zahvaljuje markoteraguyu na informacijama...i klonit cu se aborealca...

i iskreno veliki favorit mi je lasiodora parahybana i svida mi se što si rekao da ju mogu lako nabaviti jel bi prvo uzeo jedan spol dok se ne priviknem pa bi i drugi da se pare.....
još jednom hvala na savjetima...
sad mi treba malo vremana da se zbrojim uzmem sve potrebno za terariji....proširim znanje...i naravno nabavim tarantulu.....cujemo se ljudi

...i zanima me samo dali da uzmem prvo mužijaka ili ženku jel ima ikakve razlike

....i dali tarantulama smeta jaca glazba jel sam je malo jaci metalac pa da znam jel na to moram pripazit

unaprijed hvala na odgovorima....

[/quote]
..
nemoj pariti tarantule jos.. ima jako puno malca unutra.. ( kod parahybane i do 3000?!) ... jedino sto ti treba je treset i kutijica ( ili ako bas zelis terarij) ... stavis joj puno treseta da moze kopati i raditi tunelice

ja sam prvo se prvo "zaljubio" u lasiodoru parahybanu .. ali sad imama vecinu aborealca.. meni prva tarantula je bila chromatopelma cyanopubescens.. jako ljepe boje, jako prozdrljiva, ima veliki apetit .. prvo ti ide : tresetiralni pauk --> vise tresetiralna --> aboeralni pauk --> vise aborealnih --> parenje

.. a za muziku nezz ... ja odkad imam pauke neslusam vise nista.. smije biti slabo .. ali ne bas jako .. a ove lyacose samo pusti ... nema potrebe ih imat sad.. a oni su isto kao i tarantula.. trebaju skroviste, jedu jednom na tjedan, samo sto tarantule narastu vece.. i da, njima smeta svijetlo jer su one nocne zivotinje (krecu se po noci) .. tako da ti T nebudu na direktnom suncu ili ispod lampe.. ako trebas grijati da temp. nebude padala ispod 20° onda koristi infracrvenu lampu jer nevide crvenu boju.. a i opet im nesmeta toliko svijetlo da bi trebao zamraciti prostoriju u kojoj ih drzis.. ja svoje T imam u svojoj sobi i nemam nikoje svjetlo usmjereno u njih i sve je ok .. a kad nabavis jednu T sigurno ces nabaviti i drugu

zarazan je teraristika hobi , nije previse odgovoran (bar ne sa paucima) i super je..
Muzjaci ti zevo oko 5 god, a zenke oko 20 .. ovisi na temp na kojoj ih drzis..
Sretno!