Kolovoz 04, 2025, 16:23:44 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Atman HF-0600 ?  (Posjeta: 3373 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Zoomba

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Vinkovci
Atman HF-0600 ?
« u: Kolovoz 11, 2012, 00:01:53 prijepodne »
Pozdrav drustvo!

Htio bih malo vise saznati o ovom filteru...
Ovdje (http://www.aqua-terra.biz/eshop/?300,vanjski-filter-atman-hf-0600) stoji da je taj filter namjenjen za akvarije od 150 do 300 litara...Dali on stvarno moze odraditi postenu filtraciju u akvarijima od 150 - 200 litara? Ja osobno sumnjam, ali eto tu pise pa ja pitam  :D
Osim toga me zanima kakva je cirkulacija vode u akvariju pri koristenju ovakvog filtera, dali je zadovoljavajuca?
Jos nesta...Dali su ovakvi filteri pogodniji npr. za blackwater biotope ili je sasvim svejedno sto se slaze?

Sva iskustva, komentari i odgovori su dobro dosli...Cak i odgovori za koje se ja nisam sjetio postaviti pitanje!  :)

Unaprijed hvala!
TikaTaka, MadaFaka

Offline galo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Odg: Atman HF-0600 ?
« Odgovori #1 u: Kolovoz 11, 2012, 00:36:32 prijepodne »
hejla  :)
..ovako imam, imao dosta atman pumpi, sto od vanjskih filtera, powerheada i hang-onaca .. izuzetno su tihi sto se tice filtracije isto odlicni a cijene su prihvatljivo jeftine.
Po pitanju ovog malo veceg hang-onca nemogu reci jer imam samo manje i sa njima sam u potpunosti zadovoljan. Sad koliko ce biti zadovoljavajuca filtracija za 200 l neka kaze netko tko je imao vec iskustva sa njima .. mozda cak ici na neki vanjski filter na tu litrazu  -?

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #2 u: Kolovoz 11, 2012, 00:48:57 prijepodne »
filter sam po sebi je odličan, ali za 200 litara nije dovoljan osim ako ti akvarij nije krcat biljem

Lagan za održavanje, tih, i ne zauzima puno mjesta

ps.
naravno, dovoljan je ako u akvariju imaš samo jato od 12 neonki :)

Offline Zoomba

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Kolovoz 11, 2012, 12:28:04 poslijepodne »
hejla  :)
..ovako imam, imao dosta atman pumpi, sto od vanjskih filtera, powerheada i hang-onaca .. izuzetno su tihi sto se tice filtracije isto odlicni a cijene su prihvatljivo jeftine.
Po pitanju ovog malo veceg hang-onca nemogu reci jer imam samo manje i sa njima sam u potpunosti zadovoljan. Sad koliko ce biti zadovoljavajuca filtracija za 200 l neka kaze netko tko je imao vec iskustva sa njima .. mozda cak ici na neki vanjski filter na tu litrazu  -?
odmah moram reci da nisam ni blizu faze sastavljanja akvarija od 200 litara :) u biti me je zaintrigirala cijena tih filtera...kad sada pogledam...mozda bi od vanjskog kanister filtera jeftinije i sigurnije bilo u tih zamisljenih 200l ubacii 2 ovakva filtera...sta kazes na to?
TikaTaka, MadaFaka

Offline Zoomba

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Kolovoz 11, 2012, 12:31:43 poslijepodne »
filter sam po sebi je odličan, ali za 200 litara nije dovoljan osim ako ti akvarij nije krcat biljem

Lagan za održavanje, tih, i ne zauzima puno mjesta

ps.
naravno, dovoljan je ako u akvariju imaš samo jato od 12 neonki :)

ako ti se da odgovorit, postavio bih ti isto pitanje kao i kolegi iznad :)
TikaTaka, MadaFaka

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #5 u: Kolovoz 11, 2012, 12:47:00 poslijepodne »
Evo ja nisam ni jedan od dvojice kolega iznad, ali mislim da takva 2 filtera nisu dovoljna za 200l.

A i kupovinom takva 2 filtera cena ti je otprilike kao i cena Haqos EXPRO 1200 filtera, sto je po meni bolje za tih 200l.
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline Zoomba

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Kolovoz 11, 2012, 12:53:37 poslijepodne »
Evo ja nisam ni jedan od dvojice kolega iznad, ali mislim da takva 2 filtera nisu dovoljna za 200l.

A i kupovinom takva 2 filtera cena ti je otprilike kao i cena Haqos EXPRO 1200 filtera, sto je po meni bolje za tih 200l.
hehehe...nema veze sto nisi! :)
znaci bez obzira sto ta dva filtera zajedno cine protok od 1300 l/h, haqos je bolji iako ima protok od 1200l/h?
TikaTaka, MadaFaka

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #7 u: Kolovoz 11, 2012, 12:56:13 poslijepodne »
Niti oni a niti Haqos imaju toliki protok.

Haqos je po meni bolji jer pravi drugaciji protok kroz akv (pogotovo ako stavis spraybar celom duzinom zadnje stranice) i ima puno vise mesta za filter materijal.
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline Zoomba

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Kolovoz 11, 2012, 13:07:15 poslijepodne »
Niti oni a niti Haqos imaju toliki protok.

Haqos je po meni bolji jer pravi drugaciji protok kroz akv (pogotovo ako stavis spraybar celom duzinom zadnje stranice) i ima puno vise mesta za filter materijal.

znam da protok nije kao sto se navodi, ali ako na obe strane odbijemo isti postotak onda dobivamo isti omjer u korist ova dva atmana...
da...i ja sam se zapitao kakva ce biti cirkulacija vode, zato sam gore na pocetku i postavio to pitanje...
koliko sam shvatio...ti atmani okojima pricamo usisavaju vodu i sa dna i na povrsini...sluze i kao neki skimer (bar tako pise)  :) sto mislis o tome?
TikaTaka, MadaFaka

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #9 u: Kolovoz 11, 2012, 13:48:08 poslijepodne »
Skimanje je dobra opcija, ali isto tako mreskanje povrsine (usmeravanje izlaza filtera prema gore) ti razbija eventualni film na povrsini vode.

Offline Zoomba

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Kolovoz 11, 2012, 13:58:37 poslijepodne »
Skimanje je dobra opcija, ali isto tako mreskanje povrsine (usmeravanje izlaza filtera prema gore) ti razbija eventualni film na povrsini vode.
da, za akvarij od 200l bi onda trebao spraybar...
TikaTaka, MadaFaka

Offline galo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #11 u: Kolovoz 11, 2012, 14:06:57 poslijepodne »
slazem se sa Brkom u potpunosti, bolje idi na vanjski filter sa spray barom ; veca zapremnina filter materijala, mozes ga riktati kako hoces a eventualno mozes staviti jos i neki mali powerhead od cca 200-300 l/h da jos bolje zaokruzis smjer filtracije  :up:

Offline Zoomba

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Kolovoz 11, 2012, 15:03:33 poslijepodne »
mislim da sam ugl. saznao ono sto me zanimalo! hvala vam na odgovorima! :)
TikaTaka, MadaFaka