Lipanj 24, 2025, 20:45:42 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: jemenski kameleon  (Posjeta: 10917 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline jelena

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Odg: jemenski kameleon
« Odgovori #25 u: Kolovoz 18, 2012, 11:25:16 prijepodne »
Moj kameleon idalje zatvara oči tijekom dana. Nekad jedno, nekad drugo. Jednom sam čak vidjela da je zatvorio oba na kratko. I to me sad već jako brine jer dugo traje. On normalno jede, ali ga nisam vidjela da pije. Danas smo mu opet probali isprati oči s fiziološkom, ali bojim se da smo mu više štete napravili nego koristi. Jedva smo ga izvadili van, bio je ljut i uplašen i kasnije je trljao oko o granu. Strah me je da nema neku infenkciju očiju, a ne znam kako da to potvrdim ili opovrgnem, osim da odem veterinaru, a put do Zagreba će ga samo izmučiti.  -? Danas mu je onaj bijeli dio fekalije bio žute boje, ne znam što to znači. Kasnije je izbacio i samo bijeli komadić s malo vode. Ne znam je li to tako normalno ili nije.

Offline smileyzg

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #26 u: Kolovoz 18, 2012, 19:26:26 poslijepodne »
mislim da se previše brineš... ako se (više-manje po tvom mišljenju) normalno ponaša... jede... ne "kunja"... ne skriva se stalno... i ako bježi od vaših pokušaja hvatanja - mislim da je sasvim u redu

već sam nekoliko puta širio svoju filozofiju... previše se brinete za svoje (nove) ljubimce... oni će vam sigurno pokazati ako nešto nije u redu... a na internetu postoji previše "pametnih" savjeta od raznoraznih "stručnjaka"

dakle, samo opušteno sa ljubimcem... dok se normalno hrani, dok pije vodu, dok se normalno ponaša - sve je u redu... nemojte tražiti skrivene simptome i izmišljati/lječiti bolesti kojih vrlo vjerojatno nema... životinje su ultrapametna bića koja žive s nama (i bez nas)... ukoliko ih nešto brine, ili ako nešto nije u redu - jasno će vam pokazati... a s vremenom ćete naučiti "čitati" njihovo ponašanje...  :up:

"It's your road, and yours alone! Others may walk it with you, but no one can walk it for you..."

Offline jelena

• Novi član
  • *
« Odgovori #27 u: Kolovoz 18, 2012, 21:05:20 poslijepodne »
Pa ja se nadam da se samo previše brinem i da je to sve, ali svi tekstovi koje sam dosada pročitala upozoravaju na zatvorene oči kao pokazatelj da nešto ne valja. Nisam ga dugo vidjela da pije i danas je bio na dnu terarija ispod lišća sa zatvorenim očima. ne znam dal je spavao ili šta  -? Ali opet, poslije kad je izašao iz tog skrovišta normalno je šetao po terariju. A valjda će bit sve ok s njim...

Offline Rossi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
« Odgovori #28 u: Kolovoz 19, 2012, 00:41:14 prijepodne »
Nemas brige, kao sto je smiley rekao, ak se normalno ponasa krece jede i pije sve je ok. Moj bi ti savjet bio da kupis fikus benjsmin ili danielle, koji ti se vise svida i puzavac scindapsus i to stavis u terarij. Em imaju idealne grane za pentrwnje em su savrseni za skrivanje a i vole to jesti i prestat ce ti zvakat zemlju. Uz to isprepleti tanke grane od loze po terariju i to ti je to. Niko sretniji od njega. Tak sam ja imao sredeno godinama i pokazalo se odlicno
R-46

Offline frga

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #29 u: Kolovoz 23, 2012, 11:49:07 prijepodne »
Pogledaj si ovu stranicu
http://chamworld.blogspot.com/2008/01/health-section-dehydration.html

Ako ne prima dovoljno tekućine pokušaj mu ponuditi vodu putem pipete i/ili možeš mu napraviti pojilicu kap po kap pomoću onih cijevi koje se koriste za infuzije.
"Samo dvije stvari su beskrajne, svemir i ljudska glupost, a za ono prvo nisam siguran."  Albert Einstein

Offline Oksap1983

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #30 u: Kolovoz 23, 2012, 22:06:11 poslijepodne »
Mene moj svaki put kad otvorim terarij,pokušava ugrist i okinit mi prst!
Jeli to normalno???
Ajde, ali bar dobro jede i pije :)

Ovo su slike kad popi.di na mene!!

Offline Oksap1983

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #31 u: Rujan 02, 2012, 22:32:02 poslijepodne »
Evo par novih slija sa fotosession-a !!
Mislim da su vrijedne objave

Offline Vice

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Vicko
« Odgovori #32 u: Rujan 02, 2012, 22:46:42 poslijepodne »
Prekrasan je ! :)
"I ask people why they have deer heads on their walls. They always say because it's such a beautiful animal. There you go. I think my mother is attractive, but I have photographs of her." ~Ellen DeGeneres