ovako ,najednostavnije ćeš znati ako promjeniš nešto vode u akvariju i on se još jaće zamuti --ali nemojmo mješati simptome novog akvarija koj je blago bjelkast to znamo svi kako izgleda i to da ne stavljaš ništa unutra razbistrit će se.2- voda ti je žućkaste tamna tako neka bolesna boja stvarno neznam sa kojom bojom bi ju usporedio.3--ako ti je tako mutna pusti par dana ako još bude nako par dana još, mutnija e moglo bi biti to a ako hoćeš provjeriti dali imaš to u akvariju evo ti jedan savjet kako se to radi i šta ti treba ja ih danas gledam cjeli dan--šta ti treba od pribora-- povećalo što jaće to bolje,žarulja od mislim, 25 w ,komad stakla.taj komad stakla ,nemora biti veliki --poljepi gornju stranu stakla ili ofarbaj u crno ,kad si to napravio u sredini ostavi malu rupicu --oguli tu boju ili crnu traku u velićini nokta na ruci nemora biti veća.ispod stavi upaljenu žarulju u tu rupicu na staklu kapni iz akvarija vode i uzmi povećalo i gledaj ako vidiš u kapi vode da se nešto miće ,,živi ,skaće amo tamo i ako još izgleda ko--y- tako nekako to ti je --infuzori--.ovo improvizirai mikroskop radi a,ako slućajno imaš pravi onda je to to .to ti je to shadow.probaj bit će ti zanimljivo a ako ih nemaš o kap vode mora biti ćista ,nemoj zamjeniti znazanoću sa tom živinom jer zmazanoća u kapi vode stoji a ovo se giba.eto nadam se da si me shvatio šta sam napisao ,ja svoj akvari poćinjem sutra ljećiti pa ćemo vidjeti.