Srpanj 22, 2025, 11:44:10 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Tele2 uveo novo načelo pravednosti  (Posjeta: 4694 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline AndrejX

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
Odg: Tele2 uveo novo načelo pravednosti
« Odgovori #75 u: Kolovoz 03, 2012, 01:49:15 prijepodne »
ne trebaš pričati u prošlosti... gledaju i dalje u oči i SE*RU ;)
Sve u svemu SICK... i što je najgore, ne tiče se taj slučaj samo Tele2 ...dovoljno je da 5 minuta sjedneš i pogledaš set reklama na TV :down:

Sve je to igra koja je prenesena sa zapada i koja je u detalje razradena te je konciporana da cilja na ljudsku pohlepu i jednako uspjesno funkcionira od mobilnih komunikacija pa do svedskog stola,

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #76 u: Kolovoz 03, 2012, 03:22:27 prijepodne »
Nažalost da, ali ljuti me što smo svi svijesni toga, pa opet ništa... kao da smo mazohisti... neznam šta bi mislio...

Offline Šima

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #77 u: Kolovoz 03, 2012, 08:23:07 prijepodne »
Da dodam znam tipa koji ima neograničen internet , 4 ljudova dijele internet i skidaju filmove natuku i po 350- 400  giga, pa ih nitko još nije kontaktiro.
Sam natučem oko 60 mj, pa danas samo jedna novija igrica ima po 15 giga

flat je 900 i nešto giga, blizu 1000
sracunano je da se to u mjesec dana nemoze potrosit ali nije "neograniceno"

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #78 u: Kolovoz 03, 2012, 09:07:54 prijepodne »
mda... i mi obično imamo nekih 40-60gb mjesečno... i rečeno nam je to u STARTU tako da smo upozoreni što je u redu naspram ovome kada su svi trgovci i szk govorili da ograničenja nema... daleko od toga, tarifa je isplativa i s 2000min i s 5000min, no problem je što su se lažno reklamirati, a mi koji smo pitali za kvake i ograničenja smo svjesno slagani...

imam doma SAMO ugovor i ništa drugo... nije mi uručen nikakav pravilnik niti išta... a svi navode da smo dobili dokumentaciju uz ugovor... no dobro, što je tu je sada... drugi put PAMETNIJE...  :up:
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #79 u: Kolovoz 03, 2012, 09:10:28 prijepodne »

Sve je to igra koja je prenesena sa zapada i koja je u detalje razradena te je konciporana da cilja na ljudsku pohlepu i jednako uspjesno funkcionira od mobilnih komunikacija pa do svedskog stola,

slazem se u potpunosti! Sve su to muljaze, kako i vecina mulja tako i ostale mreze.. kako god oni prdnu, tako ce vecina ljudi nasjest na takve stvari, jer njima to ide na dobit, tako da treba jako dobro razmisliti i nezuriti se s time..

(N)I ovce (N)I novce..  :D

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #80 u: Kolovoz 03, 2012, 09:11:38 prijepodne »
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #81 u: Kolovoz 03, 2012, 11:29:44 prijepodne »
Zato treba čitati što se potpisuje...

Slažem se. Ali ako se nešto reklamira da je tako onda tako mora i biti, inače je to prijevara - nije mi jasno zašto zakon to tolerira. Korisnik kada na koncu dobije papir pod nos nema ni vremena ni uvjeta za detaljno proučavanje, niti ima advokata sa sobom.

Offline Werther

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Betta Svijet
« Odgovori #82 u: Kolovoz 03, 2012, 11:37:08 prijepodne »
Naravno da je ugovor najbitniji i da korisnici "trpe" zato što nešto nisu pročitali a potpisali su. Što se toga tiče korisnici već jesu "kažnjeni". Poanta je da bi trebalo i Tele2 kazniti ako ne zbog ugovora koji zapravo ne odgovaraju reklami onda barem zbog lažne reklame... njima treba za početak zabraniti da taj proizvod i dalje reklamiraju kao neograničen ako nije. Kao što sam rekao, neka to zovu "tarifa 5000 - 092", tako nekako, a ne "neograničena tarifa". :)

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #83 u: Kolovoz 03, 2012, 12:24:52 poslijepodne »
Zato treba čitati što se potpisuje...

Slažem se. Ali ako se nešto reklamira da je tako onda tako mora i biti, inače je to prijevara - nije mi jasno zašto zakon to tolerira. Korisnik kada na koncu dobije papir pod nos nema ni vremena ni uvjeta za detaljno proučavanje, niti ima advokata sa sobom.

Tko mu je kriv, isto opravdanje imaju i oni koji su jednako pozorno procitali ugovor s kojim su svoju obitelj bacili u tridesetogodisnje kreditno ropstvo.  Trebalo bi vec jednom shvatiti da taj potpis na papiru ima veliku vrijednost, a ne da se najvise vremena potrosi na estetiku potpisa i njegovu poziciju na crti.

Eto ja vec ravno desetljece koristim dedicated servere kod raznih americkih providera koje placam po par stotina dolara mjesecno, a istovremeno pun Internet provodera koji nude unlimited bandwidth/space za 5 USD/mj :)

Treba se drzati one stare americke ponikle upravo iz ovakvih situacija da nema besplatnog rucka, a istovremeno da kad ti netko nudi nesto besplatno ili neograniceno to ne cini zato sto te voli nego ti zeli uzeti novac uz minimalne troskove.

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #84 u: Kolovoz 05, 2012, 09:43:33 prijepodne »
Andrej da li znaš možda u čemu je kvaka kod ovih koji nude besplatni hosting evo stranice koju sam sklepao na brzinu da isprobam:
http://www.salem.byethost7.com/
nema reklama - možda su nekako izmajmunirali da ih samo ja sa svoje IP adrese ne vidim a ostali vide? niti spama niti moram koristiti neke njihove programe za pristup sve fino funkcionira preko FTPa. Osim što pretpostavljam nisam dobio neki veliki bandwidth ali ja (još)nisam u toj ligi da bi mi nešto značilo, mjesta ima u izobilju. I  naravno sutra mogu zatvoriti butigu bez da mi kažu pardon ili tražiti pare kao što mi je napravio Iskon to mi je jasno.

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #85 u: Kolovoz 05, 2012, 18:46:56 poslijepodne »
Takvi mali siteovi poput tvog su beznacajni po pitanju resursa pa vas mogu nakalemiti na tisuce bez da se osjeti, a onda se lako kasnije vidi kako ih iskoristiti - iskakanjem reklama, ucjenjivanjem onih koji pocnu generirati promet i sl.