iz mog tupog kuta, bajka o bratstvu i jedinstvu svih naroda i narodnosti, samoupravni socijalizam, tito&partija...imali su daleko vise smisla i funkcionalnosti za obicnog covjeka, nego sto ima ovo danasnje veliko hrvatstvo, kapitalizam, demokracija i slicni pojmovi na papiru.
isto tako se ne slazem da nasi politicari nista ne znaju o hrvatskoj, njezinoj povijesti i nacionalnim interesima. Koliko ja vidim, sasvim uspjesno su nas vratili u doma kmetova i feudalizma, gdje garnitura od 50-tak jednih te istih ljudi zadnjih 20 godina pogoduje samo sebi, stiti samo svoje interese, a po nama harace gdje god stignu. Povijest se ponavlja, izgleda. 
Sto se zagadjenosti zraka u brodu tice, a vezano za ovo sto je napisano, uskoro taj zagadjeni zrak u gradu nece ama bas nikoga smetati, jer postaje sve teze vidjeti nekoga da seta po brodu, s maskom, ili bez nje.
Stara pjesma s aktualnim prizvukom kaze nekako... I ne sanja se više stari san..svi cekaju pasos da odu van...
Ma razumijem ja tebe ali ja nisam govorio o tome. Ovi današnji političari na vlasti kao i u opoziciji nemaju veze s interesima naroda i države. Da imaju nebi dopuštali da se ovako nešto u Brodu dešava a ovaj problem nije od jučer. Jedino za što brinu su interesi krupnog kapitala (primjer Brod) i uski stranački i partijski interesi (primjer Sabor i vlada).
Niti vlast u zadnjih 20 godina ima puno veze s velikim hrvatstvom...uglavnom samo deklarativno za potrebe kampanje pred izbore. Većinom, uz časne izuzetke a ti jesu ili će biti gurnuti u marginalu, naši političari su običan moralni šljam i izrodi ili izdajice kako hoćete svoje domovine.
Oprostite na teškim rječima ali onom ministru ili premijeru kojemu je važniji ruski kapital i pohvala majčice Rusije za poslušnost, od zdravlja njegovih građana i ostanak Brođana u svojem gradu je ni više ni manje još jedna prodana duša u neprekinutom nizu hrvatskih političara.
Zato nam trebaju političari od kalibra, hrvatski orijentirani a ne prema EU, Americi, Rusiji, bilo kome drugom, sa čvrstim moralnim vrijednostima, kičmom, bili lijevi ili desni i spremnošću da SLUŽE narodu koji ih je birao a ne interesima drugih država i stranog kapitala. Takvih danas nažalost nema na vidiku i tu smo gdje smo.