Srpanj 19, 2025, 00:11:39 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: HHO automobil na vodu  (Posjeta: 2561 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tarantula 87

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
HHO automobil na vodu
« u: Rujan 21, 2012, 20:44:39 poslijepodne »
Što mislite o ovome?i da li ima tko iskustva.
Danas sam se dopisivao sa distributerima i sljedeća je stvar:ušteda 30-50% goriva,25% više snege,3800kn ugradnja 3.generacija generatora,1x godišnje servis 120kn i produžena garancija za 1.g
Ovo zvuči preedobro da bi bilo istinito. -?

Offline Filip Zebec

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
Odg: HHO automobil na vodu
« Odgovori #1 u: Rujan 21, 2012, 20:47:31 poslijepodne »

pricali mi ljudi o tome , ali ja bas to ne vjerujem, pa da valja svi bi vozili na vodu i olila bi nas patka.

Meni jako sumnjivo i nebi isel stavljati na auto osim ak je neka krama i imam viska love .

da je tak to super kaj nebi se vrtila reklama non stop , letci , i ostale gluposti ?!?!
Bjela Amazona -http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=79037.0

Offline rus

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #2 u: Rujan 21, 2012, 20:51:48 poslijepodne »
jedino cemu se nadam da me nece zadesit od kad imam auto je da mi voda ne probije u cilindar a sad bi trebao platit da mi to netko napravi  :o

Offline ljoze

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #3 u: Rujan 21, 2012, 21:21:33 poslijepodne »
ljudi kod nas se kaže da je to više haha nego-ooooo

Offline Šima

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #4 u: Rujan 21, 2012, 22:38:34 poslijepodne »

da je tak to super kaj nebi se vrtila reklama non stop , letci , i ostale gluposti ?!?!
reklame se ne vrte jer taj sistem u hrvatskoj nije jos prihvacen i na tehnickom auto ne prolazi jer se sistem nemoze jos atestirati.
iako, pod haubom je jedino vidljiva dodatna posudica slicna onoj za rashladnu tekucinu motora.

dolje napisani tekst nisam izmislio nego sam jos prosle godine pricao sa majstorom iz sl broda koji ugrađuje ove sustave u auta

auto sa tim sustavom ne vozi na vodu nego je pogonjen na vodik koji nastaje iz vode (elektrode vodu razdvajaju na kisik i vodik)
nema vise snage nego je iskoristivost motora na vodik bliza onoj snazi koja pise u knjizici (auto od npr 75KS ne iskoristava max snagu nego manje, a na vodik je tek par ks manje od napisanoga)
sam sustav je jedostavan, elektrode su najskuplja investicija (zasad su najjeftinije u mađarskoj), ali je minus sto se nemoze ugraditi u svaki auto.
ugradnja je zasad moguca samo u vozila od 96.-e pa nadalje, jer se od tada pocinju ugrađivati kompjuteri koji upravljaju radom motora.
auto s kompom je potreban zbog toga sto se mora ponovno "isprogramirati" cip koji ce u određenom trenutku zatvarati dovod goriva u dizne, a otvarati dovod vodika i paliti elektrode.
sto se tice potrosnje, testiran je passat '99 godiste, 1.9TDI 66kw, potrosnja je bila 7dL vode (u posudici do max razine) i 3L diesela na prijeđenih 773km "od komada"
sl brod po gradu - rijeka po gradu - sl brod

da skratim  :D
najbolja je ucinkovitost ovog sustava na turbo diesel motorima, dobra je na diesel motorima, a zasad se najmalje isplati na benzincima

Offline gmatanic

• Punopravni član
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
« Odgovori #5 u: Rujan 22, 2012, 07:30:05 prijepodne »
auto od npr 75KS ne iskoristava max snagu nego manje, a na vodik je tek par ks manje od napisanoga

Zanemarit ću ostalo i samo na temelju ovoga dokazati da "majstor" priča svašta, samo kako bi to lijepo zvučalo...

Deklarirana snaga motora je maksimalna snaga koju on može dati. Daju se u nekoliko "oblika", ali možda najčešće se snaga motora deklarira u "BHP" (Brake Horse Power), odnosno maksimalna snaga motora koju on daje na mjernom uređaju, tzv. "kočnici" - otud naziv "Brake". Tako izmjerena snaga motora nije ona koju on predaje kotačima, nego ona koja je izmjerena dok motor nije bio ni ugrađen u vozilo.
Motor daje onoliko snage koliko mu se kaže pritiskom na papučicu gasa, a maksimalnu snagu može dati samo u određenom rasponu broja okretaja, tako da svih 75 KS motora, može ići samo sa "gasom do poda", a i tad će se ta maksimalna snaga pojaviti samo u određenom broju okretaja motora. U drugim režimima motor daje manje snage, tako da sa umjerenom vožnjom motor daje možda u nekom trenutku 40 KS, jer je vozač to od njega tražio pritiskom na papučicu gasa, otpuštanjem papučice gasa, motor daje 20 KS, a ponovnim ubrzavanjem možda 50... (Karikiram vrijednosti).

Pisalo se već o tome i vodik bi možda mogao pospješiti izgaranje smjese ili možda povećati iskoristivost motora, ali najvjerojatnije ne na ovaj način, jer snaga koja se utroši da se vodik uopće dobije dolazi od alternatora, pokretanog upravo motorom vozila, a pitanje je koliko taj vodik može pomoći u izgaranju. Vjerojatno ne toliko da nadomjesti ono što se utrošilo da se on uopće dobije iz vode.

Kažem vjerojatno, jer ja još uvijek ne tvrdim da to ne radi. Ne mogu to tvrditi, jer ne znam sve činjenice, ali vidim da majstor priča svašta, a zdrav razum kaže da je malo vjerojatno da to stvarno radi.
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline Šima

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Rujan 22, 2012, 09:13:05 prijepodne »
ako sam te dobro shvatio: ako je "gas do poda", u određenim okretajima je dana maksimalna snaga... :up:
da li je tad u tim okretajima maksimalna iskoristivost pogonskog goriva, znaci 100%?

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #7 u: Rujan 22, 2012, 09:30:45 prijepodne »
Čito sam u autoklubu, da tip iz Zg  vozi mazdu 6 sa dizel mororom  i ima ugrađen plin oko 11500 kn ugradnja.
Auto troši po gradu i di 3 l nafte , a spremnik plina mu izdrži do 2 000 km ,rer troši  do 7 deci plina na 100 km.
Jedina prednost je što manji obrtaji veča iskoristivost  motora motor od 120 konja daje snagu kao da je 160

Offline Šima

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Rujan 22, 2012, 09:36:55 prijepodne »

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Rujan 22, 2012, 11:31:47 prijepodne »
ako sam te dobro shvatio: ako je "gas do poda", u određenim okretajima je dana maksimalna snaga... :up:

Tako je, motor će maksimalnu snagu dati samo sa gasom do poda i pri određenim okretajima, u svim ostalim uvjetima motor daje manju snagu.

da li je tad u tim okretajima maksimalna iskoristivost pogonskog goriva, znaci 100%?

E sad je malo nezahvalno odgovarati na to pitanje, jer je učinkovitost motora recimo 30-ak %. Znači od energije koja je pohranjena u gorivu, samo tih 30-ak posto se stvarno iskoristi za nešto korisno.
Pisao sam već o tome...
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=72249.msg719625#msg719625
Pogledaj odgovor i cijelu temu
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline darx

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
  • Turtles before hoes
« Odgovori #10 u: Rujan 22, 2012, 11:39:21 prijepodne »
Čuo sam dosta o tom sustavu, našao sam strane webove gdje su ga neki ugrađivali čak i u motocikle!
Uglavnom trenutna iskoristivost goriva je cca 30-40%, tj. tolika je kinetička snaga goriva, dok ostalo gorivo ne izgori i najviše ode u temperaturu.

Uglavnom taj sustav povećava iskoristivost goriva. Neću reći na koliko jer neznam točno. Samim time povećava snagu i smanjuje potrošnju.

Zakon stvar :)

Al je Hrvatska takva država da te uvjek prevari i nedopusti takve sustave samo da masno plačaš gorivo.

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #11 u: Rujan 22, 2012, 11:53:22 prijepodne »
Perpetuum mobile ne postoji  :(
Da bi se voda razdvojila na O i H treba struja, tj. energija, i to onoliko energije koliko se dobije paljenjem vodika tj. njegovim povratkom u vodu. Dakle koliko energije uđe, toliko i izađe, čista 0.
Problem svih motora sa unutarnjim izgaranjem je toplina koja se mora odvesti u hladnjak i izbaciti u okoliš, a to je čisti gubitak, onda još gubici na trenju itd, i na koncu dođeš do tih bijednih 30% iskoristivosti.

Offline Šima

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Rujan 22, 2012, 12:41:57 poslijepodne »
iskoristivost benzina je jedva 25%
kod sustava sa vodikom tvornicko pogonsko gorivo se trosi samo na pokretanje alternatora koji puni akumulator(e) i naravno paljenje motora
zato se recimo i potrosi samo cca 3L na 750km

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Rujan 22, 2012, 13:13:49 poslijepodne »
kod sustava sa vodikom tvornicko pogonsko gorivo se trosi samo na pokretanje alternatora koji puni akumulator(e) i naravno paljenje motora

Pročitavši ovaj post, nisam baš siguran da znaš kako to sve radi u vozilu...
Alternator je uređaj kojeg motor vozila pokreće, kako bi on proizvodio struju. On za motor vozila zapravo samo predstavlja dodatno opterećenje. Uzmimo npr. razliku između vožnje po ravnom i po uzbrdici.
Prvi slučaj:
Vozilo se giba 50 km/h po ravnoj podlozi i za to mu treba 20 KS (karikiram). Ako naiđe na uzbrdicu i želi se nastaviti kretati istom brzinom, motor mora davati više snage nego što je to kod vožnje po ravnom.
Drugi slučaj:
Vozilo se giba 50 km/h po ravnoj podlozi i za to mu treba 20 KS. Alternator ne proizvodi struju. Odjednom se počne proizvoditi struja, alternatoru npr. treba 0,5 KS za rad. Vozilo se i dalje giba po ravnoj podlozi. Sad motor treba dati 20,5 KS da bi se automobil nastavio gibati 50 km/h, jer mu 20 KS treba da bi se automobil kretao, a 0,5 da bi pokretao alternator.
Znači tu ne postoje 2 odvojena sustava, ne može motor trošiti jedno gorivo samo za pokretanje alternatora, a drugo za vožnju. Može trošiti samo više ili manje goriva, ovisno o tome radi li alternator ili ne.

Offline Rossi

• Punopravni član
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
« Odgovori #14 u: Rujan 22, 2012, 15:49:14 poslijepodne »
LPG u dizelu?

da, vidim sve vise kamiona(prijevoznika) koji se voze na plin!
R-46

Offline Šima

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Rujan 22, 2012, 16:09:51 poslijepodne »

Pročitavši ovaj post, nisam baš siguran da znaš kako to sve radi u vozilu...
Alternator je uređaj kojeg motor vozila pokreće, kako bi on proizvodio struju. On za motor vozila zapravo samo predstavlja dodatno opterećenje. Uzmimo npr. razliku između vožnje po ravnom i po uzbrdici.
Prvi slučaj:
Vozilo se giba 50 km/h po ravnoj podlozi i za to mu treba 20 KS (karikiram). Ako naiđe na uzbrdicu i želi se nastaviti kretati istom brzinom, motor mora davati više snage nego što je to kod vožnje po ravnom.
Drugi slučaj:
Vozilo se giba 50 km/h po ravnoj podlozi i za to mu treba 20 KS. Alternator ne proizvodi struju. Odjednom se počne proizvoditi struja, alternatoru npr. treba 0,5 KS za rad. Vozilo se i dalje giba po ravnoj podlozi. Sad motor treba dati 20,5 KS da bi se automobil nastavio gibati 50 km/h, jer mu 20 KS treba da bi se automobil kretao, a 0,5 da bi pokretao alternator.
Znači tu ne postoje 2 odvojena sustava, ne može motor trošiti jedno gorivo samo za pokretanje alternatora, a drugo za vožnju. Može trošiti samo više ili manje goriva, ovisno o tome radi li alternator ili ne.

ti stalno nesto karikiras i sve ti je teorija.
ja sam pod haubom gledao kompletan sustav kako radi i opet cu ponovit ono sto sam napisao u prvom postu.
tekst nisam izmislio nego samo kazem ono sto je meni rekao covjek koji to ugrađuje.
koliko sam ja upucen, alternator stalno fila akumulator jer se miko remen stalno okrece, jedino je pitanje koliko potrosaca u autu vuce struju pa je alternator opterecen vise ili manje.
bez ljutnje ali tvoje postove vise necu komentirati  :up:

da, vidim sve vise kamiona(prijevoznika) koji se voze na plin!
:up:
evo c/p sa foruma:
Osnovna poanta pregradnje dizela na plin je samo na novim dizel motorima koji imaju elektronsku regulaciju količine dizela.Da bi dodali plin mora se za toliko smanjiti nafta a to je otprilike 70% nafte i 30 % plina.Na visokotlačnoj dizel pumpi se preko plinske elektronike djeluje na dizelsku elektroniku kako bi se smanjila nafta i dodao plin.Pregradnja dizela na plin isplati se za velike potrošače koji em troše puno nafte em rade puno kilometara godišnje.
znaci opet nemozes ugradit plin u bilo kojeg dizela, a u bilo kojeg benzinca mozes
i problem kod dizelasa je taj da oni i kad voze na plin trose dizel

Offline Rossi

• Punopravni član
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
« Odgovori #16 u: Rujan 22, 2012, 16:29:42 poslijepodne »
nemam ti pojma princip rada, samo znam da sam ih vidio, jer svakome nakelje naljepnicu da se vidi da voze na plin
R-46

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Rujan 22, 2012, 20:47:47 poslijepodne »
Ma nemam se ja zašto ljutiti, kulturno razgovaramo, sve 5, ali vjerovati nekome tko priča da se sa HHO uređajem benzin troši da pokreće alternator, a vodik za vožnju je u najmanju ruku naivno.

Hajde da probamo ovako...
Definirajmo prvo izgaranje.
Izgaranje je proces spajanja gorive tvari s kisikom, pri čemu se oslobađa određena količina energije (toplinske). Znači izgaranje vodika je zapravo njegovo spajanje s kisikom. Vodik se s kisikom prilikom izgaranja spaja u vodenu paru.
Priča oko HHO uređaja kaže da se voda koju natočiš u neki spremnik rastavlja na vodik i kisik. Za rastavljanje vode na vodik i kisik potrebno je uložiti neku energiju (električnu). Tako dobiveni vodik, koji se odvojio od kisika vodi se u cilindar, gdje izgara (opet se spaja s kisikom). Pritom se spajanjem vodika s kisikom dobila energija koja je veća od one koja je utrošena da bi ih se razdvojilo. Otkud taj višak energije? Nemoguće, nema ga. Da ga ima, srušio bi temeljni zakon fizike (zakon o očuvanju energije) koji kaže da energija ne može iz ničega nastati niti može nestati, može se samo pretvoriti u drugi oblik.
Znači ti si odvojio H i O i onda ih opet spojio i pojavio ti se znatan višak energije, koji koristiš da pokrećeš motor?
To bi značilo beskonačan izvor energije za čovječanstvo, jer bi se voda koja je nastala izgaranjem vodika opet mogla rastaviti na vodik i kisik i opet izgarati taj vodik, pa da nastane još više energije itd itd.
Perpetuum mobile.
Vidio si i kako čovjek izvlači nekome novčić iza uha? Je li taj novčić bio tom nekome iza uha ili si ti samo vidio ono što je netko htio da vidiš? Vjeruješ i njemu to što ti je pokazao?
Nemoj misliti da imam nešto protiv tebe, smetaju mi samo ljudi koji prodaju maglu drugima, a čini mi se da je to slučaj sa tim tvojim majstorom.
Vjerujem da te uređaje ne ugrađuje besplatno, a novac pokreće svijet.

Ne dajte da vam ljudi prodaju svašta

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #18 u: Rujan 24, 2012, 17:29:21 poslijepodne »
Zanimljivo kako se svi ovi believeri nadure kad treba pojasniti malo vise od ponavljanja par prilicno nejasnih parola  :D

Ali sve to ionako nije vazno kad ce za manje od stotinjak dana stici i taj dugo ocekivani 21.12.2012.  ;)

BTW. Prosle godine smo upravo na ovom pdf-u temeljito obradili ovu temu.

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #19 u: Rujan 28, 2012, 09:34:07 prijepodne »
Eh da tarantula možeš li nekako dobaviti sadržaj te njihove jednogodišnje garancije? Naime važan dio garancije za moj Sistem je da garantiram i sve ono što garantiraju i ti prodavači HHO. Imam svoju teoriju što oni zapravo garantiraju u koju sam 98.8% siguran ali ipak bih volio vidjeti bar jednu garanciju od konkurencije ako je to moguće?

Offline tarantula 87

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Rujan 29, 2012, 15:29:59 poslijepodne »
Ne...
Ja sam postavio temu da vidim da li tko ima kakvih iskustava. -?

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #21 u: Rujan 29, 2012, 17:51:55 poslijepodne »
Kad vec imas namjeru nekome ostaviti 3800 kn za igracku bez ikakvog atesta ili certifikata, onda ih barem pitaj kako izgleda i koju opremu koriste za mjerenje svih parametara prije ugradnje.

Offline tarantula 87

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Rujan 29, 2012, 19:15:40 poslijepodne »
Ne dam ja svoju alficu . . da kopaju po njoj.150ks troši 6l mislim da ispod toga ne ide :)

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Rujan 29, 2012, 19:38:23 poslijepodne »
Koja Alfa i s kojim motorom?

Offline tarantula 87

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Rujan 29, 2012, 20:02:46 poslijepodne »
156 1,9 JTD-m