Kad svi nesto pisu, reko da i ja nesto nadodam.. Vidim ovaj podforum buja sa komentarima, sto mi je drago za vidjeti, jer ima se svasta dobroga i zanimljivoga procitati, posebno sa strane Bojka, koji se je nesto aktivirao u zadnje vrijeme.. a i naravno ostalih clanova, na vas nisam zaboravio..

Ovako, mene zanima jedna stvar, svi se pitamo kako su nastali malawci.. Netko nagađa ovako, netko onako, a nitko nezna pravu istinu, ili ipak zna..?
Nedavno sam gledao jedan dokumentarac o vodenom svijetu, gdje su svrstali Malawi jezero, Tanganyiku i Victoriu, jako lijepo su sve objasnili i pokazali..
Stvarno zanimljiv dokumentarac, ali i poucan u tom smjeru.. Pricalo se i njemu da u malawi jezeru je doslo do tako prekrasnih riba i takvih boja, krizanjem razlicitih vrsti.. Znaci do zakljucka dolazi da sve vrste u malawi jezeru su nastale od jedne ribe, tj jedne vrste, ako me shvacate, znaci kako su nastajale nove, krizale su se sa ostalima, tako su dolazile i razmnozavale se u svakakvim bojama, svi su ipak na neku ruku mixevi. Mislim ja samo prenosim informaciju kakvu sam cuo na dokumentarcu, mozda nisam u najboljem smislu to objasnio, ali valjda razumijete moje pitanje.. Dokumentarac je cak bio u HD-u, slika je perfektna..
Pa me zanima misljenja vas, sto bi rekli na takvo sto i ako je to istina, onda krizanje riba u nasim akvarijima ipak nebi trebala biti losa strana, ipak je to prirodno kao u jezeru, tj u prirodi, jer tamo nitko nemoze to zabraniti.. Iako sam i ja za NE krizanja, ali ako je to priroda onda je to ipak tako..