meni je u lošem sječanju ostala ambulanta Maza u Samoborskoj Hrastini... lik je non stop bio na telefonu, a mi s pekinezerom na stolu... dođe do nas, pa nas ispituje (nismo ni mi znali što mu je, anamneza je trebala u svakom slučaju), pa opet na telefon... pa opet do nas, pa opet na telefon... na telefonu je bio jer je telefonski davao savjete nekom prijatelju kojeg je ugrizao pas - tužba itd... i tako se to oteglo na cca 2h... da bi na kraju bio zaključak da je pas star i da su mu zubići otišli i da to treba riješiti...
naravno, uspavao ga je... rekao da će to riješiti i dao popis konzervica A/D koje bi bilo najbolje kupiti... mi to fino odmah tamo kod njih kupili, nakon 20min nas je pozvao i rekao da je pekiju slomljena čeljust (kako??? ne znam - činjenica je da je pas imao epilepsiju pa smo mislili da se lupio negdje u kući)... da razmislimo što ćemo (operacija ili uspavljivanje) i posvetio se opet telefonu...
radi njegovih 15 godina, teške pekinezerske naravi (nije dao nokte rezati, a kamoli da bi dao da ga se hrani na sondu) odlučila sam da ode u miru, bio je ok do zadnjeg dana i da ga neću patiti i priuštiti mu bolove i agoniju (jer ne znam kako bi funkcioniralo hranjenje na sondu)... a ne bih si nikad oprostila da sam mu onemogućila bezbolan odlazak...
ugl. lik mu je dao injekciju za "odlazak" i.v. i ja sam čekala da on zaista i ode... međutim i nakon 30min - on je i dalje disao... vet je rekao da odemo, ja se nisam dala... da bi mu na kraju, nakon cca 45min dao injekciju u srce - onda je uginuo... ne moram vam ni govoriti koliko sam bila jadna i iznervirana svime, najviše njegovim "pristupom" i totalnom nezainteresiranošću... (naša vetica je bila van RH)...
uredno nam naplatio:
2 dijagnoze (prva je bila pogrešna, ne)
narkozu
1 injekciju koju je dobio i.v.
1 injekciju koju je dobio u srce
potrošeno vrijeme
i ne znam ni ja kaj još...
računček je bio oko 1100kn...