konacno sam se odlucio koju zivotinju bi uzeo za terarij. uzeo bi gekona, no dilema je da li uzeti leopard gekona ili velikog dnevnog gekona.
procitao sam hrpu vec postova i opis na portalu, no nekako se jos dvoumim.
osim toga, odabir gekona povlaci i velicini terarija.
terarij bi bio full stakleni, dimenzija:
duzina 82cm
sirina 42 cm
visina je problem. mislio sam cca 80-100cm, ali ako uzmem pustinjskog(leoparda) onda mi velika visina ne treba, jer nema potrebe za nekim zivim biljem, kad oni preferiraju vrucu i ne previsne vlaznu klimu, kao dnevni gekoni. a opet me strah, ne bi htio imati zivotinju koja se skriva po danu i mogu ju vidjeti samo pod nekim moonlight svijetlom.
dnevni gekon mi je tu bolji izbor pretpostavljam, no on pak trazi vise vlage, a kako ce terarij biti 100% staklo, malo me brine ventilacija, vlaga, plijesanj i koje kakve bakterije. pa mi se tu cini leopard kao lakse rjesenje. mozda je dovoljno da napravim neke rupe na bocnim stranicama?? a gorre
osim toga, podloga ako je pijesak, kao sto ide za leoparda je lakse za odrazavanje, mada bi ja i za dnovnog stavio pijesak, valjda mu nebi smetalo, tak i tak on provodi najvise vremena na granama, staklu i sl...
nisam jos vidio kolika je cijena tih dnevnih gekona, tu po forumu manje vise svi furaju leopard gekone i druge morfove, tako da nisam jos naletio na cijenu. ali pretpostavljam da nisu neke prevelike razlike
ako moze ko dati kakav pametan savjet, da znam u kojem pravcu da krenem

definitvno bi volio napraviti visoki terarij, s dosta veceg bilja, grana i sl. ali ak to pak iziskuje puno posla i brige, oko bilja i dnevnog gekona, onda cu se radje spustit na zemlju i uzet leoparda, a kasnije jos jednog drugog spola.
novi sam u ovome, pa nemam feeling kaj znaci na dulje staze uzeti jednu ili drugu vrstu...