Srpanj 27, 2025, 13:41:19 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: voda donešena sa analize  (Posjeta: 4808 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cichlid

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
voda donešena sa analize
« u: Ožujak 22, 2004, 18:06:00 poslijepodne »
konaćno sam ustanovio šta mi je sa vodom -- dobio sam infuzorij--životinjski- ćekam sad poslje  osam da mi ćovjek kaže šta staviti u vodu.veli ništa tako štrašno i da je on to ljećio sa dva preparata,objašnjavo mi je uzroke ali nisam sve popamtio. sam znam da se onda nesmije opće mjenjatio voda jer se još prošire ,da se nesmije riba hraniti,i da se nesmije stavljati nitrivec jer od toga isto polude pa se razmnože još više.to su neke informacije koje sam dobio,sad neznam koliko toćne ali pošto se čovjek bavi time 40 godina veljda nešto zna.poslje osam ću javiti šta mi je reko i kako da se riješim toga .možda će nekome koristiti .mogući kraj mojih muka.

Offline SandmanRI

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
voda donešena sa analize
« Odgovori #1 u: Ožujak 22, 2004, 18:11:00 poslijepodne »

E ovaj put pozorno slušaj i pamti pa fino napiši jedan koristan članak za sve one koji imaju isti problem. Ako treba, hvataj bilješke!
Rijeka / Hrvatska
><((((º> - previše ljudi premalo misli - <º))))><

Offline chubby

• Punopravni član
voda donešena sa analize
« Odgovori #2 u: Ožujak 22, 2004, 18:29:00 poslijepodne »
ako nije tajna ... koji je to akvarista?

Offline cichlid

• Punopravni član
voda donešena sa analize
« Odgovori #3 u: Ožujak 22, 2004, 18:41:00 poslijepodne »
ako se gospodin složi sa tim,rado ću reći njegovo .nebi bez njegovog pristanka to napravio jako smo si dobri pa nebi ,nedaj bože uništio prijateljstvo.razumiješ .i nije nikakva tajna ako meni uspije podjeli ću sa svima ,šta toćno se mora napraviti.

Offline chubby

• Punopravni član
voda donešena sa analize
« Odgovori #4 u: Ožujak 22, 2004, 20:06:00 poslijepodne »
dobro. a jel ti to muku mucis s novo slozenim akvarijem?

Offline cichlid

• Punopravni član
voda donešena sa analize
« Odgovori #5 u: Ožujak 22, 2004, 20:27:00 poslijepodne »
ma ne chubby nikad nisam ima takvih problema a ovoj nije moj prvi akvari dosta sam ih imao ćak jedno vrijeme 4 komada.ovo mi se prvi put desilo napisao sam gore šta je ,sad me je čovjek zvao i rekao šta da stavim u akvari jer se preko mikroskopa u jednoj kapi vide nji petnajstak a veli da se inaće u jednoj kapi može biti i preko pedeset. tih živina ćuli ste svi za taj preparat ali ja ga neću imenovat ,sutra krećem sa -akcijom tamanjenja-- reko je da do tri dana trebalo se normalizirat ako ne ,nešto vode van i onda drugi ljek ,veli da od ta dva jedan sigurno uništava beštije ,ja ga namjerno neću imenovat-ljek- jer ako ne uspije ja osto popljuvan.za tri dana ću napisati ako bude poboljšanja ako ne nikad ga neću ni spomenuti a kamoli imenovati.onda krećem sa drugim ako i taj šlućajno ne upali --sve bum polil sa kiselinom-- šala.bok i daj bog da uspije spasilo bi mene a i danas sutra još nekoga.ovaj prvi se koristi ako je tih živina malo -šta znaći malo neznam-ako ih je puno onda taj drugi.nemojte misliti da sam ad ja nešto otkrio pa neću reći ,neću reći iz razloga ako ne uspije bar mi se niko niko neće smijati.ako uspije dat ću na sva zvona.bok.

Offline shadow_x

• Punopravni član
    • http://www.google.com
voda donešena sa analize
« Odgovori #6 u: Ožujak 22, 2004, 20:34:00 poslijepodne »
daj sam reci kakvi su simptomitj. kakcu znat da imam tugamad u akvariju Edited by: shadow_x

Offline cichlid

• Punopravni član
voda donešena sa analize
« Odgovori #7 u: Ožujak 22, 2004, 22:12:00 poslijepodne »
ovako ,najednostavnije ćeš znati ako promjeniš nešto vode u akvariju i on se još jaće zamuti --ali nemojmo mješati simptome novog akvarija koj je blago bjelkast to znamo svi kako izgleda i to da ne stavljaš ništa unutra razbistrit će se.2- voda ti je žućkaste tamna tako neka bolesna boja stvarno neznam sa kojom bojom bi ju usporedio.3--ako ti je tako mutna pusti par dana ako još bude nako par dana još, mutnija e moglo bi biti to a ako hoćeš provjeriti dali imaš to u akvariju evo ti jedan savjet kako se to radi i šta ti treba ja ih danas gledam cjeli dan--šta ti treba od pribora-- povećalo što jaće to bolje,žarulja od mislim, 25 w ,komad stakla.taj komad stakla ,nemora biti veliki --poljepi gornju stranu stakla ili ofarbaj u crno ,kad si to napravio u sredini ostavi malu rupicu --oguli tu boju ili crnu traku u velićini nokta na ruci nemora  biti veća.ispod stavi upaljenu žarulju u tu rupicu na staklu kapni iz akvarija vode i uzmi povećalo i gledaj ako vidiš u kapi vode da se nešto miće ,,živi ,skaće amo tamo i ako još izgleda ko--y- tako nekako to ti je --infuzori--.ovo improvizirai mikroskop radi a,ako slućajno imaš pravi onda je to to .to ti je to shadow.probaj bit će ti zanimljivo a ako ih nemaš o kap vode mora biti ćista ,nemoj zamjeniti znazanoću sa tom živinom jer zmazanoća u kapi vode stoji a ovo se giba.eto nadam se da si me shvatio šta sam napisao ,ja svoj akvari poćinjem sutra ljećiti pa ćemo vidjeti.

Offline chubby

• Punopravni član
voda donešena sa analize
« Odgovori #8 u: Ožujak 22, 2004, 22:56:00 poslijepodne »

...a ako si upravo nesto izmrijestio,imas savrsenu hranu za prvih par dana

nisan siguran,ali mislim da ih se moze pobit i sa costapurom(to su protozooi-papucice i ostala ekipa,isto ko i ihtioftirius,pa bi mozda islo...)

Offline schox

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
voda donešena sa analize
« Odgovori #9 u: Ožujak 22, 2004, 22:58:00 poslijepodne »
A od čega se pojavljuju ti organizmi?

Offline cichlid

• Punopravni član
voda donešena sa analize
« Odgovori #10 u: Ožujak 23, 2004, 09:26:00 prijepodne »
chubby imaš pravo to šta si napisao gore imao sam, mrijest ali nemogu vjerovati da taj infuzori tako može zamutiti vodu danas sam poćeo sa tretmanom pa ćemo vidjeti ,a ćuo sam neznam ispravite me odma ako griješim --može ga uzrokovat treset tako sam ćuo --.znam da se mlađ hrani sa tim ali sam isto tako ćuo da te beštije mogu pobit mlađ.sad ko ima pravo neznam ali stvarno zanimljiva beštija.bok

Offline Fauna

• Punopravni član
    • http://www.beke.co.nz/index.php
voda donešena sa analize
« Odgovori #11 u: Ožujak 23, 2004, 09:58:00 prijepodne »

Cichlid, vidis niko se nije setio infuzorije. A razlog je sto nisi detaljnije opisivao sta si radio kada si sredjivao akvarijum.

Infuzorija ne moze tek tako da se pojavi mora daim stvoris uslove i da ih uneses u akvarium. Moja pretpostavka da si uneo ako si menjao medije u filteru ( a sigurno jesi ) tako stonisi dobro sterilisaosinteticku vatu. To hoce da sedesi ako vatu ne propustimo kroz vrelu vodu. U sintetickoj vati je ima dosta u to sam se uverio ,prakticno.

Inace svaki ozbiljnijiakvarista bi trtebao da ima bar "hobi" mikroskop.

Offline cichlid

• Punopravni član
voda donešena sa analize
« Odgovori #12 u: Ožujak 23, 2004, 10:54:00 prijepodne »
imaš pravo fauna nisam nisam provuko vatu kroz vrelu vodu a mikroskop sam improvizireo i dobar je --kolko tolko-.sad bar znamo šta je sa mojom vodom a možda su i drugi imali problema sa tim a nismo sa sjetili te infuzorije.sad da ćujem kako se to uklanja ja sam poćeo danas sa jednim preparatom a velim neću ga imenovat da mi se poslje smiju ako upali reći ću svima a onda ću spomenuti i onaj drugi ali mislim da fauna zna sa ćime se to može riješiti i još nešto fauna --pa za to može tolko vodu zamutiti--hvala bok.

Offline schox

• Punopravni član
voda donešena sa analize
« Odgovori #13 u: Ožujak 23, 2004, 20:58:00 poslijepodne »
Eto ti sad, a ja sam neki dan čistio filter,stavio vatu i ugljen,a nisam ih pofurio i od tada mi je mutna voda, točnije od subote. Jel bi to mogao biti isti problem i šta da radim,ŠTA, ŠTA!!

Offline cichlid

• Punopravni član
voda donešena sa analize
« Odgovori #14 u: Ožujak 23, 2004, 21:44:00 poslijepodne »
prvo bez panike-- vata ti nije bila na vlagi i nekom šugavom mjestu da bi to mogo dobiti--drugo --ja nikad nisam novu vatu furio i nije mi nikad ništa bilo --treće gledam malo vodu danas i vidim unutra crva --jer zna neko kako je došao crv u moj akvar ja znam ali neću to iznjeti jer još nisam sasvim provjerio ali vjerujem šta ćovjek kaže .ako neko zna neka iznese baš me zanimaju mišljenja od kud crv u akvariju a tebi je voda smeđa od panja a sa obrirom da nemaš vanjsku pumpu a ova unutarnja nemože to posisati bez obzira što stavljaš ugljenu vatu to ti je preslabo .bok

Offline aqua

• Punopravni član
    • http://majstor.purger.com
voda donešena sa analize
« Odgovori #15 u: Ožujak 24, 2004, 11:17:00 prijepodne »
Citat: Fauna

Inace svaki ozbiljnijiakvarista bi trtebao da ima bar "hobi" mikroskop.

Ima u apotekama za kupiti mejbi bejbi :-) mikroskop kojim se prate plodni dani :-)

Offline schox

• Punopravni član
voda donešena sa analize
« Odgovori #16 u: Ožujak 24, 2004, 18:56:00 poslijepodne »
Cichlid ja nisam napisao da mi je voda smeđa, nego mutna

Offline Mario

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
voda donešena sa analize
« Odgovori #17 u: Ožujak 24, 2004, 21:47:00 poslijepodne »
Koliko košta taj mejbi bejbi?
Rijeka - Hrvatska

Offline cichlid

• Punopravni član
voda donešena sa analize
« Odgovori #18 u: Ožujak 24, 2004, 21:55:00 poslijepodne »
ma to sam napraviš rijeka povećalo za 35 kuna žarulj od 25w komad stakla zatamniš staklo samo malu rupicu ostaviš u sredini uštekaš zarulju ,staviš to staklo iznad nje kapneš iz akvarija kap vode i uzmeš povećalo i vidiš da ti je akvari pun parazitaradi sigurno ja gledam tako svoje.

Offline schox

• Punopravni član
voda donešena sa analize
« Odgovori #19 u: Ožujak 24, 2004, 22:08:00 poslijepodne »
I kaj vidiš, da li ih ima manje ili?

Offline cichlid

• Punopravni član
voda donešena sa analize
« Odgovori #20 u: Ožujak 24, 2004, 22:21:00 poslijepodne »
čuj ja sam u svojoj kapi vode mogao prebrojari malo teže ali i to se da nema ih puno možda 10--13 komada ali dosta da to z........u vodu.

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
voda donešena sa analize
« Odgovori #21 u: Siječanj 22, 2006, 19:01:00 poslijepodne »
Sorry sto dizem ovaj thread iz prasine, ali zanima me epilog price...koji preparati su koristeni, i koliko su bili efikasni? Ajmoooo, ima nas jos koji muku muce s infuzorijom
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline chap

• Punopravni član
voda donešena sa analize
« Odgovori #22 u: Siječanj 22, 2006, 23:15:00 poslijepodne »
ja baš čitam postove i ništa mi nije jasno ko ih je i kad napisao a da
nisam vidio ovih dana kad skužim bilo to prije skoro 1g.

nemam pojam kako je završilo

ajmo ljudi koji znate

>>>>svaka budala ima svoje veselje<<<<<<<

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
voda donešena sa analize
« Odgovori #23 u: Siječanj 23, 2006, 21:59:00 poslijepodne »
LOL, diglo se nekoliko takvih threadova iz mutnih binarnih voda
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline schox

• Punopravni član
voda donešena sa analize
« Odgovori #24 u: Siječanj 24, 2006, 11:24:00 prijepodne »

Cichlid se preselio u zaprešić , odnosno u Pušću pored Zaprešića i već 6 mjeseci čeka da mu spoje telefon. Tako da vam on neče moći odgovoriti. Ja koliko se sjećam on je to rješio sa nekim postotkom hipermagana ali ne sječam se cjele priče pa ne bih htio širiti dezinformacije.

Inače cichlid vas sve puno pozdravlja i ima spremne slike svog novog, mislim da je cca 800 litrara akvarija , ali ih ne da meni nego čeka da mu se spoji telefon.

Eto znam da nisam baš pomogao ali da ne čekate bezveze..