akvarij je bio u pogonu prije par godina, dobio sam ga na poklon sa svom opremom, ribicama i plasticnim biljem.
nedavno sam ga odlucio ponovno pokrenuti misleci da ce sve biti kao prije. plasticno bilje, izmjena vode tu i tamo, hranjenje i to je to.
54l, 60x30x30
filter pumpa je neka losa kineska, unutarnja, 350l/h (u planu je nova, ali nema se, stisla kriza)
rasvjeta je jedna original t8 neonka daylight 15w i naknadno ubacena t5 neonka od 13w. ova t5 je samo 4000k, nasao sam zadnju u superkonzumu za 5 kuna pa sam je uzeo i odlucio probati sa njom. prigusnicu za nju sam uzeo sa 14w stedne zarulje, a grla sam napravio tako da sam zalemio zice na neonku, preko svega navukao gumeno crijevo i sve zalio vrucim ljepilom. na poklopac sam je pricvrstio samo vezicama i za sada sve super funkcionira.
grijac je neki od 50w
zracna pumpica od 3w koju rijetko koristim
imam i stream pumpu deklariranu na 2000 l, ali mislim da nema vise protoka od trecine deklariranog.
podloga je sareni sljunak

bez hranjivog supstrata, ali sam naknadno ubacio jbl kuglice i nabavio osmocote kojeg tek planiram ubaciti pod sljunak.
od riba su unutra: ancistrus, 5 neonki, 5 barbus tetrazona i 6 santafilomena. barbuse i santafilomene bi rado zamjenio za neonke pa da imam samo jedno jato. nisam jos planirao predstaviti svoj akvarij jer nije nista posebno i vjerojatno puno grijesim, ali mi treba postova kako bi mogao ponuditi ribe u zamjenu jer ih imam previse u akvariju, a samo ih baciti nisam u stanju.
od bilja imam svega i svacega i za sada sve lijepo raste.
ovako je izgledalo sa plasticnim biljem nakon cikliranja i ubacivanja prvih riba.

nastavak slijedi...