0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
hejla ..ovako imam, imao dosta atman pumpi, sto od vanjskih filtera, powerheada i hang-onaca .. izuzetno su tihi sto se tice filtracije isto odlicni a cijene su prihvatljivo jeftine. Po pitanju ovog malo veceg hang-onca nemogu reci jer imam samo manje i sa njima sam u potpunosti zadovoljan. Sad koliko ce biti zadovoljavajuca filtracija za 200 l neka kaze netko tko je imao vec iskustva sa njima .. mozda cak ici na neki vanjski filter na tu litrazu
filter sam po sebi je odličan, ali za 200 litara nije dovoljan osim ako ti akvarij nije krcat biljemLagan za održavanje, tih, i ne zauzima puno mjestaps.naravno, dovoljan je ako u akvariju imaš samo jato od 12 neonki
Evo ja nisam ni jedan od dvojice kolega iznad, ali mislim da takva 2 filtera nisu dovoljna za 200l.A i kupovinom takva 2 filtera cena ti je otprilike kao i cena Haqos EXPRO 1200 filtera, sto je po meni bolje za tih 200l.
Niti oni a niti Haqos imaju toliki protok.Haqos je po meni bolji jer pravi drugaciji protok kroz akv (pogotovo ako stavis spraybar celom duzinom zadnje stranice) i ima puno vise mesta za filter materijal.
Skimanje je dobra opcija, ali isto tako mreskanje povrsine (usmeravanje izlaza filtera prema gore) ti razbija eventualni film na povrsini vode.