgovori #53 u: Studeni 04, 2012, 21:02:49 poslijepodne »
ovo je već izlizani izgovor 20 godina....nađi nešto bolje. ;)
He, he... ajmo onda ovako. Zadnjih tjedan-dva me supruga nagovara da skupa s djecom emigriramo u Kanadu ili Australiju, kaže samo što dalje od Hrvatske. Ja se još dosta opirem tom razmišljanju, ali nekako sve manje i manje. Dogodine se možda iz Montreala budem ulogiravao na akvarij.net. :-[

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #54 u: Studeni 04, 2012, 21:06:49 poslijepodne »
Pa ako tako razmišljamo Vedrane da ništa ali baš ništa ne ovisi o nama onda bolje da si grob odmah počnemo kopati.

Svjestan sam da smo kao država i narod mali, beznačajni, da ćemo u EU kao i sada izvan unije imati beznačajnu jedva spomena vrijednu ulogu, da nas nitko ništa ne pita...da danas svijetom vlada kapital, interesi.. itd itd.. bla bla bla...

Al odbijam se predati, vjerovati da možemo bolje za sebe napraviti, pravedniju i sretniju državu izgraditi...koja će znati zaštiti svoje građane.... jesam li utopist i budala ili samo običan normalni mali čovjek koji želi sebi i svojoj obitelj ali i susjedima bolje sutra...???

Ja mislim da se može bolje od zadnjih 20 godina ove države!

Offline Čiča

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #55 u: Studeni 04, 2012, 21:11:03 poslijepodne »
Umjesto da budemo zemlja poželjna za useljavanje,nažalost,sve više mladih,sposobnih i obrazovanih razmišlja o iseljenju.

Offline ajoj

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #56 u: Studeni 04, 2012, 21:13:05 poslijepodne »
@Werther- Kad imas mogucnosti, idi! Ovo je robovlasnicka zemlja. Tamo ces imati radnicka PRAVA a ne imat PRIVILEGIJU rada. Da imam fax odavno bih kidnuo. Nemas kaj tu radit, ni ostajat- radi ceg i kog? Obitelj ti je zena i djeca, i oni su ti i otac i mater i drzava i religija. Boli te briga gdje si ak je tebi i tvojima dobro. Odi i ne okreci se. Edit: kad iduci put budes u razmisljanju ic ili ne, preformuliraj pitanje: bi li itko iz Montreala htio u Zagreb?! I nakon tog skupljaj vrece, kutije i selotejp i pravac aerodrom.
« Zadnja izmjena: Studeni 04, 2012, 21:18:18 poslijepodne od ajoj »

Offline Werther

• Punopravni član
    • Betta Svijet
« Odgovori #57 u: Studeni 04, 2012, 21:29:52 poslijepodne »
@Werther- Kad imas mogucnosti, idi! Ovo je robovlasnicka zemlja. Tamo ces imati radnicka PRAVA a ne imat PRIVILEGIJU rada. Da imam fax odavno bih kidnuo. Nemas kaj tu radit, ni ostajat- radi ceg i kog? Obitelj ti je zena i djeca, i oni su ti i otac i mater i drzava i religija. Boli te briga gdje si ak je tebi i tvojima dobro. Odi i ne okreci se. Edit: kad iduci put budes u razmisljanju ic ili ne, preformuliraj pitanje: bi li itko iz Montreala htio u Zagreb?! I nakon tog skupljaj vrece, kutije i selotejp i pravac aerodrom.
Ma nemamo mi još nikakvih mogućnosti, samo istražujemo. Žena mi je u zadnje vrijeme previše gledala putopisne emisije Gorana Milića pa je počela maštati. :) Doduše, ispada da su moje zanimanje (arhitekt) i njeno zanimanje (medicinska sestra) baš deficitarna u Kanadi, a to navodno olakšava stvari. Treba doduše vidjeti da li priznaju svo to naše obrazovanje koje smo obavili u Hrvatskoj. A imam i jednu poznanicu u Montrealu, tako da tko zna? -?

Nego, vratimo se mi sa Kanade opet na Slavonski Brod. Kad će opet neki novi prosvjedi? Ima li kakvih planova da se prosvjedi prošire i na druge gradove u Hrvatskoj? U Zagrebu mislim da ima dosta Brođana... Treba malo to proširiti i na druge gradove i treba inzistirati na rezultatima. Npr. idemo prosvjedovati sve dok se, za početak, ne postavi dovoljno mjernih postaja. I pročitao sam u novinama da je rafinerija obećala da će zrak biti čist do 2015. g. Tako da sada treba reći ovako, ako se to može realizirati do 2015. g., što treba napraviti da se to ipak realizira do 2013. g., nama je 2015. g prekasno, treba tražiti to za 2013. g., pa neka Bosna i Hercegovina plati da se to riješi ako neće Rusi! -?

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #58 u: Studeni 05, 2012, 08:56:08 prijepodne »
Kad će opet neki novi prosvjedi? Ima li kakvih planova da se prosvjedi prošire i na druge gradove u Hrvatskoj?

A nešto se piše na ovoj facebook grupi

Inače prestala mjerna postaja mjeriti benzen  :D :clown:
« Zadnja izmjena: Studeni 05, 2012, 09:29:04 prijepodne od veco »

Offline vuky

• Punopravni član
« Odgovori #59 u: Studeni 05, 2012, 11:11:19 prijepodne »
U subotu sam prosao autocestom pored Broda. Pa to smrdi da nemam rijeci kako opisati. Neznam kak' vi to tamo svakodnevno izdrzavate?!

Nego, ministra pozovite da provede u Brodu malo dulje od 15 min. Recimo, mogao bi i ministarstvo tamo preseliti.
Igrajte za nju, nasu voljenu,
Nek\' jace kuca to
Srce vatreno.

Offline veco

• Punopravni član
« Odgovori #60 u: Studeni 05, 2012, 11:22:46 prijepodne »
Malo se navikneš na taj miris kad boraviš duže vrijeme, ali kad odeš negdje i vratiš se onda tek sužiš da taj zrak strašno zagađen i otežava disanje.

Greenpeace Hrvatska se oglasio da će probati pomoći na internacionalnom nivou jer nevjerojatno je da hrvatske vlasti u današnje vrijeme dopuštaju ovakvo sustavno trovanje kao u logorima i ništa ne poduzimaju.

Upravo razgovaraju na sjednici gradskog vijeća da se oglase sirene za uzbunjivanje u ovakvim ekstremnim koncentracijama benzena i sumporvodika :nuclear:

http://www.youtube.com/watch?v=ZQGa4ZnLDQc&feature=related

« Zadnja izmjena: Studeni 05, 2012, 11:39:57 prijepodne od veco »

Offline ajoj

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #61 u: Studeni 05, 2012, 11:28:33 prijepodne »
nemoguce da se nema novaca za rjesavanje problema. Mjerit se mora i netko mora biti sankcioniran. Trajat ce dok se dogovore tko je odgovoran i tko placa ak ne uleti neki superman pred izbore prije toga. Do tad trla baba lan. Prosvjed nece nista rijesiti. Bosanski Brod nek obustavi sve aktivnosti: odlazak u skolu, na posao.. Dok se to ne rijesi. Ako djeca i radni ljudi nisu zasticeni na radu il u skoli nek budu doma i gotovo. Kakav prosvjed il bomba..? Dogodit ce se opet.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #62 u: Studeni 05, 2012, 11:49:15 prijepodne »
neka bulazniti....

ljudi su u ovom kraju sretni sto uopce rade, i jos sretniji sto prime neku bijednu placu. obustavljati odlaske na posao, strajkovi, u zemlji (bih), i kraju (slavonija) gdje je tolika masa nezaposlenih, stvarno mislis da bi nesto rijesilo? u roku 10 minuta se kompletna smjena jedne firme, tvornice,trgovine,rafinerije (nebitno) promjeni i zaposle se novi ljudi, jer ljudi jedva cekaju da rade, i ne postavljaju nikakva pitanja. Da, jako bi ih zasmetalo, mozes misliti.

Offline veco

• Punopravni član
« Odgovori #63 u: Studeni 06, 2012, 22:01:48 poslijepodne »
U Zagrebu se održava prosvjed ovu subotu u 12h ispred ministarstva zaštite okoliša...

http://www.h-alter.org/vijesti/pritisak-odozdo/dajte-nam-da-disemo-prosvjed-brodjana-u-zagrebu

Pa eto nadam se da će i netko od zagrebačke ekipe s ovog foruma navratiti na mirni provjed ispred ministarstva :up:

Doći će i skupina građana iz Siska koji će se zbog iste situacije u Sisku priključiti prosvjedu :up:

Offline veco

• Punopravni član
« Odgovori #64 u: Studeni 12, 2012, 20:03:17 poslijepodne »

Naš brodski hip hoper ovaj vikend kad je išao kući je pretučen na naselju, a čujem i ostali koji su dignuli glas dobijaju prijetnje preko telefona i sl.

Offline Brljator

• Punopravni član
« Odgovori #65 u: Studeni 12, 2012, 21:27:12 poslijepodne »
Kad sve sagledam , kad vidim kakva nam je država , i sve ostalo, dođe mi da povračam.
Werther  vidim da si mojih godina, i još nam nije kasno  da odemo iz ove ludare.
Kod mene je omjer za vanka 50 % 50, jer i moja žena nevidi budučnost  u ovoj državi.
Prvenstveno spasit svoje dijete od  bijede i robovlasnika, omogučit im normalan život, što je tuj nemoguče ak si pošten radnik.
Od poštenja nema sreče u ovoj državi.
Imam svoju kuču, svoje kokoši zemlju sve strojeve, auto, nemam kredit, pa nemogu skrpat kraj sa krajem, kak je tek nekim ljudima koji to nemaju

Offline Werther

• Punopravni član
    • Betta Svijet
« Odgovori #66 u: Studeni 12, 2012, 23:27:42 poslijepodne »
Evo i par video spotova u čast svih onih koji su zaslužni bilo svojim djelovanjem bilo svojim nedjelovanjem što se uopće došlo u takvu idiotsku situaciju. Ovi spotovi baš i nemaju toliko veze sa čistim zrakom, ali mislim da su sasvim prigodni za sve ove debile koji tvrde da se "ne može ništa učiniti"! Ja bih im refrene puštao na svakom budućem prosvjedu! >:(

Offline Werther

• Punopravni član
    • Betta Svijet
« Odgovori #67 u: Studeni 12, 2012, 23:31:26 poslijepodne »
Kad sve sagledam , kad vidim kakva nam je država , i sve ostalo, dođe mi da povračam.
Werther  vidim da si mojih godina, i još nam nije kasno  da odemo iz ove ludare.
Kod mene je omjer za vanka 50 % 50, jer i moja žena nevidi budučnost  u ovoj državi.
Prvenstveno spasit svoje dijete od  bijede i robovlasnika, omogučit im normalan život, što je tuj nemoguče ak si pošten radnik.
Od poštenja nema sreče u ovoj državi.
Imam svoju kuču, svoje kokoši zemlju sve strojeve, auto, nemam kredit, pa nemogu skrpat kraj sa krajem, kak je tek nekim ljudima koji to nemaju
Brljator, vidim da se potpuno razumijemo! :up:

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #68 u: Studeni 13, 2012, 07:42:11 prijepodne »

Naš brodski hip hoper ovaj vikend kad je išao kući je pretučen na naselju, a čujem i ostali koji su dignuli glas dobijaju prijetnje preko telefona i sl.

Uobicajena prica - kad propadne veliki prosvjed i cijela prica se razvodni onda se upletu "tajne sluzbe" i prijetnje, videno vec bezbroj puta. Netko je najbolje opisao pod komentarima na portalu da vise ljudi dnevno ide preko po cigarete nego sto ih se okupi na prosvjedu za cisti zrak. Jedino me cudi sto Pernar i HDSSB-ovci nisu uhrabili svoj trenutak paznje ali ne sumnjam da ce se pojaviti prvom prilikom.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #69 u: Studeni 13, 2012, 09:03:10 prijepodne »
bljuje mi se...

koliko je ovo smeće od države, toliko smo i mi smeća od ljudi..izmanipulirani, inertni, kukavni, svako gleda neku svoju mrvicu u džepu koju smo pokupili, izgrebali, dobili od smradova pa nas time drže u šaci...jad i bijeda... :dead:

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #70 u: Studeni 13, 2012, 15:43:23 poslijepodne »
...i još nam nije kasno  da odemo iz ove ludare.

Ostajte ovdje

Offline veco

• Punopravni član
« Odgovori #71 u: Studeni 13, 2012, 18:03:26 poslijepodne »
Ovdje je ekipa

Offline astralis

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #72 u: Studeni 13, 2012, 19:54:15 poslijepodne »
http://www.youtube.com/watch?v=VrUVLpFaUoM&feature=plcp

...preplaćen sam na njegov kanal pa samo da shvatimo koliko je poželjna misao odlaska u neku utopiju koju zamišljamo da postoji.

eruption of emotions

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #73 u: Studeni 13, 2012, 21:58:32 poslijepodne »
Pa dobro ajde, svakom njegovo pravo izbora, tko hoće van neka ide.....al mislim da dosta nas bi htjelo ostati....i promijeniti ovu državu. Neće to ići preko noći, mentalitet je takav kakav je, politička elita je pustila korijenje, lobiji i interesi su na sve strane, narod je demoraliziran i u apatiji...nema snage niti volje....

Al sve revolucije su krenule iz barake ;) od dvadesetak ljudi. Treba pokušati, jest da nam je mana samosnižavanje praga tolerancije sve dok nas osobno ne zgaze al valjda će nam jednom puknuti film...pa da se zakovitla i krene oluja...da otpuše ove naše političke strukture....kad već nejde na "demokratski" izborni način...

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #74 u: Studeni 13, 2012, 22:40:17 poslijepodne »
Statistika kaze da je za veliku promjenu potrebna masa od barem pola milijuna ljudi - ajde nadi toliko ljudi kojima nije u interesu ne talasati i koji nisu zainteresirani za uhljebljivanje :)