Lipanj 23, 2025, 18:08:43 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Nabava tarantule  (Posjeta: 9694 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline filipfyxy

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Nabava tarantule
« u: Kolovoz 01, 2012, 22:45:23 poslijepodne »
pomozite mislim si kupiti prvu tarantulu....nemam nikakvog iskustva ali znam opčenito o njima....živim u hrvatskoj u šibeniku pa me zanima gdje u dalmaciji mogu kupiti neku mirniju tarantulu...i po kojoj cijeni....i naravno neke osnovne informacije .... ako mi možete preporuciti neku vrstu bio bi vam vrlo zahvalan... :question: :question: :question:
« Zadnja izmjena: Kolovoz 01, 2012, 23:57:09 poslijepodne od Chilii »

Offline gaby123

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
Odg: NOVA TARANTULA
« Odgovori #1 u: Kolovoz 01, 2012, 22:54:30 poslijepodne »
pomozite mislim si kupiti prvu tarantulu....nemam nikakvog iskustva ali znam opčenito o njima....živim u hrvatskoj u šibeniku pa me zanima gdje u dalmaciji mogu kupiti neku mirniju tarantulu...i po kojoj cijeni....i naravno neke osnovne informacije .... ako mi možete preporuciti neku vrstu bio bi vam vrlo zahvalan... :question: :question: :question:
1. Dobrodošao na forum!  :)
2. Imaš oglase gdje uvijek netko prodaje.
3. Zavisi koju tarantulu bi ti ove sve gore nabrojane vrste su za pocetnike i meni jos osobno lijepa i draga je B. boehmei a za uvijete imas druge teme u rubrici novi u teraristici!:)

Nadam se da sam pomogao. Pozdrav!  ;)

Offline vukovarac5

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Vukovar
Odg: Nabava tarantule
« Odgovori #2 u: Kolovoz 02, 2012, 17:18:01 poslijepodne »
Bilo bi dobro za pocetak znati koliko imas godina :)

Offline Markoteraguy

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Kolovoz 02, 2012, 17:27:26 poslijepodne »
na pocetku se samo kloni aborealca... a kasnije vec mozes uzet bilokoju .. sad sve ovisi koja je tebi ljepa... brachypelme su dobre za pocetnike ali one su ti sporijeg rasta.. onda a.genicualata, l.parahybana stvarno brzo rastu ... ovisi o tebi koju ti zelis... osnovne info su da temperatura nesmije pasti ispod 18 ° i da nesmije prijeci 30° .. a sad na cim je veca temperatura to ti brze raste... lasiodora parahybana ti brzo raste, uvjek je ima za nabaviti, puno jede, naraste dosta velika... najbolje bi ti bilo da uzmes neku od velicine oko 5 cm  da nije premala i da nije prevelika.. sad pogledaj si malo po netu i kad nadjes vrstu koja ti se sviđa ... pozz

Offline mariokive

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
« Odgovori #4 u: Kolovoz 02, 2012, 18:06:10 poslijepodne »
mislim da A.Geniculata jedna od boljih tarantula za početak.....:D

Offline filipfyxy

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Kolovoz 02, 2012, 22:31:50 poslijepodne »
hvala na odgovorima...imam 15 godina ali sam odgovoran i oduvijek zalim imati tarantulu...A.Geniculata mi se sviđa...i razmišljam uzati jednu..hvala na odgovorima.....znam da sam za to malo mlad ali nebojte se dobro cu se o njima brinuti....vec imam cilo leglo wolf spideraneznam di cu s njima iako se dosta razlikuj od tarantula jeko su mi dragi i puno sam naucio o paucima uz pomoc svojih vjernih wolfova... ;) ;) ;) ;) ;) :up: :up: :up:

Offline Demižan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #6 u: Kolovoz 03, 2012, 12:04:08 poslijepodne »
Ne boji se ja sam isto mlad pa se brinem za 4 zmije bez ikakve pomoći. :up:

Offline filipfyxy

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Kolovoz 03, 2012, 17:09:16 poslijepodne »
Ne boji se ja sam isto mlad pa se brinem za 4 zmije bez ikakve pomoći. :up:
ma ne bojim se samo sam malo uzbuđen ;) ;)
geniculata mi se sviđa ali mislim da baš nije za mene....zbog velicine i iritirajucih dlacica... -?
boehmei mi je stvarno prekrasna samo još malo trebam nauciti o njoj.... :nerd: :nerd: :nerd:
 Brachypelma smithi mi je jako ljepa..
zahvaljuje markoteraguyu na informacijama...i klonit cu se aborealca... ;) ;)
i iskreno veliki favorit mi je lasiodora parahybana i sviđa mi se što si rekao da ju mogu lako nabaviti jel bi prvo uzeo jedan spol dok se ne priviknem pa bi i drugi da se pare.....
još jednom hvala na savjetima...
sad mi treba malo vremana da se zbrojim uzmem sve potrebno za terariji....proširim znanje...i naravno nabavim tarantulu.....cujemo se ljudi ;) :D ;) :D...i zanima me samo dali da uzmem prvo mužijaka ili ženku jel ima ikakve razlike :question: :question: :question:....i dali tarantulama smeta jača glazba jel sam je malo jaci metalac pa da znam jel na to moram pripazit :question: :question: unaprijed hvala na odgovorima.... :klap: :klap: :klap:

Offline gaby123

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
« Odgovori #8 u: Kolovoz 03, 2012, 17:13:53 poslijepodne »

prvo mužijaka ili ženku jel ima ikakve razlike :question: :question: :question::question: :question:
[/quote]
Pa najvise po tome sto muzijaci zive manje a zenke vise! :)

Offline Markoteraguy

• Novi član
  • *
« Odgovori #9 u: Kolovoz 03, 2012, 18:31:10 poslijepodne »

[/quote]

i iskreno veliki favorit mi je lasiodora parahybana i sviđa mi se što si rekao da ju mogu lako nabaviti jel bi prvo uzeo jedan spol dok se ne priviknem pa bi i drugi da se pare.....
sad mi treba malo vremana da se zbrojim uzmem sve potrebno za terariji....proširim znanje...i naravno nabavim tarantulu.....cujemo se ljudi ;) :D ;) :D...i zanima me samo dali da uzmem prvo mužijaka ili ženku jel ima ikakve razlike :question: :question: :question:....i dali tarantulama smeta jača glazba jel sam je malo jaci metalac pa da znam jel na to moram pripazit :question: :question: unaprijed hvala na odgovorima.... :klap: :klap: :klap:
[/quote]

Offline filipfyxy

• Novi član
  • *
« Odgovori #10 u: Kolovoz 03, 2012, 19:03:56 poslijepodne »

prvo mužijaka ili ženku jel ima ikakve razlike :question: :question: :question::question: :question:
Pa najvise po tome sto muzijaci zive manje a zenke vise! :)
[/quote]

ONDA ŽENKA IDE PRVA  :D :D :up: :up: :up: :up: :up:
i jel mi može neko rec koliko godina živi lasiodora parahybana :question: :question:

Offline Markoteraguy

• Novi član
  • *
« Odgovori #11 u: Kolovoz 03, 2012, 19:13:18 poslijepodne »

i iskreno veliki favorit mi je lasiodora parahybana i svida mi se što si rekao da ju mogu lako nabaviti jel bi prvo uzeo jedan spol dok se ne priviknem pa bi i drugi da se pare.....
sad mi treba malo vremana da se zbrojim uzmem sve potrebno za terariji....proširim znanje...i naravno nabavim tarantulu.....cujemo se ljudi ;) :D ;) :D...i zanima me samo dali da uzmem prvo mužijaka ili ženku jel ima ikakve razlike :question: :question: :question:....i dali tarantulama smeta jaca glazba jel sam je malo jaci metalac pa da znam jel na to moram pripazit :question: :question: unaprijed hvala na odgovorima.... :klap: :klap: :klap:
[/quote]

..
nemoj pariti tarantule jos.. ima jako puno malca unutra.. ( kod parahybane i do 3000?!) ... jedino sto ti treba je treset i kutijica ( ili ako bas zelis terarij) ... stavis joj puno treseta da moze kopati i raditi tunelice :) ja sam prvo se prvo "zaljubio" u lasiodoru parahybanu .. ali sad imama vecinu aborealca.. meni prva tarantula je bila chromatopelma cyanopubescens.. jako ljepe boje, jako prozdrljiva, ima veliki apetit .. prvo ti ide : tresetiralni pauk --> vise tresetiralna --> aboeralni pauk --> vise aborealnih --> parenje :D .. a za muziku nezz ... ja odkad imam pauke neslusam vise nista.. smije biti slabo .. ali ne bas jako .. a ove lyacose samo pusti ... nema potrebe ih imat sad.. a oni su isto kao i tarantula.. trebaju skroviste, jedu jednom na tjedan, samo sto tarantule narastu vece.. i da, njima smeta svijetlo jer su one nocne zivotinje (krecu se po noci) .. tako da ti T nebudu na direktnom suncu ili ispod lampe.. ako trebas grijati da temp. nebude padala ispod 20° onda koristi infracrvenu lampu jer nevide  crvenu boju.. a i opet im nesmeta toliko svijetlo da bi trebao zamraciti prostoriju u kojoj ih drzis.. ja svoje T imam u svojoj sobi i nemam nikoje svjetlo usmjereno u njih i sve je ok .. a kad nabavis jednu T sigurno ces nabaviti i drugu :D zarazan je teraristika hobi , nije previse odgovoran (bar ne sa paucima) i super je..
Muzjaci ti zevo oko 5 god, a zenke oko 20 .. ovisi na temp na kojoj ih drzis..
Sretno! ;)

Offline acidorange

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #12 u: Kolovoz 03, 2012, 19:27:42 poslijepodne »
Moram se nadovezati da mužjaci često žive i puno kraće (naravno, ovisi o vrsti), rekla bih 2-4 godine. Što se tiče iritirajućih dlačica, ima ih i L.parahybana i A.geniculata i Brachypelme. Vrste koje ih nemaju su obično agresivnije (brane se ugrizom) pa se radije držih ovih s iritirajućim dlačicam. A za parenje - prvo probaj s jednim paukom pa ćeš vidjeti za dalje.

Pokušaj s googleom ili tražilicom ovdje na forumu, vidjet ćeš da na većinu pitanja koje te zanimaju već imaju odgovori.

Offline filipfyxy

• Novi član
  • *
« Odgovori #13 u: Kolovoz 03, 2012, 23:22:51 poslijepodne »
chromatopelma cyanopubescens (greenbottle blue tarantula šta ne) ide u favorite skupa sa lasiodorom parahybanom...terari imam i znam sve i o zemlji i da nesmi bit velika visina jel su trome velike pa padaju...uglavnom sam informiran...puštam wolfove cim nabavim tarantulu.. :D  :D ;) ;) ne mislim ih još parit nisam ja još spreman za to..nisan uzeja ni prvu ali za nekoliko godina bice malaca :heart: :-[ iako san se šokira kad san cuja koliko ih je...prvo cu uzet ženku pa posli mužijaka ...znan i da su nočne da nesmi svitlo..infra lampu cu si nabavit...i imam pitanje šta se tice hranjenja...nemogu sad u kuci uzgajat žohare, ili skakavce (mater bi me UBILAAA :devil: :devil:) a mogu ih lovit jel ih sad ima puno, ali kasnije kad zahladi NECE IH BIT jel mi imaš šta za preporucit po tom pitanju :question: :question: .....acidorange..ipak mislim da cu uzet ovu sa dlacicama iako mi nesmetaji i ove šta grizu  :D :D :D :D a šta se tice pitanja ja sve nalazim preko raznih stranica, googla, foruma, tako da se snalazim...hvala na odgovorima....NAJBOLJI STEEE  :klap: :klap: :klap: :klap: :klap:
« Zadnja izmjena: Kolovoz 03, 2012, 23:28:44 poslijepodne od filipfyxy »

Offline marijan2

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #14 u: Kolovoz 03, 2012, 23:38:39 poslijepodne »
nije ti baš najbolje hraniti sa skakavcima iz prirode jer mogu nositi pesticide i razna sranja na sebi, pa da zaraziš s tim pauka. nije da te nagovaram ali brašnari se mogu uzgajati u maloj posudici, veoma je lagano i majka ti ni ne treba znati za to, lako se sakrije  :D to za početak pali dok je tarantula još mala, tj do oko 7 cm. a dalje ćeš morati hraniti sa nečim većim  :)

i c. cyanopubscens je dosta rjeđa (a bome i skuplja) od parahybane/geniculate pa ti sad razmisli.  ;)
« Zadnja izmjena: Kolovoz 03, 2012, 23:47:24 poslijepodne od marijan2 »

Offline Markoteraguy

• Novi član
  • *
« Odgovori #15 u: Kolovoz 03, 2012, 23:46:38 poslijepodne »
nije pametno lovit skakavce vani jer je moguce da imaju pesticide.. da, a to za majku zanam kak ti je :D ja imam zohare ali nije primjetila.. imam i fobase ispod kreveta..
nezz ako imas negdje u sibeniku stalan izbor zive hrane pa bi bilo dobro da uzgajas.. kupis 50-ak kom latrera i namnozit ce ti brzo .. ili dubije uzmes.. imas na youtubu i po googlu kako ih uzgajat .. i da nemoj ju navlacit po rukama :D to izbjegavaj .. nije dobro za tebe niti za T .. T ti moze pasti i ozljediti se gadno .. a i ona reagira nagonski i moze jedne sec. biti mirna a druge te napadat.. ja sam dns bio kod frenda i parahybana mu se prosetala izvan terarija i kad je isla iza ormara sam stavio ruku pred nju i ona je gore otisla pa sam ju stavio u ter.. nisam trebao ali nije bilo nikakvih knjigica ili vecih poklopca ili pincete da bi ju preusmjerio ..
pozz

Offline acidorange

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Kolovoz 04, 2012, 13:30:47 poslijepodne »
Ne treba nikakva lampa za tarantule, drži ih se na sobnim temperaturama (glavno da su iznad 18 stupnjeva). Najlakše je uzgajati žohare, jedino što je njima optimalna temperatura za uzgoj 30 stupnjeva pa ćeš eventualno njih trebati dogrijavati. Ali uvijek možeš kupiti hranu za jednu tarantulu, pogledaj oglase na forumu. Računaj da tarantula većinom pojede 4 žohara svoje veličine mjesečno tako da ti ne treba puno hrane.

Offline filipfyxy

• Novi član
  • *
« Odgovori #17 u: Kolovoz 05, 2012, 19:09:13 poslijepodne »
ok razmislit cu o žoharima..a i znam za te pesticide procita san o tome...jao žohari..... -?...šta se tice novaca to mi nije problem imam par tisuca na raspolaganju i ne bojim ih se na tarantule potrošiti...volim životinje  ;) :D :D :D...znam da se nesmiju po rukama nošat..informiran sam :D :D :D..uh teško mi vas je pratit hahaha popularan sam  :D :D :D...dobro javim vam se kako napredujem..ljudi najbolji ste :up: :up: :up:
istraživa san malo sad sam siguran da cu kupit jednu mislija san da se nemogu nac ispod 500 kn al kad san geniculatu i parahybanu za 100 kn poludija san....ocu ih i gotovo :up: :up: :zagrljaj: :zagrljaj:
a sad idan malo istraživat o žoharima...jao žohari -?......dugi ih se riješavaju ja ih nabavljam, bože lud li sam.. :D :D :D :D :D :D :D :D

još jedno pitanje nevezano za nabavu cisto me zanima jel geliculata i parahibana nose kukuljicu ili je samo naprave pa je proparaju...koliko otprilike mladi stoje u kukuljici...i jel nakon što izađu iz kukuljice nosi mlade na leđima... :question: :question: :)
« Zadnja izmjena: Kolovoz 05, 2012, 23:10:26 poslijepodne od Chilii »

Offline marijan2

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Kolovoz 06, 2012, 11:28:37 prijepodne »
tarantule rade kukuljice(kokone) i to do 3 komada, u svakom bude određen broj jaja. tarantule male ovise same o sebi i nemaju veze s majkom nakon izlijeganje. nakon određenog vremena što ženka ima kokon uz sebe ti uzmeš taj kokon i staviš u inkubator. kad se izlegnu mali čekaš prvo presvlačenje i onda počinje odvajanje i hranjenje ;)

Offline filipfyxy

• Novi član
  • *
« Odgovori #19 u: Kolovoz 06, 2012, 17:22:12 poslijepodne »
fala na pomoci :up: :up:
kakav inkubator?..msn znan šta je inkubator...al jel se to baš posebno kupuje ili se uzme terarij pa ga se grije infra lampama il šta :question: :question:

Dobro cvrsto sam odlucijo uzet jednu zenku parahybane...zanima me još samo koje fucking žohare bi mi preporucili da je imam s cim hranit :) :question:
i postoji još jedna stvar koja me zanima a uvijek zaboravim pitati...jel triba imat ikakvu dozvolu ili prijavit lokalnoj policijskoj stanici ipak su one ogromn i otrovne  ;) :D ;) :D ;)
« Zadnja izmjena: Kolovoz 06, 2012, 21:21:28 poslijepodne od Chilii »

Offline acidorange

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Kolovoz 06, 2012, 20:53:57 poslijepodne »
Dobro cvrsto sam odlucijo uzet jednu zenku parahybane...zanima me još samo koje fucking žohare bi mi preporucili da je imam s cim hranit :) :question:
i postoji još jedna stvar koja me zanima a uvijek zaboravim pitati...jel triba imat ikakvu dozvolu ili prijavit lokalnoj policijskoj stanici ipak su one ogromn i otrovne  ;) :D ;) :D ;)

Ne trebaš ništa prijavljivati. Samo se životinje koje su na CITES listi prijavljuju ministarstvu, a od tarantula su to samo Brachypelme. Od žohara uzmi dubije ili lateralise. Malo potraži po forumu ili portalu, sve ti piše o uzgoju.

Offline filipfyxy

• Novi član
  • *
« Odgovori #21 u: Kolovoz 06, 2012, 21:55:43 poslijepodne »
ok pogledat cu hvala na odgovorima :klap: :klap: :klap: :klap:

Offline marijan2

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Kolovoz 07, 2012, 02:11:32 prijepodne »
između dubia i lateralisa ja bih više reporučio dubie jer su lateri 10 puta za*ebaniji  za uzdržavanje.:D lateri su većinom za hranjenje slingova, a budući da ti želiš ženku uzet ćeš tarantulu od 6+ cm. dubie jesu par lipa skuplje al narastu veće i manje smrde(a i nisu tolko brze i ne mogu skakati)

za inkubator ne brini, dok ti dođeš do vlastitog uzgoja, znat ćeš sve što trebaš znati u vezi toga :)

sretno sa novim ljubimcem/ima  ;)

Offline Markoteraguy

• Novi član
  • *
« Odgovori #23 u: Kolovoz 07, 2012, 02:44:29 prijepodne »
između dubia i lateralisa ja bih više reporučio dubie jer su lateri 10 puta za*ebaniji  za uzdržavanje.:D lateri su većinom za hranjenje slingova, a budući da ti želiš ženku uzet ćeš tarantulu od 6+ cm. dubie jesu par lipa skuplje al narastu veće i manje smrde(a i nisu tolko brze i ne mogu skakati)

za inkubator ne brini, dok ti dođeš do vlastitog uzgoja, znat ćeš sve što trebaš znati u vezi toga :)

sretno sa novim ljubimcem/ima  ;)

nezz bas.. lateri su zajebani jer su brzi .. a dubiji se zakopavaju , teze ih je razmnoziti, tarantule ih nepojedu dokraja pa nastane nered u terariju .. a sad manje tarantule se daju hranit sa laterima .. a vece jedu dubije.. meni su ipak lateri bolji jer se brze razmnozavaju .. ali to ovisi i na temperaturi na kojoj ih se drzi.. nevole bas previse svijetlo nitijedan niti drugi .. pa je bolje da ih se grije grijacim kablom .. ili viv mat-om ..

pozz

Offline filipfyxy

• Novi član
  • *
« Odgovori #24 u: Kolovoz 07, 2012, 14:25:02 poslijepodne »
između dubia i lateralisa ja bih više reporučio dubie jer su lateri 10 puta za*ebaniji  za uzdržavanje.:D lateri su većinom za hranjenje slingova, a budući da ti želiš ženku uzet ćeš tarantulu od 6+ cm. dubie jesu par lipa skuplje al narastu veće i manje smrde(a i nisu tolko brze i ne mogu skakati)

sretno sa novim ljubimcem/ima  ;)

nezz bas.. lateri su zajebani jer su brzi .. a dubiji se zakopavaju , teze ih je razmnoziti, tarantule ih nepojedu dokraja pa nastane nered u terariju .. a sad manje tarantule se daju hranit sa laterima .. a vece jedu dubije.. meni su ipak lateri bolji jer se brze razmnozavaju .. ali to ovisi i na temperaturi na kojoj ih se drzi.. nevole bas previse svijetlo nitijedan niti drugi .. pa je bolje da ih se grije grijacim kablom .. ili viv mat-om ..

pozz

marko kralju najbolji si razmišlja ko i ja nabavicu ja latere jel ocu da mi se šta brze razmnozavaju
ja sam vako malo neinformiran slingovi su vrsta tarantule ili šta :question: :question: :question: