dok se netko pametniji ne nadje.

Filtracija - skimmer, mali, unutrasnji. pogledaj si aquamacro ns-12, malih dimenzija, ocjenje i misljenja na netu su odlicne, ja ga prekratko imam, ali radi svoj posao kako mi se cini.
Hang on filter ti vjerovatno otpada, ali mozes uzeti uvijek neki manji (slabiji) unutrasnji filter za au i po4 (kad zatreba). Mozda i taj njegov original mozes upotrijebiti za isto, rekao bih.
Treba ti i jedna stream pumpa, 2-3000 litara, ili 2 slabije.
sto se rasvjete tice, 15w t8 nisam vidio a da bi zadovoljavala. vjerovatno postoji, ali nisam nasao. 15w imas jedino aquastar. a i 30w bi ti bilo preslabo.
Bolje 2x24w t5, mislim da ti one jbl-ove stanu u poklopac (40-tak cm su duzine).
Znaci u principu, odgovor je po meni da mozes, nista ti u osnovi od extra opreme ni ne treba osim rasvjete i stream pumpe, skimmer je opcija, ali s obzirom na malu cijenu i male dimenzije, nije neki izdatak da ga nabavis.
Ali, mozda ti je bolje drzati morski bez poklopca, procitao sam puno dobrih argumenata zasto je bolje ne imati poklopac. a onda nemas problema ni staviti neki vanjski overflow, staviti sump, ili ako ne to, barem 1 hang on filter za kem. filtraciju. samo moja razmisljanja, a definitivne odgovore ce dati netko puno pametniji.