Svibanj 14, 2025, 17:08:41 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Novi tank - 200 l  (Posjeta: 33697 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Teehee(R)

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • Sesvete/Zg
Odg: Novi tank - 200 l
« Odgovori #25 u: Rujan 30, 2012, 17:02:11 poslijepodne »
Donje posude su gotove pa ću ovaj tjedan raditi povrat.
Stigao je i novi skimmer, ReefOctopus NW150 - na posljednjoj fotki vidi se kako je smješten u sump, a ispod njega već se nalazi porozna plava spužva koja će smanjiti vibracije i utišati skimmer. Skimmer će dobiti i novo, dulje cijevo za zrak tako da se i taj dio utiša. Lijevo od skimmer dolaze dva fluid reactora (aktivni ugljen i bio pelletsi), te čarapa za sakupljanje smeća.
Ova komora izmedju skimmera i povratne pumpe biti će refugium.

Na slici Lijepljenje2 vidi se posuda sa nekoliko pregrada (u izradi). U dvije manje posude ići će Ca i Mg, dok u ovu veću ide voda za nadolijevanje sa KH...fali mi još samo dozirka, a top off je već u funkciji u starom tanku.

Pitanje: što staviti ispod display tanka a da nije bijeli stirpor? Treba mi nešto crne ili barem tamnije boje.
DIY35  More120  Juwel54  LowLight112
Get out and fly!

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
« Odgovori #26 u: Rujan 30, 2012, 17:08:47 poslijepodne »
vjerovatno ti to nista ne pomaze, ali ja sam obicni stiropor prefarbao u crno sa obicnom akrilnom crnom farbom. jednostavno, jeftino i ucinkovito, o estetici necu, sigurno postoje bolja rjesenja, ali eto.

zaboravih reci - nisam farbao s kistom, vec sa komadom spuzve, tako da ona vidljiva strana bude obilato premazana bojom, a boja zatvori pore i rupice stiropora, pa to sve djeluje onako poprilicno glatko.

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Sesvete/Zg
« Odgovori #27 u: Rujan 30, 2012, 17:11:57 poslijepodne »
Pomaze - kako ne! :) Mislio sam da će farba otopiti stiropor, pa nisam pokušavao.
Get out and fly!

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Rujan 30, 2012, 17:14:34 poslijepodne »
akrilna nece, koliko god debelo mazao.

trazis onu koju razrijedjujes s vodom, i to je to. sinteticka ili nitro ce svakako rastopiti stiropor, ali ova nece. mogu pogledati koji je proizvodjac, ali sjecam se da je mala kantica nesto poprilicno jeftina, a imas i 3 "nijanse" crne na izboru.

Offline Zorz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #29 u: Rujan 30, 2012, 18:06:00 poslijepodne »
Ili stavis okolo crni forex kao sto sam ja stavio.. Meni izgleda ljepše. ( nemoj gledati kako je loše izbrusen forex :D )

Offline legolas

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Rujan 30, 2012, 18:53:33 poslijepodne »
Po meni je najbolje staviti lakobel staklo u željenoj boji, na isti način kao sta je Juricas stavia forex.
Puno lipše...
Život je lijep, potroši ga dobro...

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Sesvete/Zg
« Odgovori #31 u: Rujan 30, 2012, 22:25:40 poslijepodne »
Jurice, svidja mi se rješenje, al ne i izvedba.. :)
Mislim da ću i ja ići s forexom..
Get out and fly!

Offline Roni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #32 u: Listopad 01, 2012, 00:11:06 prijepodne »
Pa di si Tihi :)

Kao prvo ti moram reći da mi je baš za tebe drago da napokon radiš veći akvarij  :up:
Sjećam se kad smo se jednom sreli na cesti i pričali o tome kratko a tome ima već više od godine dana...

Što se tiče ovog pitanja za sakriti stiropor ispod, meni je najbolje stvar plastična L lajsna. Ja sam ju kupio u bauhausu.
Ne znam kako bi ti objasnio, ali najbolje je da dođeš na AKTER jer će tamo biti ispod morskog akvarija pa ćeš vidjeti sam.
http://www.roni-reef.com (nema više, recesija je)

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Sesvete/Zg
« Odgovori #33 u: Listopad 01, 2012, 18:05:51 poslijepodne »
Pa eto me Roni.. :)

Tocno takvu lajsnu koristim za popunjavanje pukotine izmedju vrata - da mi svjetlost iz refugiuma ne prolazi tuda.
Svejedno, vidimo se na akteru pa cu pogledati kako je kod tebe rijeseno.
Get out and fly!

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Sesvete/Zg
« Odgovori #34 u: Listopad 05, 2012, 18:51:28 poslijepodne »
Zna li netko gdje se još mogu kupiti one PVC cijevi i koljena sa debljom stijenkom, kakve se koriste za povrat?
Zvao sam ptmg ali oni rade 8-16 a ne rade subotom, tak da ne mogu nikako doći do njih u radnom vremenu.

Ima li ih možda Petrokov ili Bauhaus?
Get out and fly!

Offline Zorz

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Listopad 05, 2012, 19:19:22 poslijepodne »
Zna li netko gdje se još mogu kupiti one PVC cijevi i koljena sa debljom stijenkom, kakve se koriste za povrat?
Zvao sam ptmg ali oni rade 8-16 a ne rade subotom, tak da ne mogu nikako doći do njih u radnom vremenu.

Ima li ih možda Petrokov ili Bauhaus?

To je i mene mucilo, ali sam se nekako uspio dogovoriti sa nekom zenom koja radi tamo pa sam napravio uplatu preko neta za stvari koje su mi trebale, pa je ona to stavila u svoj auto, a ja sam poslije posla pokupio kod nje.

Kasnije sam citao da ima pevec one bijele cijevi koje su ok. Bulkove imas na ebay-u, Ja sam uzimao kod Mirka bulkove, mislim da ventile tad nije imao.
Ventile mozes naci u nekim poljoprivrednim ducanima. Barem tako pricaju po forumu. Ja u Zagrebu nisam našao nijedan poljo. ducan koji ih ima.

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Sesvete/Zg
« Odgovori #36 u: Listopad 05, 2012, 19:24:17 poslijepodne »
Bulkove imam, i ventil - treba mi samo povratna cijev, i koljena...
..imam doma neku ''kopiju'' GFa, PipeLife iz Nizozemske..., isto su fi 25, sa 2 mm stijenkom, samo ne znam gdje tog ima za kupiti.
Get out and fly!

Offline Zorz

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Listopad 05, 2012, 19:32:07 poslijepodne »
Bulkove imam, i ventil - treba mi samo povratna cijev, i koljena...
..imam doma neku ''kopiju'' GFa, PipeLife iz Nizozemske..., isto su fi 25, sa 2 mm stijenkom, samo ne znam gdje tog ima za kupiti.

Pa uzmi u bauhausu sive kanalizacijske cijevi. Ne moras ih lijepiti. Stavi treflona na spojeve i to je to. Mislim da vise ljudi ima te cijevi, izmedju ostalih i ja, ali na slatkovodnom akvariju.

Offline H3m3roid

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #38 u: Listopad 09, 2012, 08:50:12 prijepodne »
To je i mene mucilo, ali sam se nekako uspio dogovoriti sa nekom zenom koja radi tamo pa sam napravio uplatu preko neta za stvari koje su mi trebale, pa je ona to stavila u svoj auto, a ja sam poslije posla pokupio kod nje.

Kasnije sam citao da ima pevec one bijele cijevi koje su ok. Bulkove imas na ebay-u, Ja sam uzimao kod Mirka bulkove, mislim da ventile tad nije imao.
Ventile mozes naci u nekim poljoprivrednim ducanima. Barem tako pricaju po forumu. Ja u Zagrebu nisam našao nijedan poljo. ducan koji ih ima.

zar ovi ventili u ptmg-u nisu dobri ?
http://www.ptmg.hr/media/katalog/PVC-C%20katalog.pdf
http://www.ptmg.hr/media/katalog/KATALOG-PE-MEHANI_KIH-SPOJNIH-ELEMENATA.pdf

Offline Zorz

• Punopravni član
« Odgovori #39 u: Listopad 09, 2012, 08:56:55 prijepodne »

zar ovi ventili u ptmg-u nisu dobri ?
http://www.ptmg.hr/media/katalog/PVC-C%20katalog.pdf
http://www.ptmg.hr/media/katalog/KATALOG-PE-MEHANI_KIH-SPOJNIH-ELEMENATA.pdf

Naravno da jesu, ali su u poljoprivrednim ducanima isti duplo jeftiniji ;)

Offline Vipko

• Punopravni član
    • http://www.NetEkipa.com
« Odgovori #40 u: Listopad 09, 2012, 09:08:30 prijepodne »
Samo pazi oce li ti biti narezani ovi u poljoprivrednim ducanima. Moji su bili. Nije problem ali cisto da obratis pozornost. Ili narezi i cijev koja ide unutra, ili malo izbrusis nareze u ventilu da cjev moze uc unutra, pa ili teflonkom oblozis ili malo silikona oko cjevi i onda nabijes, oboje drzi 100% provjereno.

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Sesvete/Zg
« Odgovori #41 u: Listopad 09, 2012, 09:32:48 prijepodne »
Moj ventil je iz Peveca,bijele je boje - pretpostavljam da je Jurica mislio na taj. Spoj tj prijelaz sa cijevi iz preljeva je komad silikonskog crijeva + kvalitetna shelna.. :)

Takvo rjesenje sam dobio sa tankom-jos nije spojeno al trebalo bi raditi bez problema.
Get out and fly!

Offline Zorz

• Punopravni član
« Odgovori #42 u: Listopad 09, 2012, 09:35:06 prijepodne »
Moj ventil je iz Peveca,bijele je boje - pretpostavljam da je Jurica mislio na taj. Spoj tj prijelaz sa cijevi iz preljeva je komad silikonskog crijeva + kvalitetna shelna.. :)

Takvo rjesenje sam dobio sa tankom-jos nije spojeno al trebalo bi raditi bez problema.

Radit ce, kako ne.

Ja sam mislio na drugacije ventile iz poljoprivrednog ducana. Zapravo su isti ko i iz ptmg-a, ali imaju drugaciju prirubnicu, ko sto Vipko veli, sa navojem.

Offline H3m3roid

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Listopad 09, 2012, 15:44:11 poslijepodne »
Naravno da jesu, ali su u poljoprivrednim ducanima isti duplo jeftiniji ;)

Ma daj ? e to nisam znao odlična informacija !  :klap:

Offline H3m3roid

• Punopravni član
« Odgovori #44 u: Listopad 09, 2012, 15:50:11 poslijepodne »
Samo pazi oce li ti biti narezani ovi u poljoprivrednim ducanima. Moji su bili. Nije problem ali cisto da obratis pozornost. Ili narezi i cijev koja ide unutra, ili malo izbrusis nareze u ventilu da cjev moze uc unutra, pa ili teflonkom oblozis ili malo silikona oko cjevi i onda nabijes, oboje drzi 100% provjereno.

E Vipko di si ti uzimao ona svoja siva koljena, bulkove, ventile i cijevi ?

isto sve u poljoprivrednim dućanima ?

Offline bura2

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
  • 092 10000 36
« Odgovori #45 u: Listopad 09, 2012, 17:38:14 poslijepodne »

Evo ja slučajno znam da je on to nabavio iz Njemačke i to ti je sve PVC-U što se prodaje u ptmg-u i nije jeftino

Offline Vipko

• Punopravni član
    • http://www.NetEkipa.com
« Odgovori #46 u: Listopad 09, 2012, 20:25:37 poslijepodne »

Evo kao sto ti je rekao bura2, ja sam svoje slucajnoscu uzeo u jednom njemackom ducanu (neznam jel smjem upisati cijeli link do sajta, al upisi u google na njemackom morska akvaristika, tj. meerwasser aquaristik :) i odma ti je prvi link), pa mi je frend koji je dolazio kuci iz njemacke to sve dopeljao. Mislim da mi je neko rekao da dostavljaju i u .hr, ali po nesto vecoj cjeni postarine tako da nije bas isplativo.

Enivej ja sam isto bio uzeo ventile u poljodućanu (Sjeme u Splitu, 25/32mm), i bili su dosta jeftiniji cak i od onih u njemackoj, plus sto sam te stare koristio prije na starom tanku, tako da znam da su kvalitetni, ali isto tako i znam za one nareze :), al poslje kada sam vec cijeli PVC uzimao u tom ducanu, onda sam uzeo bio i te ventile a ove druge stavio sa strane za rezervu i neke prodao.

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #47 u: Listopad 09, 2012, 20:39:16 poslijepodne »
Linkovi na sve dućane domaće i strane se mogu postaviti bez straha sve dok raspravu vode hobisti ili sa hobističkom namjerom informacije i pomoći sugovorniku. Komercijalni ili reklamni postovi se brzo uoče.

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Sesvete/Zg
« Odgovori #48 u: Listopad 09, 2012, 21:39:32 poslijepodne »
Povrat je slijepljen..htio sam ga što manjeg pa su cijevi medju koljenima maksimalno skraćene. Dodan je i ''zub'' sa navojem, pa će povrat biti učvršćen za svaki slučaj..samo trebam naručiti plastične vijke sa eBaya. (isti vijci će se kasnije koristiti za izradu fluid reaktora)
Cijevi nakon ''zuba'' su spojene samo teflonom, tako da se mogu rastaviti i pomicati po potrebi. Zub je izrezan od čepa PVC kanalizacijske cijevi.

Veliko hvala Boleku na dijelovima, i Kizi na ljepilu.  :up:

Get out and fly!

Offline H3m3roid

• Punopravni član
« Odgovori #49 u: Listopad 10, 2012, 08:26:17 prijepodne »
Evo kao sto ti je rekao bura2, ja sam svoje slucajnoscu uzeo u jednom njemackom ducanu (neznam jel smjem upisati cijeli link do sajta, al upisi u google na njemackom morska akvaristika, tj. meerwasser aquaristik :) i odma ti je prvi link), pa mi je frend koji je dolazio kuci iz njemacke to sve dopeljao. Mislim da mi je neko rekao da dostavljaju i u .hr, ali po nesto vecoj cjeni postarine tako da nije bas isplativo.

Enivej ja sam isto bio uzeo ventile u poljodućanu (Sjeme u Splitu, 25/32mm), i bili su dosta jeftiniji cak i od onih u njemackoj, plus sto sam te stare koristio prije na starom tanku, tako da znam da su kvalitetni, ali isto tako i znam za one nareze :), al poslje kada sam vec cijeli PVC uzimao u tom ducanu, onda sam uzeo bio i te ventile a ove druge stavio sa strane za rezervu i neke prodao.

OK thx !  :up: