Srpanj 27, 2025, 17:18:31 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Mazda 6  (Posjeta: 5222 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline markomed

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Mazda 6
« u: Srpanj 03, 2012, 22:23:02 poslijepodne »
Trebam par savjeta od malo stručnijih ljudi te ako je moguće od već postojećih vlasnika ovog auta ili sličnog modela.
namjeravam uzeti mazdu 6 jer sam se zaljubio na prvi pogled, gledajući na to da se ipak radi o japancu koliko sam skužio, kakva je situacija sa dijelovima, servisima i općenito popravcima. Jesu li to cijene da ti stane pamet ili? stanje sa narucivanjem dijelova?
Da budemo na čisto, namjeravam uzeti polovni jer nemam para za novi.
Na njuškalu ih ima za cca 45 tisuća kuna, je li to malo za takav model?
Raspitujem se na sve strane pa bi mi zbilja bilo kakva pomoc pomogla.
E da i jos jedna stvar, jel ima kakve veze 4 ili 5 vrata jer bi mi trebao stati terarij odozada prilikom eventualnog vozikanja.

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
Odg: Mazda 6
« Odgovori #1 u: Srpanj 03, 2012, 23:20:37 poslijepodne »
odi na www.mazda-hr.com, dosta ekipe koja hoce pomoci...  ;)
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #2 u: Srpanj 04, 2012, 18:45:24 poslijepodne »
ako kupiš mazdu nečeš pogriješit, moj stari je imo 323  iz 91 g, imali ju 10 god, zadnjih 3-4 vozio ja , vadio mast , i dok nije položio i moj mlađi brat pa ju slupo, imala je 199 000 km, a mehaničara nije vidjela osim onog redovito ulje svječice itd.
Nikad se nije desilo da nije upalila, kad je stari vozio trošila 6 l a kad ja onda 8  :D :D nepoderivi auto

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #3 u: Srpanj 04, 2012, 19:18:59 poslijepodne »
ja vozim 626 ditd iz 2001., ima preko 250k km (kupio sam ju sa puno km), sve boljke koje su naveli na netu su bile i popravljene, upali i vozi... skroz zadovoljan  :up:
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Srpanj 07, 2012, 15:23:18 poslijepodne »
stari uzeo mazdu 6 prije par mjeseci 2008,70 000 km i zadovoljan je 9k€.
meni je crna puno ljepša on ima sivu.
auto leti ko metak samo mi iznutra nije to to ja sam više malo za škoda  vw izgled

Offline mops

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 35
« Odgovori #5 u: Srpanj 07, 2012, 15:36:54 poslijepodne »
odi na www.mazda-hr.com, dosta ekipe koja hoce pomoci...  ;)

:up: :up: pitaj tam sve kaj te zanima, odlična ti je ekipa ;)
...buduća "zločesta" teta veterinar :P....

Offline markomed

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Srpanj 07, 2012, 23:26:43 poslijepodne »
Bio na onoj stranici,dosta citao i poslao par PM jer se kao rookie na forumu ne moze postat.
Sve u svemu, odustao od mazde  :(

Offline tarantula 87

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #7 u: Srpanj 08, 2012, 00:46:08 prijepodne »
Pogonski remen ti je cc 2000kn za mazdu 6.Pa si sračunaj ostatak -?

Offline markomed

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Srpanj 08, 2012, 04:06:44 prijepodne »
Pogonski remen ti je cc 2000kn za mazdu 6.Pa si sračunaj ostatak -?

dobrano sam se raspitao na stranici i sa jos par ljudi, tj poznanika...
suma sumarum...mazda 6. Ako ces uzimat, uzmi novu jer zbilja se ne kvare a kad se pokvare nije tesko ni dati toliko novaca za neki dio jer kad izracunas koliko si preso bez da si ista platio za popravak isplati se...a polovni..pitaj boga koji su dijelovi unutra, ako ces kupovat a nisi strucnjak bolje nemoj uzimat ni polovni.
To je samo ugrubo receno...gledajuci da je ovo meni prvi auto, ne mislim davat toliko para za nesto sto cu vjerovatno prodat za cca 5 godina...
Al da ju mislim uzimat kad tad...to mislim da hocu jer je jedan od najlijepsih auta po mome misljejnu

Offline Brljator

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Srpanj 08, 2012, 14:13:01 poslijepodne »
Tarantula dobro si me nasmijao sa tih 2 000 kn.  :D :D :D :D :D :D :D
Dali si ikad čuo za zamijenske dijelove.
Da ti navedem par primjera sviječica za fiata original košta oko 50 kn  npr, šampion sa logom fiat, dok ista ta sviječica šampion sa istim oznakama bez tog loga košta 22 kn, pa ti biraj oš logo ili bez njega , a to je 100 % ista sviječica
 kad sam zvao za original remen za svog hyundaia rekli su mi u Zg 1300 kn, a ja sam to riješio u Vt kod Moslavca za 600 kn, isti proizvođač remena samo nema štambilj od hyundaia.
Mislim da su ljudi naivni kad kupuju original  dijelove. nepričam za neka kineska sranja od limarije ili nešto tako drugog več o dijelovima iz istih marki.
Brat mi je za opel astru kupovao haubu, kažu original 2300 kn, a zamjenska 600, pošto sam automehaničar a imam prijatelja koji se s tim bave pito sam ih koja je razlika , kažu samo cijena,
Ta original i zamjenska hauba se proizvode u ISTOJ  tvornicu u ISTOM kalupu.
U europi kad kupiš novi auto i kad ideš na servis možeš tražit da ti ugrade zamjenske dijelove i priznaju ti garanciju i sve kao i kod originala što u biti i je samo puno puno jeftinije, dok kod nas toga nema zašto ??? zbog naše mafije koja jako voli lovu

Offline tarantula 87

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Srpanj 08, 2012, 20:14:56 poslijepodne »
Pa cijena je 2000kn jbg. .
Pošto si mehaničar koji bi ti meni predložio karavan dizel do cc 8000.e

Offline Brljator

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Srpanj 08, 2012, 22:20:01 poslijepodne »
E sad stvar ukusa , ja kad bih imao 8 000 eura keša , uzeo bih novi auto ili 1 god star, jer znam da sam bar 10 god miran sa  šarafanjem po njemu, znači toči i vozi .
Svaki auto bez ikakvih problema vozi od 100 000 pa i 150 000 km, a onda kreče  kočnice, pa lamela,  i razno razni popravci,  itd,itd.
Svaki polovnjak  je mačak u vreči  a ako se odlučuješ bolje kupit od nekog poznanika  ili auto koji poznaješ   i to nekog japanca.
Prije 12 god, moj kum je kupio novog acenta, njegov kolega sa posla  mu kaže jebo te hyundai i kupi polovnog pasata 5 god starog za istu lovu, naravno na kredit.
Moj kum ga vozi i danas , prešao je 260 000 km , ništa nije dirano na njemu dok je tom kolegi za par dana prolupo motor, pa 20 000 kuniča za popravak, pa opet svaki mj, ode neki dio p + kredit i nakraju prodo pasata i kupio golfa 2 za sitne novce , a otplačuje kredit na 7 god, a voziš  golfa  2.
kupi ti za 8-10 000  eura neki manji novi auto i miran si bar 10 god da radiš 15 000 km  godišnje  u 10 ogd 150 000 km .
Osobno vozim acenta iz 2003 g, kupio novog sad imam 140 000 km mjenjo remen na 90 000  i to je to što se tiče mojih ulaganja

Offline tarantula 87

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Srpanj 09, 2012, 00:36:17 prijepodne »
Sve štima no meni treba veći automobil.. :(

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #13 u: Srpanj 09, 2012, 06:21:12 prijepodne »
nema veze s mazdom (al da ne bude opaki OT s moje strane, čuo sam i vjerujem da su auti koji se ne kvari i da ih se isplati kupiti :) ) ...ali..
previše je to love za novi auto..ja sam prodao svoju seat alteu xl, prošli tjedan i uzeo novi kia sportage full oprema, koja je spuštena za 35000 kuna..definitivno best buy..7 godina garancije na sve, osim auto radio i akomulator :D ...
imam povjerenja u kiu, jer mi je tast kai fun :D ...unazad 20 godina vozi samo kia-e i nikad nije imao problema s njima, a napravio je milijun kilometara (nije karikirano)...

Offline Brigita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #14 u: Srpanj 09, 2012, 08:33:50 prijepodne »
Kad se kupuje rabljeno vozilo, najbolje je povesti mehaničara sa sobom, ili (ako je prilika) kupiti auto od mehaničara.
Čak i kad se kupuje novo vozilo nije loše pitati mehaničara za savjet, jer imalo stručan majstor (zbog seminara) može unaprijed znati koji če biti najčešći kvarovi na vozilima određene marke.
Rabljena vozila ne mogu biti ista, odnosno, dva vozila iste marke i godine proizvodnje neznači da se isto ne kvare ili kvare, jer uvelike ovisi o održavanju tih vozila i prijeđenim kilometrima o kojima znamo svi da nikad ne možemo biti sigurni.
Još nešto što netko kom to nije struka neče primjetiti, a to je, dal je vozilo nekad bilo razbijeno ili ne, što može puno značiti po pitanju kvarova, a i automatski se cijena takvom vozilu spušta.

Offline Filip Zebec

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #15 u: Srpanj 09, 2012, 12:25:11 poslijepodne »
nema veze s mazdom (al da ne bude opaki OT s moje strane, čuo sam i vjerujem da su auti koji se ne kvari i da ih se isplati kupiti :) ) ...ali..
previše je to love za novi auto..ja sam prodao svoju seat alteu xl, prošli tjedan i uzeo novi kia sportage full oprema, koja je spuštena za 35000 kuna..definitivno best buy..7 godina garancije na sve, osim auto radio i akomulator :D ...
imam povjerenja u kiu, jer mi je tast kai fun :D ...unazad 20 godina vozi samo kia-e i nikad nije imao problema s njima, a napravio je milijun kilometara (nije karikirano)...

o cem ti pricas ljudi traže auto za 45-65k kuna a, a ti im uletiš sa autom od 200 k , to je itekako OT.

ja sam isto za kupnju novog auta jer ne radim niti 10 000 godišnje, ali ispod 160 000 kunjadosa nema poštenog auta ,a da je obiteljski.
Bjela Amazona -http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=79037.0

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Srpanj 09, 2012, 13:42:46 poslijepodne »
pa o tome pričam..nikad ne bi dao 8-10k eura za rabljeni auto..već bi dodao nešto gore i uzeo novo..a sad se stvarno da nać solidno opremljen auto za nisku lovu...novi..

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #17 u: Srpanj 09, 2012, 13:47:26 poslijepodne »
bando razmažena!!!

nekad je 4-člana obitelj 2 tjedna na more išla U FIĆI!!!!
Sunce vam konzumerističko!!!

Offline Filip Zebec

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #18 u: Srpanj 09, 2012, 15:19:12 poslijepodne »

Ima i bolj naziv od konzumerizma  koji ja osobno koristim prema sestri, zeni i slicne njima.

POTROSACKE OVCE :)

Svi smo malo naucili previse na komociju.
Bjela Amazona -http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=79037.0

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Srpanj 09, 2012, 16:41:23 poslijepodne »
istina vedrane...baš mi je žena neki dan pričala da su oni išli na more sa fičekom (četveročlana obitelj), prek velebita i još k tome tv nosili i sve je stalo :D
komocija, reče filip..i u pravu je..ja gledam na to drugačije..pošto imam rješeno stambeno pitanje i tu sam čist ko sunce, onda si mogu priuštit neka kola na 7 godina, zapravo nikad ni ne dođemo do 7-dme, već mijenjamo u 5-toj :D

Offline tarantula 87

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Srpanj 10, 2012, 00:28:01 prijepodne »
A st kazete na sorento? :)

Offline DeX_13

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #21 u: Srpanj 10, 2012, 08:04:41 prijepodne »
bando razmažena!!!

nekad je 4-člana obitelj 2 tjedna na more išla U FIĆI!!!!
Sunce vam konzumerističko!!!

Nekad je bilo 2 auta na 100 stanovnika HR.  :up:
Pošalji sliku, kad kreneš u taj avanturistički pohod.  :up: :up: :up: :up:

Ja ću ti se prvi smijat do bola.  :D :D :D :D

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #22 u: Srpanj 10, 2012, 10:09:40 prijepodne »
Još nešto što netko kom to nije struka neče primjetiti, a to je, dal je vozilo nekad bilo razbijeno ili ne, što može puno značiti po pitanju kvarova, a i automatski se cijena takvom vozilu spušta.

Po mom iskustvu to ne znači ništa. Nakon 2 godine sa Xarom sam imao totalku - odnaprijed mi se na haubu popeo vojni DAF, a odostraga se sekundu iza u mene zaletio Jeep. Auto je bio doslovno banana. Popravio sam ga ipak jer su mi rekli da se sve to da fino razvući, i zbilja posljedice sudara se ne vide ni ne osjete. Do danas, 12 godina poslije mijenjao sam auspuh, remen i kuplung i poluosovinu, te zadnje kočnice - zbog mog glupog škrtarenja i čekanja da promijenim pakne, a upozorili su me.
U isto vrijeme moji frendovi su kupili Mazdu 323 i Forda Focusa, s kojim su imali znatno više sreće od mene, a lim im je počeo truliti iznutra. Već su mijenjali pragove dok kod mene nema hrđe ni u tragovima.
BTW limeni zamjenski dijelovi nisu isti - barem ne za Xaru. Original je pocinčan a zamjenski nije. Nabavio sam zamjenske zadnje kočnice a nakon 2 godine sam morao kupiti original jer zamjenske nisu valjale.

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #23 u: Srpanj 10, 2012, 10:16:18 prijepodne »
A st kazete na sorento? :)

NIje loše ali ako nemaš para za novi jeftiniji auto, nećeš imati ni za popravke takvog velikog. Npr. svaki rezervni dio Citroena 5 je duplo skuplji od onih za C4.

Offline baica_s

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
  • ulovi i pusti
« Odgovori #24 u: Srpanj 10, 2012, 10:16:56 prijepodne »
A6-1,9TDI 110ks :up: nebudeš fulo ili octaviju
http://www.njuskalo.hr/auti/audi-a6-avant-1.9-tdi-oglas-5493839
« Zadnja izmjena: Srpanj 10, 2012, 10:20:44 prijepodne od baica_s »
Slaven Jurkiv 0989815052    035433028
Facebooku "malawi mbune"