...evo lagani update, danas sam konačno nakon nekog vremena očistio prednje staklo pa se ukazala prilika za fotosešn.
Akvarij je trenutno, u jednom meni ne dopadljivom stadiju. Sve raste, ali ne onako kako bi ja želio, sraslo je i spojilo se u jedan greben, što mi se baš ne sviđa.
Plan je bio imati jedan mali središnji greben i jedan uski, visoki greben s lijeve strane koji sakriva OF box i najvažnije, što veći "kanjon" između ta dva grebena.
Opcije koje mi se vrzmaju glavom su sljedeće:
1. Sve koralje poskidati i maknuti jedan kat kamenja tako da dobijem niži greben. Ova opcija mi se baš ne sviđa jer ću kao prvo polomiti puno koralja, i što želim i što ne želim. I kao drugo, nikad se ne može veliki koralj postaviti na novo mjesto a da izgleda lijepo kao da je tu i rastao, barem ja ne znam kako.
2. Da sve potaracam i da krenem ispočetka sa malim fragovima - i to samo akroporama, jer mi ovi glavni potrošači kalcija i karbonata (montipore, stilopore, histriksi itd) cuclaju 1 litru kh otopine dnevno

- ni za ovu opciju nisam baš siguran, nemam volje sve ponovo i žao mi je dignuti ruku na koralj

3. Da sve izbacim i napravim fleksarij?

...nisam još ne znam što bi, ali nešto se mora učiniti (čim uhvatim vremena).
Bilo kakvi prijedlozi su i više nego dobrodošli!