Danas neću biti kod kuće tako da ti nemogu slikat akvarij. Doduše moj je upola manji i namjena u početku mu je bila samo za dekoraciju,ali.. Evo na brzinu sam ti skicirao kako je to kod mene rješeno. Drvena daska s gornje i donje strane zida, a sa strane smještzen lesonit da akvarij slučajno staklom ne dira zid. Akvarije je nešto niži nego rupa u zidu.

Na gornju dasku koja je po širini kraća od donje zavidaš neonku, timer itd..
Evo to isto samo u bokocrtu:

S knaufom s jedne i druge strane pokrivaš onaj dio zida do vrha akvarija, tako da mu možeš pristupit s jedne strane, a druge će biti fiksno. Evo kako:

Druga strana koja se mora s jedne strane otvoriti u mene je riješena ovako:

Okviri susa ove strane isto fiksni (vidom i tiplom u zid) osim najgornjeg koji je riješen tako da je knauf odrezan točno po rubu zida i učvrščen na gornji dio okvira. Zatim sveto to skupa pomoću magneta utaknem u rupu.
Neonka i timer su gore a filter (dva su bila previše) i grijač sa bočne unutarnje strane akvarija odmah pri vrhu.Filter je od Aquarium System i ne zauzima puno mjesta. Unutra je postavljen i poklopac od stakla da isparavanje vode ne oštečuje opremu i ne stvara alge. I to je to. Kod mene izgleda dobro pa ti odlući. Sliku ti mogu poslat ako želiš. Pozdrav iz Splita.