Pozdrav
Evo ima vec nekoliko mjeseci da sam uzeo jedan aq od 50 litara... samo tank sa staklenim poklopcem... Naime odlucio sam sve sto se moze napravit sam ali obaveze (faks) su me stisle pa je proslo nekoliko mjeseci

Sad je izrada vec krenula... akvarij je iznutra slozen... zemlja, sljunak itd ali ovo nije tema za to.... to cu na pocetnike otic za pomoc

E sad rasvejtu sam sam spajao. Dvije T8 cijevi od 15w na jednu prigusnicu od 36w u seriju... Oko rasvjete sam se dosta namucio i nije iz prve sve radilo kako treba (nije da sam ja krivo spojio... nego su grla bila neispravna) ali sad obje lampe svijetle... jedini mi problem predstavlja ta prigusnica koja se zagrijava... e sad ja nemam bas nikakvog iskustva sa tim pa neznam koliko je normalno ili nije ali nakon sto rasvjeta radi sat vremena prigusnica se nemoze prstom taknut... i sad me zanima kako vi rjesavate taj problem... iskreno ja sam mislio prigusnicu postaviti u poklopac koji planiram napravit od forexa (materijal mi sutra dolazi) ali to ne dolazi u obzir jer bi se 100 posto rastopio... zapravo neznam di ju smjestit... aqvarij stoji na stolu, dakle mogu ju ostavit na stolu iza aq ali mislim da ce mi unistit lak, mislio sam ju cak zaserafit na zid ali mislim da bi mi i zid pocrnio.... jedino da ju objesim da visi ispod stola

hehe... dakle kako rjesit taj problem... dali je uopce normalno da se tako zagrijava ...
jos jedno pitanje sto se diya tice... dakle sutra mi dolazi taj forex od kojeg planiram napravit poklopac.... Kakvim ljepilom mogu ljepit te ploce... i gdje u Rijeci mogu kupit takvo ljepilo
Hvala svima na pomoci