Srpanj 18, 2025, 23:40:24 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Tunze Wavebox?  (Posjeta: 6027 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline simeZg

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: Tunze Wavebox?
« Odgovori #25 u: Srpanj 09, 2012, 14:16:50 poslijepodne »
samo da se nadovezem, imam vortecha mp 40 ecosmart i radi mi gotovo cijelo vrijeme u modu valova.....za cirkulaciju se brinu dvije tunzice 6045 + povrat 3000 lit, vortech se malo cuje pogotovo navecer, meni ne smeta ali ima ekipe koja je odustala od te pumpe radi toga!
inace prednost vortecha je sto na njemu ima jos modova pa se moze mijenjati po zelji dok wavebox nema.
sa vortechom sam prezadovoljan, nema puno ciscenja, pogonski dio van vode, ne grije vodu,a sirina mlaza je stvarno siroka, tj. veliki protok vode a nije agresivan i direktan!
moj akvarij je 130x60x50(visina) i kad sam stavio samo vortecha u mod valova na kraju akvarija je val bio 2 cm.
Struja je jedina imenica ženskoga roda koja se ne smije dirati golom rukom!

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #26 u: Srpanj 09, 2012, 14:41:05 poslijepodne »
trebalo bi se stisati, koliko se sjecam tunze se "cuo" samo kao standardni rad pumpe bila ona u boxu ili ne... bez puno buke, cujes da radi pulsno ali ne da je bilo glasno... kinez isto tako  :up:

onu spuzvu sam prvo bio pogresno nabio (na usis pumpe) pa je bilo sr@nja, onda pametno zakljucio da ide na dupe pumpe... brtva je bila samo jedna, a sam box je bio dosta jadno rijesen za zatvaranje s donje strane, od vibracija pumpe se ona donja (dno) klapna znala pomaknuti prema naprijed, a samim time i osloboditi pumpu za nesto vise vibracija...

samo dobro uglavi pumpu unutra, trebalo bi biti sve OK... pogledaj da ti ne rezonira box preko necega (staklo, kamen, pojacanja, preljev), iako vjerujem da si to vec eliminirao  :up:
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline simeZg

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #27 u: Srpanj 09, 2012, 14:52:28 poslijepodne »
trebalo bi se stisati, koliko se sjecam tunze se "cuo" samo kao standardni rad pumpe bila ona u boxu ili ne... bez puno buke, cujes da radi pulsno ali ne da je bilo glasno... kinez isto tako  :up:

onu spuzvu sam prvo bio pogresno nabio (na usis pumpe) pa je bilo sr@nja, onda pametno zakljucio da ide na dupe pumpe... brtva je bila samo jedna, a sam box je bio dosta jadno rijesen za zatvaranje s donje strane, od vibracija pumpe se ona donja (dno) klapna znala pomaknuti prema naprijed, a samim time i osloboditi pumpu za nesto vise vibracija...

samo dobro uglavi pumpu unutra, trebalo bi biti sve OK... pogledaj da ti ne rezonira box preko necega (staklo, kamen, pojacanja, preljev), iako vjerujem da si to vec eliminirao  :up:

to mislis za vortech?
Struja je jedina imenica ženskoga roda koja se ne smije dirati golom rukom!

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #28 u: Srpanj 09, 2012, 17:28:05 poslijepodne »
ne, za box... nemam iskustva sa vortex-om osim kod jednog kolege koji ima dvije MP-10 i obje zvuce kao zubarska turbina kad se zalaufava  :rolleyes:.... i nisu se stisale, nikad  :nerv:
Pizdo.

Offline Vipko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
    • http://www.NetEkipa.com
« Odgovori #29 u: Srpanj 09, 2012, 17:53:06 poslijepodne »
Jel Pamook imas nano wavebox ili veliki 6215?

Jer na velikome se dno ne odvaja kao na nanou (barem kako sam vidio na slikama u users manualu u chapteru za ciscenje pumpe, pa je bilo objasnjeno i za nano i za wavebox). Kako sam vidio pumpa se samo unutra gurne s vanjske strane, i nakon toga se izvuce vani, i to je klasicna kugla-shaped tunze pumpa. Ona sjedi u onoj spuzvi, i neznam bas kako mislis da je krivo nabijem. Po defaultu je bila nabijena dolje i nazad u odnosu na pumpu. Dolje doduse smata usisu, ali ako je maknem od dolje, onda mi nema sto drzati pumpu da na padne prema dolje.

Evo taman sam nasao sliku te spuzve:

Znaci to ide u dno waveboxa, i tocno tu ulegne pumpa, neznam kako je se moze logicno drugacije staviti, iako u ovoj poziciji se gubi dio donjeg usisa jer kroz spuzvu usisaje vodu. Idem se sad poigrati s tom spuzvom i pokusati je na par drugih pozicija :D

Rezonancije preko neznam cega su eliminirane, dont worry  :)

Offline Vipko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
    • http://www.NetEkipa.com
« Odgovori #30 u: Srpanj 09, 2012, 18:44:14 poslijepodne »
Update:

Evo malo izvrtio spuzvu i stavio je sada naopako, da je duzi dio nazad, a ne dolje, tako da je dolje kraci dio, pa se manje blokira usis pumpe. One 2 gumice sam namjestio skrooooz pri vrhu tako da ih one guraju da pumpa nemoze puno ici nazad, tako da sto vise stoji u mjestu. I jos sam spustio komplet box jedno 2cm ispod preporucene crte (naravno jos uvijek je gornji dio i pod najvecim valom u zraku, a ne pod vodom). Sada sam spustio buku ne bas za pola, ali za trecinu sigurno jeste. Ali jos uvijek se cuje.

Onda sam uzeo box i drzao ga u ruci i jos uvijek se cuje (da nema rezonancije od necega). Onda sam posumljao u magnete koji su spojeni na box s unutrasnje strane. Skinuo i magnete, drzao box u ruci u tanku, opet se cuje. Onda sam vratio magnete na box, box na tank, pa sam izvadio komplet spuzvu i rukom drzao pumpu unutar boxa. OPET se cuje. Dakle nije do spuzve, nije do magneta, dok pumpa ide u box pocme se cuti.

I evo na kraju sam vidio jednu stvar. Da definitivno ovisi brzina vrtnje na buku. Ako spustim pumpu na minimalac onda se stvarno nista ne cuje. 1/3 - cuje se podnosljivo, 2/3 - primjetno se cuje, full - cuje se da vec smeta. Koji jumper na napajanju drzite od waveboxa? 18 ili 24V ? Kao 18V je do 1200l tankove a 24V za do 1500l tankove, ja sam ostavio na 18V. Mozda malo testirati s 24V i smanjenom snagom pumpe.

Jos uvijek svaki prijedlog je dobrodosao  :up: :)

Offline benak

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Srpanj 09, 2012, 21:29:15 poslijepodne »
Koliko me pamcenje sluzi ja sam onu spuzvu bio izbacio van iz boxa i imao sam bolji protok a one dvije gumice su bile dovoljne da drze pumpu da se ne mice.

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #32 u: Srpanj 09, 2012, 22:33:54 poslijepodne »
veliki je box, a pumpa unutra nema takvu spuzvu vec veliki spuzveni prsten i on ide na "dupe" od pumpe, do usisnih rebara... donja strana boxa se otvara isto kao i gornja (kao ladica, izvlaci se), a pumpa je bila stalno na punoj snazi (namjesteno na onoj "kockici" na spoju napajanja, kontrolera i pumpe), znaci puna snaga i namjesten interval... vjerojatno je to nekakav stariji tip waveboxa, a po visini je bio namjesten malo iznad one plave crte koja oznacava razinu, a kako je pumpa ubrzo krepala (odn. riknuli namotaji koji "slusaju" kontroler pa radi samo kao stream na punoj snazi) nisam puno vise obracao paznju na detalje...

magnete nisam imao origigi iz razloga sto imam dupli preljev i tunze magnet ne moze uci u procjep preljeva pa sam pripasao magnete od SunSun pumpe i drze odlicno.... Napajanje je mislim 24V i samo kuciste napajanja ne dozvoljava stavljanje drugog kratkospojnika osim tog (pogledat cu sutra detaljnije, negdje je pod stolom)..

ali sve u svemu, nije bio bucan uopce, tako da... ako ti se ne stisa, mozda da ju ipak reklamiras, dok je vrijeme  -? :rolleyes:
Pizdo.