Srpanj 22, 2025, 01:29:01 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: 20L zapadna afrika ciklidni  (Posjeta: 1551 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline DavorT

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb - Martinovka
20L zapadna afrika ciklidni
« u: Svibanj 30, 2012, 11:08:07 prijepodne »
Bok,

evo da predstavim svoj akvarij

- 40x20x25
- unutarnji filter Aqua Szut Mini 280 - podešen na max protok + dodano malo aktivni ugljen u kučište filtera koliko je stalo na dno kutijice
- Wave Tropico 25W grijač
- Wave Solaris 18W rasvjeta

životinjski svijet
- 2 x Pelvicachromis pulcher
- 2 x Nerita puž
- 1 x Otocinclus affinis

biljke
10 sadnica Anubiasa

-Pjesak je 1-2mm granulacije.
-Kamenje sam skupio u vikendici u Pokupskom sa makadamske ceste.
-Drvo je kupljeno u Viliju i s njim sam oduševljen jer ne farba vodu uopće,dosta je skuplje nego u ostalim shopovima, ali vrijedi doslovno svake lipe.
-Izmjena vode je oko 15% tjedno. Nisam zabilježio nikakve negativne posljedice  u kvaliteti vode od kad sam startao akvarij, štoviše na testerima je fina konstanta.
-Rasvjeta gori samo ranije ujutro i kasno navecer, preko dana imam dovoljno svijetla, tako da anubiasi nebi imali problema.
-Nema gnjojenja ni co2.
-Usisavanje planiram tek za koji mjesec zbog anubijasa

Ono što je još plan u budučnosti je Pistia da pluta gore, nabavka još Nerita i izbacivanje Otocinclusa tako da sve bude afričko unutra.
Kribsi se aktivno pripremaju na buduče roditeljstvo i trenutno intenzivno čiste špilju.

p.s. fotkano je mobitelom pa nisu baš slike predobre...
« Zadnja izmjena: Svibanj 30, 2012, 11:15:50 prijepodne od DavorT »

Offline Dini

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
Odg: 20L zapadna afrika ciklidni
« Odgovori #1 u: Svibanj 30, 2012, 11:31:25 prijepodne »
Lijepo izgleda :) al mislim da bi bilo puno bolje da si odabrao anubias s manjim listovima jer ovako jedan list oduzme puno mjesta i brzo se puni akvarij.
I šta nije to premala litraža za ciklide?

Offline DavorT

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Svibanj 30, 2012, 11:57:12 prijepodne »
Htio sam da izgleda bujno, ali opet s dovoljno mjesta da se kribsi mogu oko toga provlačiti kao i u prirodi, tako da je defitivno pala odluka na velike anubijas, a i plus daju idealnu sjenu, što njima full paše jer su povučeni. male anubijase sam samo puknuo da se razrastu na vrhu panja da pokriju rez i 2 komada dolje na dnu da popune neke rupe.

Iz mojih prijašnjih iskustava s kribensisima, veličina akvarija im nikada nije bila toliko bitan faktor - bitno im je bilo da je gusto zasađen akvarij, da imaju dovoljno zaklona i da ih na njihovom teritoriju nitko ne uznemirava.

Offline Tuljan

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #3 u: Svibanj 30, 2012, 12:21:35 poslijepodne »
Sviđa mi se jako baš zbog tih velikih listova, meni jedan od najljepših malih akvarija. Jedino možda još probati sakriti vrh panja (ovo gdi je odrezan) s "velikim" anubiasom gurnutim negdi s ljeve zadnje strane.
ZAGREB-SESV. KRALJEVEC/HRVATSKA

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #4 u: Svibanj 30, 2012, 14:07:55 poslijepodne »
simpa... meni isto paši ovi veliki listovi, još kad se ovi mali na vrhu razrastu da sakriju dorezan panj bit će super... napuni slobodno još vode i uz gornji rub akvarija možeš zalijepiti izolirku /crnu/ da se nevidi rub vode i voila  :up:

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #5 u: Svibanj 30, 2012, 15:02:26 poslijepodne »
Jako simpa, baš se i meni sviđa zbog velikih listova anubiasa. Šteta da ovaj korijen ne izvire iz vode, tak da taj odrezani vrh malo zamaskiraj. Jedino kaj bi ja stavil jači hang on filter. Ovaj je dosta mali, a možeš kupit Niagaru za 100kn.

Offline alen051

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #6 u: Svibanj 30, 2012, 17:26:57 poslijepodne »
Very nice... Sviđa mi se akvarij, jednostavno a oku ugodno!
I pulcheri su zakon ribe:) i ja imam jean par koji upravo skrbi o svojim bebama, nisam dosadno s njima! :)

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #7 u: Svibanj 30, 2012, 23:35:28 poslijepodne »
da slazem se sa ekipom, jako lijepo si ga slozio.. stvarno super izgleda, ko bi reko da se tako mali akvac moze urediti..  ;)

inace mozda da jos malo dodas vode koji cent, ali sve u svemu, jako lijepo..  :klap:

Offline DavorT

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Svibanj 31, 2012, 11:38:38 prijepodne »
tnx ljudi na pozitivnim komentarima i prijedlozima!

Eto dodao još vode, sad je skoro do samog ruba, ma čačkao sam nešto po akvariju pa mi se preljevalo kad bi ruku gurnuo, jel pa sam ostavio s manje vode...ali greška je ispravljena :)

Vrh panja me malo živcira, ali šta je tu je, ovaj panj mi je po gotovo svim dimenzijama i obliku idealno odgovarao, ali nažalost ima tu manu da je malo prenizak...ali nadam se da če anubijas to riješiti kroz neko vrijeme.

U najgorijem slučaju stavit ču pistiu oko panja i zamaskirati korjenjem taj vrh, ak ne upali s anubiasom.