evo moje vidjenje...
mh sijalice su ok stvar, ali vodi racuna o par sitnica.
prvo i osnovno, griju se kao vrag. dakle, otvoreni tank bez poklopca, ili ako ces se upustati u ugradnju ovakve lampe u poklopac, moras imati bolesno hladjenje, ventilatori i sl. Balasti su teski, i i oni se jako griju, dakle, otpada (po zdravoj logici) da iste usarafis negdje u poklopac ili slicno, znaci montiras ih negdje van akvarija-dalje od akvarija.
daju nesto koncentriranije svjetlo nego neonke, pa pazi i na duzinu samog akvarija. daju i shimmering efekt, sto je po meni kao sedlo na kravi u biljnom akvariju, ali tu vec idemo pricati o ukusima, a to necemo.
Najveci problem vidim u grijanju same lampe, drugim rijecima mislim da ces relativno tesko odrzavati konstantnu temperaturu u akvariju.
S obzirom na relativno male dimenzije akvarija, mislim da bi ti sretnija kombinacija bile t5 lampe - 39w ako ides na ugradnju u poklopac, 54w ako ces raditi neku visecu ili overtank rasvjetu (jer ne stanu u poklopac, one su cca 110cm)
Recimo 4x39 ili 4x54w i imas bolesnu rasvjetu na akvariju tih dimenzija.
I najvaznije, sto se Kelvina tice.....s obzirom da pucas na biljni akvarij, najbitnije ti je crveni i plavi spektar, iako nebi bilo lose da lampa(e) pokrivaju i ostale dijelove. 10000K je nekako najsretnije rjesenje ako pricamo o jednoj lampi. Iako nista ne moze nadmasiti kombinaciju lampi, recimo 880, 980, 965, plus neka "akvaristicka".....a tu t5 rasvjeta dolazi do punog izrazaja, jer kombiniras 3-4-5 (koliko hoces i koliko ti treba) lampi razlicitog spektra. na kraju se ionako sve svede na ono sto je tvom oku najugodnije.