Srpanj 24, 2025, 20:35:25 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Nabavka sljunka  (Posjeta: 2735 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Spajki

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 48
Nabavka sljunka
« u: Svibanj 27, 2012, 16:16:31 poslijepodne »
Pozdrav...
Neznam dali sam pogodio pravu temu pa se unaprijed ispricavam ako sam je fulao

Zanima me gdje bi mogao kupiti sljunak za podlogu crne boje velicine oko 3mm, trebao bi oko 25KG, a da nije Pet centar jel bi me to kod njih kostalo malo bogatstvo :)

nesto sam nacuo da se isto takvo kamenje moze kupiti u trgovinama kao sto su Baumax ali ovdje u Osijeku kazu da nemaju tako sitno pa mozda u nekom drugom gradu ili nekoj slicnoj trgovini...

Kakva su vasa iskustva...dali ste ih nasli negdje jeftino???

Offline blacktihi

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
Odg: Nabavka sljunka
« Odgovori #1 u: Svibanj 27, 2012, 17:03:39 poslijepodne »
Probaj obići trgovine koje se bave vrtom, travnjacima i sličnim stvarima. Ako to misliš naručivati putem weba transport će  te koštati cijelo malo bogatstvo

Offline Spajki

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Svibanj 27, 2012, 17:07:29 poslijepodne »
Obisao sam u Osijeku i okolici i nista...

a kad bi nasao u nekom drugom gradu, naprimjer Zg, posto je daleko veci izbor nego u Os, vec bi se ja snasao za prijevoz...uvijek netko putuje Zg-Os :)

pa mi zato treba neka preporuka za trgovinu...neka vasa iskustva...

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #3 u: Svibanj 27, 2012, 17:09:08 poslijepodne »
Ja sam nakupio barem 30 kila na stovaristu, djabe. Sitni, crni kamencici, sad nisam tocno mjerio granulaciju, mjesano je, ima sitnijeg ima krupnijeg, ali tu je to negdje kako i tebi treba. Pa bih ja prvo obisao stovarista gradj. materijala.

Offline maxbunker

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #4 u: Svibanj 27, 2012, 18:03:39 poslijepodne »
Lega, pitaj kod nekog klesara,sigurno ima...Ja sam uzimao u Osijeku u Pet centru i nije skupo...

Offline Spajki

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Svibanj 27, 2012, 18:06:24 poslijepodne »
u pet centru 10kn/kg a meni treba oko 25 kg....puno mi to...mislim da bi to trebalo biti jeftinije  :rolleyes:

Offline stfish

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
« Odgovori #6 u: Svibanj 29, 2012, 17:48:46 poslijepodne »
Ja san uspija nać crni bazaltni pijesak-šljunak granulacije 1-3 mm od Redsun-a u Bauhausu u Zagrebu na Žitnjaku. Doduše to su bile zadnje 2 vriće  :'(

Offline Spajki

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Svibanj 30, 2012, 08:22:05 prijepodne »
Hvala svima na pomoci, uspio sa se snaci :))

eto ako mogu pomoci nekome iz Slavonije...ima u selu  Piskorevci firma "KARAT", bave se kamenom i oni imaju i svim bojama, velicinama, doslovno sta god se zamisli oni imaju a vezano je sa kamenom :))

eto ja sam kupio 50kg (jedna vreca) crnih kamencica velicine 1-3mm za nekih 110kn sto mislim da je cjena OK  :up:

nadam se da sam nekome pomogao  ;)

Offline maya031

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • "Opet čačkaš po akvariju...?"
« Odgovori #8 u: Srpanj 02, 2012, 12:14:24 poslijepodne »
hvala, lega! dobra informacija zlata vrijedi  :up:

samo jedno pitanjce - jel u karatu prodaju i veće komade kamena, npr ono što se odlomi dok ga režu pa da im ne treba, a lijepo bi izgledalo u akvariju?

isto se vodim cijenama u pet centru i malo mi je puno dati 30 i više kn za one njihove komade crno-bijelog mramora, pogotovo jer će mi kad budem raskopala svoj akvarij trebati više komada...

Offline Spajki

• Novi član
  • *
« Odgovori #9 u: Srpanj 02, 2012, 12:37:12 poslijepodne »
hej
sto se tih vecih kamena tice to je najbolje da ih nazoves...tako ces biti najsigurnija...

ja sam osobno nasao jako lijepih primjeraka na dravi...pogotovo kad krenes od pampasa prema Višnjevcu uz samu dravu, imas neki mali putic kroz sumu...naici ces na znak koji obiljezava od/do  kojega mjesta na dravi se smije surfati (ili tako nesto) i oko njega je nabacano brdo kamenja i moze se naci lijepih i neobicnih velicina....pa ako ti se da malo prosetaj mozda nadjes nesto i ti...

a uvijek mozes nazvati ove firme koje prave nadgrobne spomenike...oni sigurno imaju otpadaka od mramora koji im netrebaju ;)

Offline maya031

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Srpanj 02, 2012, 12:58:45 poslijepodne »
e vidiš... sprej protiv komaraca u torbu, dečka pod ruku, torbu dečku na rame i odosmo u šetnju u potragu za kamenjem ;)

Offline pierre

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
« Odgovori #11 u: Srpanj 02, 2012, 23:52:59 poslijepodne »
dobar info ovo za piskorevce, spajki ako moze koja slika sljunka, ako mi zatreba da znam kakav je.
mayo, izvedi to lukavo; kazi decku da ga vodis na romantican izlet u prirodu, mozda nece bit odusevljen ako cuje da ce nosat torbu punu kamenja po sumi (a takvi smo mi akvaristi, uvijek nadjemo hrpu lijepih primjeraka, a i dodamo onih manje lijepih da se nadje...)

Offline maya031

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Srpanj 03, 2012, 07:02:36 prijepodne »
dobar info ovo za piskorevce, spajki ako moze koja slika sljunka, ako mi zatreba da znam kakav je.
mayo, izvedi to lukavo; kazi decku da ga vodis na romantican izlet u prirodu, mozda nece bit odusevljen ako cuje da ce nosat torbu punu kamenja po sumi (a takvi smo mi akvaristi, uvijek nadjemo hrpu lijepih primjeraka, a i dodamo onih manje lijepih da se nadje...)

čim mu kažem da mi se ide u šetnju postati će sumnjičav jer sam ga već jednom navukla na istu foru kad smo bili u dalmaciji. naime, predložila sam mu da procunjamo po lokalnim maslinicima (što je on sa zadovoljstvom prihvatio, naravno) da si potražim za savršene grane za akvarij. njegov zbunjeno-šokiran pogled kad je vidio da stavljam sjekiru u torbu bio je neprocjenjiv! i umjesto šetnje dobio je cijepanje drva po vrućini  :D