Našla sam u Rijeci trgovinu koja bi mi mogla nabaviti cvrčke, samo ne znam da li mi mogu nabaviti male, jer pretpostavljam da su standardne veličine prevelike za njega. Uzgajat ih u stanu ne smijem zbog susjeda. VIdjet ću kad im stigne sljedeća pošiljka, da li on to može jesti. Kameleon je kod nas tek 10 dana. Dosad smo mu davali dvaput tjedno nekton msa (kombinacija kalcija i vitamina d3 i dr- elemenata u tragovima). Nedavno smo dobili i JBL-ov multivitaminski prah. Mislili smo mu davati jedan tjedan jedno, drugi tjedan drugo. Ali kad sam ga vidjela da jede zemlju, mislila sam da bi trebalo pojačati doziranje. Podlogu nemam nikakvu (kasnije kad budemo radili veliki terarij ćemo staviti tepih jer sam čitala to o čemu pričaš). To što jede je obična zemlja iz koje mu raste biljka. Ne znam zašto to jede. Čak sam mu salatu nakidala na komadiće i stavila na to mjesto gdje dolazi jesti zemlju, ali to ne želi pojesti. Prije smo imali jedan suhi list koji je ostao od prave grane koja je u terariju i to je stalno grickao dok ga nije pojeo i zato sam mislila da će htjeti jesti salatu, ali ne jede ju. Uredno skuplja svaku mrvicu koju nađe na dnu terarija, a problem je što se umjetna grana koja je unutra mrvi i tu i tamo bude mrvica. Ja to pokušavam očistiti, ali čim dotaknem tu granu, s nje padnu nove mrvice.
Ako postoji još nešto što beba kameleon smije jesti, javite mi da to nabavim.
Inače žoharie hranimo hranom za pse (ali sad smo našli hranu za mačke s dodatkom vitamina d 3), jabukom i salatama (matovilac, radič, endivija).
Brinem se da premalo jede, jer je prijatelj također kupio kameleona, iz istog legla, nekoliko dana prije nas i njegov jede skoro duplo više od našega.