ma ne napadam ja nista i nikoga, samo, ako trazis pomoc, zasto si onda toliko nespreman prihvatiti savjet, odnosno stalno nalazis opravdanja da je tvoj sistem ok, jer eto to tako netko isto radi....
Ono sto pise na filteru, zaboravi, to nikad nije bilo i nece biti mjerodavno. Jer takav filter nece filtrirati akvarij od 160 litara, a da to bude kako treba. Maltene nece ni onaj od 60. A posebice ne akvarij u kojem su zlatne ribe, u bilo kojem obliku.
To sto netko kaze da ne mjenja vodu...daj mi neki link, da vidim tu temu? Nadalje, ako ne vidis poante u usisavanju.....a neznam sto bih ti rekao.
Nisu to pravila, to su upute kako odrzavati akvarij, da sve bude bez problema koliko god je moguce. A tebi ako to ne odgovara, slobodno ti slijedi neke svoje upute i "pravila", samo se onda nemoj cuditi kad imas ovakve probleme, ni sa vodom, ni sa ribama.
Edit - meni slican takav filter (aquaball) filtrira 45 litarski akvarij, u kojem su male ribice, pod male, mislim na ribice ispod 1cm velicine. pa ti sad vidi, za taj akvarij i taj tip riba (hranjenje, otpad, izmet) je ok.