Pozdrav svima,
evo par informacija o mom "prvom" pravom pokusaju da učinim da akvarij konačno liči na nešto, a ne na hrpu šljunka i plastično bilje pa bih molio kolege akvariste sa iskustvom da slobodno komentiraju i daju neke prijedloge jer svaka preporuka je dobro došla. Akvarij je zacikliran, pobiljen, udomljen... radi već 3 tjedna. Napomena da sam koristio 30L već zaciklirane vode iz drugog akvarija plus još 30L nove i koristim isti filter (koji je već bio u uporabi, bez jakog ispiranja). Akvarij mi je smješten na sredini sobe koja je odjeljenja na kuhinju i dnevni boravak tako da se vidi popreko kroz akvarij. Znam da bi bilo bolje da je uz zid i neka podloga iza ali što je tu je...
Dakle ovako:
Akvarij Mirabello 70L
Rasvjeta - VisiLux Sun PL 36W 4100K (ovo nije T5 ili T8 lampa, već compact fluo koju koristim 12h dnevno)
Duetto 100 Internal Filter / 350L po satu
Grijač 150W
Podloga - Tetra complete substrate + vulkanit + 2-3mm šljunak
Gnojivo - EASY LIFE Pro Fito (svaki dan 1ml)
Povremeno DIY CO2 - nije još sjelo sve na svoje mjesto. Moram se ispraksat.
Od bilja imam:
3 Anubias nana mini
2 Javanske paprati
4 stabljike tvrdog rogolista
11 malih "grmića" dwarf grass-a / eleocharis parvula
(čekam još javansku mahovinu koju planiram pričvrstiti po panjevima)
Od ribica:
6 neonki
5 crvenonosih tetri
1 ancitrus / 1 uginuo prvi dan

Zna li netko koliko mi je potrebno na ovu količinu puštati CO2 u akvarij (mjehurića po sekundi)?
Da li mi je dovoljna ova rasvjeta od 36W za neko drugo bilje (dwarf grass koji imam ili još nešto zahtjevnije što bih kupio)?
Preporuke za još neko bilje ili neke ideje za uređenje?
Bilo što vam padne na pamet... Svaki komentar bio dobar ili loš je dobrodošao.
Pozdrav svim članovima!!!

Evo još par slikica u attachmentu...