evo da predstavim svoj drugi akvarij!
54l, diy rasvjeta sa 2 štedne žarulje koje skupa čine 48w, filter je prastari fluval 2plus koji još uvijek besprijekorno radi.
podloga je šljunak sa zemljom za cvijeće, koju sam popakovala u ženske mrežaste čarape i strateški rasporedila po dnu.
od biljaka imam ricciu (kao što se vidi
, stargrass koji se još nije razrastao, HM-a u obilju, althernantheru lilacina, hydrocotylu leucocephala koju pokušavam uzgojiti da mi raste iz podloge, rotala rotundifolia green i christmass moss po kamenju. ovo krupno zeleno zakačeno za lozu su pofureni listovi salate, budući da već par mjeseci muku mučim sa najezdom ramshorna i vadim ih van pomoću tih listova.
ne gnojim za sada, imala sam najezdu staghorna, končaste i zelene točkaste jer sam raspalila sa gnojivima odmah kad sam startala akvarij. greška, naravno. i čim sam prestala - alge su se smirile. tako da neću gnojenjem remetiti ravnotežu.
stanovnika nema puno, 3 crne udovice, 2 flying foxa, 3 crne neonke, 2 santa filomene, 4 nerite i nepoznat broj ramshorna (koji će, nadam se, uskoro iseliti).
budite niježni