Akvač je jaako dobar.
ZAšto si ga tolko dugo ciklirao ?? ( 2 mjeseca )
Biljke su mi ekstra.
Kad sam radio prvi aq isto sam ga dugo ciklirao. Zašto dva miseca, pa prije nego sam nabavio prvi aq procitao sam sve živo i neživo i nekako mi se to cikliranje urezalo u pamcenje kao bitan proces. Nakon prvog uljevanja vode 2 tjedna ne diram ništa (niti gnjojim za bilje, baš ništa)! Nakon dva tjedna pocnem dodavati gnjoivo za bilje i postepeno dižem vrijeme rasvjete na željenu, recimo po pola sata. Nakon 4 tjedna prvi put mijenjam vodu i pocnem dodavati hranu u malim kolićinama, do tada sam već uveo željeni period rasvjete i dodao co2. Na početku 5 tjedna pocnem dodavati FFM prema propisanoj dozi. Prve stanovnike koje uvedem su jabučari i onda periodicno dodajem ribe u grupama! Jeli ovo 100% ispravno neznam, ali u dva aq mi se pokazalo super, bar prema plivajucim stanovnicima. Tako sam ubra neku šemu!
Predivan ti je akvarij!
Koliko si puzeva dobio od ovih 5 i koliko cesto?
Ja ih planiram pa da nebi bilo problema s kolicinom..
Ja kad sam uvalio jabucare stavio sam ih 11 komada, malih (nije da reklamiram, ali kupio ih od kolege forumaša DARIO28 i stvarno su super). Nakon što su narasli poceo sam primjecivati jaja. Prvih par gnijezda nije bilo oplođeno! Nakon toga su krenuli sa pravim gnjezdima, nakon prvog uspješnog gnijezda poklonio sam 6 jabucara (jedanaest mi je previše). Gnjezdo imam svaka 4-5 tjedana, nekad su gnjezda veće nekad manja, ali prosjek izlegnutih pužića je 60 (žena pobrojila par puta, uvatila momenat kad su u par sati svi izašli iz gnjezda). Pošto imam helene u aq 4kom, od svakog gnjezda velicinu koja nije interesantna helenama dosegne 20 jabučara! Da nema helena uspješnost bi bila i 90%. Množe se jako i brzo!
pozdrav