Lipanj 24, 2025, 22:38:26 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Pitanje o Kraljevskom Pitonu  (Posjeta: 8287 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline poole

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Odg: Pitanje o Kraljevskom Pitonu
« Odgovori #25 u: Lipanj 11, 2012, 21:37:25 poslijepodne »
Ok. Sve sam to od prilike i ja znao al reko da budem siguran... Samo nisam znao da ne treba da se pipa piton dok sve to traje... Ja ga malopre bas na kratko izvadio... Al nisam znao... Tako da ga sad pustam na miru dok se ne presvuce kako treba... Hvala vam puno, pa ja ako jos imam nekih pitanja, pravo kod vas na forum ;)

Pozdrav i tnx !!!!

Offline markomed

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #26 u: Lipanj 11, 2012, 22:00:25 poslijepodne »
A ako te zanima koliko traje sami proces presvlacenja, koliko sam shvatio u pitanju. To zavisi od vlage i sve, al u najboljem slucaju traje 5min, mada je moj jednom (bez obzira na dobru vlaznost) skidao dio po dio koze sa sebe, pa je to potrajalo 3-4h .... al nemas brige :)

Naravno vlaga je glavni faktor ali, mislim da samo trajanje presvlačenja ovisi o tome kako se zmija okoristi hrapavim podlogama, tj da nadje nesto za sto ce svlak zapeti i tim lakše skinuti stare krpe :)

Offline vukovarac5

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Vukovar
« Odgovori #27 u: Lipanj 12, 2012, 06:22:34 prijepodne »
A ako te zanima koliko traje sami proces presvlacenja, koliko sam shvatio u pitanju. To zavisi od vlage i sve, al u najboljem slucaju traje 5min, mada je moj jednom (bez obzira na dobru vlaznost) skidao dio po dio koze sa sebe, pa je to potrajalo 3-4h .... al nemas brige :)

Naravno vlaga je glavni faktor ali, mislim da samo trajanje presvlačenja ovisi o tome kako se zmija okoristi hrapavim podlogama, tj da nadje nesto za sto ce svlak zapeti i tim lakše skinuti stare krpe :)

Istina, al eto moj kad se presvlacio to par sati je imao sve potrebno i vlagu i hrapave podloge i sve, al eto tako bilo....odma iduce presvlacenje je trajalo 10 min, isti terarij i sve i sve je skinuo u komadu... a sad ko ce ga znati, bitno da to sve dobro prodje :)

Offline poseidon80

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Herpeto&Arachno freak
« Odgovori #28 u: Lipanj 12, 2012, 10:05:10 prijepodne »
Ok. Sve sam to od prilike i ja znao al reko da budem siguran... Samo nisam znao da ne treba da se pipa piton dok sve to traje... Ja ga malopre bas na kratko izvadio... Al nisam znao... Tako da ga sad pustam na miru dok se ne presvuce kako treba... Hvala vam puno, pa ja ako jos imam nekih pitanja, pravo kod vas na forum ;)

Pozdrav i tnx !!!!

slobodno ga stavi u kadu ili lavabo,napuni sa mlakom vodom i stavi da se brčka,ostavi ga 10-tak minutadrži ga na oku).na taj način stara koža će biti hidrirana sa svih strana,i lakše će se presvući.

Od trenutka kad mu se oći razbistre pa do presvlačenja,proći će maksimalno dan i pol.

Offline poole

• Novi član
  • *
« Odgovori #29 u: Lipanj 15, 2012, 12:06:15 poslijepodne »
E evo da javim da se presvuko i po prvi put. I presvuko se i iskakio se (da se tako izrazim) i sad je kao nov :) E sad bih zeleo da znam dal bi bilo dobro da ga nahranim odma danas il sutra il kad ? Ako ne, kad da ga nahranim sledeci put ???

POZZZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline Maja_Rudy

• Punopravni član
  • Dob: 47 Lokacija: osijek
« Odgovori #30 u: Lipanj 15, 2012, 12:21:44 poslijepodne »
moji se "iskake" svaki put kad se presvlače.
ne moraš mu davati jest sad odmah.
daj mu normalno po rasporedu po kojerm mu daješ.
ex.rudios

Offline poole

• Novi član
  • *
« Odgovori #31 u: Lipanj 16, 2012, 00:41:09 prijepodne »
Ok, znaci hranim ga sutra sa jednim misonjom. I samo jos jedno... Kad bi mogo opet da ga vadim iz terarijuma na kratko... ?

Offline vukovarac5

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Lipanj 16, 2012, 07:14:27 prijepodne »
Ok, znaci hranim ga sutra sa jednim misonjom. I samo jos jedno... Kad bi mogo opet da ga vadim iz terarijuma na kratko... ?

Ako se presvukao jucer,a sutra ces ga nahranit... onda 2 dana nakon hranjenja mozes , znaci u utorak :) I ne mora biti na kratko :)

Offline poole

• Novi član
  • *
« Odgovori #33 u: Lipanj 17, 2012, 18:53:35 poslijepodne »
OK. I jos jedno pitanje...  -? Presvuko se sve lepo al na glavi ima jos onako malo krljust koja se nije skinula... Dal to trebam ja sad nekako da mu skinem il ce on to sam il kako ??? Al to je bas sitno tako da neznam kako bi ja tu mogo da mu pomognem...

Pozdrav i kao i uvek HVALA !!!!

Offline Demižan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #34 u: Lipanj 17, 2012, 19:05:43 poslijepodne »
OK. I jos jedno pitanje...  -? Presvuko se sve lepo al na glavi ima jos onako malo krljust koja se nije skinula... Dal to trebam ja sad nekako da mu skinem il ce on to sam il kako ??? Al to je bas sitno tako da neznam kako bi ja tu mogo da mu pomognem...

Pozdrav i kao i uvek HVALA !!!!

Je li mu stara koža još preko očiju ili?
Napuni tople vode u neku zdjelu namoći ga malo i onda probaj sam pažljivo,jedino ako nije preko očiju damu nebiš okice ozljedio. ;)

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #35 u: Lipanj 17, 2012, 19:29:33 poslijepodne »
OK. I jos jedno pitanje...  -? Presvuko se sve lepo al na glavi ima jos onako malo krljust koja se nije skinula... Dal to trebam ja sad nekako da mu skinem il ce on to sam il kako ???

Namoči komadić vate mlakom vodom i u par poteza bi mu zaostala kožica trebala spasti. Ubuduće prije presvlačenja podigni vlagu u terariju, pa nećeš imati tih problema.

Offline vukovarac5

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Lipanj 18, 2012, 20:10:19 poslijepodne »
Ako neda da mu sam skidas, navlazi rucnik pa samo pusti da se provuce kroz njega ili ga stavi u mlaku vodu na 10-15 min i onda kroz rucnik neki nek se provuce :)

Nemoj samo da taj komadic ostaje , neka se to rijesi :)

Offline poole

• Novi član
  • *
« Odgovori #37 u: Lipanj 21, 2012, 19:14:57 poslijepodne »
E ovako... Prvo sto se tice onog na glavi sto mu je ostalo to se jos nije skinulo... Pokusao sam i sa vlaznom vatom, i sa mokrim peskirom i nije htrelo da se skine...Al samo da se zna, to mu nije koza il sta vec, nego onako 2 il 3 male sitne milimetarske krljusti mu se jos vide onako sive... I probao sam i vatom 2, 3 puta i nije htelo da se skine... Probaciu jos koji put pa cu da se javim...
A sad me zanima posto mi je stara zarulja crkla i sad sam kupio novu isto od 60 W al je ova nekako toplija. Mislimvise greje... Sad mu je u toplijem kraju 33 il 34 stepena a u hladnijem oko 30. Pa predpostavljam da to nije dobro il moze da prodje... I kako da to odstranim? Da kupim novu il sta ?

Pozdrav i unapred hvala !!!!

Offline poole

• Novi član
  • *
« Odgovori #38 u: Lipanj 21, 2012, 19:19:20 poslijepodne »
E i da... Ja ga sad hranim u sredu, i u subotu sa po jednim onako malo vecim misonjom... Pa reko da pitam jer mu to nije mnogo il da nastavim tako ? Posto su ovi misici onako, telo im je oko 5 cm... Nisu bas mali... Al ako je sve ok da ga hranim tako onda nastavljam tako... Ako ne neka mi neko kaze plizzzz...

TNX !!!!!!!!!!!!

Offline vukovarac5

• Punopravni član
« Odgovori #39 u: Lipanj 21, 2012, 20:08:18 poslijepodne »
Ako su toliki misevi mozes mu davat jednog unutar 5-6 dana ... A sto se tice sijalice, bilo bi pozeljno kad bi temperatura bila manja.... u toplom dijelu 31C a u hladnom 27C cca ....

Najbolje to mozes srediti tako da si kupis potenciometar za sijalicu. Al ako se radi u sijalici koja svjetli znaci bijeloj... to odma vadi van i kupi mu obican folija grijac ili grijaci kabel. Jel su kraljevski pitoni zivotinje kojima uopce ne treba svjetlo i nije ih preporucljivo grijati sa svjetlecim izvorima topline. Osim ako imas priliku nabaviti NOCNU zarulju, ona grije ali ne svjetli :)

I naravno zarulju zastiti da zmija ne moze doci do nje, zbog opeklina....

Offline Demižan

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Lipanj 21, 2012, 20:50:46 poslijepodne »
Ako su toliki misevi mozes mu davat jednog unutar 5-6 dana ... A sto se tice sijalice, bilo bi pozeljno kad bi temperatura bila manja.... u toplom dijelu 31C a u hladnom 27C cca ....

Najbolje to mozes srediti tako da si kupis potenciometar za sijalicu. Al ako se radi u sijalici koja svjetli znaci bijeloj... to odma vadi van i kupi mu obican folija grijac ili grijaci kabel. Jel su kraljevski pitoni zivotinje kojima uopce ne treba svjetlo i nije ih preporucljivo grijati sa svjetlecim izvorima topline. Osim ako imas priliku nabaviti NOCNU zarulju, ona grije ali ne svjetli :)

I naravno zarulju zastiti da zmija ne moze doci do nje, zbog opeklina....

Lampu vadi van,Kraljevski pitoni ne vole grijanje lampom i smeta im.Toplina treba dolaziti odozdo.Što se tiče hranjenja hrani ga svakih 5 dana kada postane teži (500g) prijeđi na svakih 7 dana.
Noćne lampe ne griju jako.Za tvoga pitona bi bilo najbolje da kupiš kabelski grijač koj stavljaš na dno terarija.

Ovo s starom kožom bi bilo najbolje da staviš sliku da možemo vidjeti točno što trebaš napraviti.
« Zadnja izmjena: Lipanj 21, 2012, 21:14:27 poslijepodne od Chilii »

Offline poole

• Novi član
  • *
« Odgovori #41 u: Lipanj 21, 2012, 21:30:39 poslijepodne »
Imam grejac onaj sto se lepi samo sto sam ga zalepio na zadnju stranu terarijuma... Tako da on moze da izabere ako oce toplije da pridje zidu, a ako oce ladnije da se udalji,... I to je do sad funkcionisalo dobro... A sto se tice hranjenja, to je ok... Hranicu ga svaki 5 dana sa po jednim vecim misonjom... A sto se tice slika, cim nabavim necim da ga slikam, ja stavljam...

I hvala vam puno svima !!

Offline poole

• Novi član
  • *
« Odgovori #42 u: Lipanj 21, 2012, 21:44:03 poslijepodne »
Evo al nemam dobar aparat pa se ne vidi skoro nista... To su ove male bele bobice na glavi sto joj se vide... To joj je malko ostalo...

Offline poole

• Novi član
  • *
« Odgovori #43 u: Lipanj 21, 2012, 21:47:47 poslijepodne »
Evo jos jedne mozda se ovde malko bolje vidi....

Offline vukovarac5

• Punopravni član
« Odgovori #44 u: Lipanj 22, 2012, 00:33:35 prijepodne »
Imam grejac onaj sto se lepi samo sto sam ga zalepio na zadnju stranu terarijuma... Tako da on moze da izabere ako oce toplije da pridje zidu, a ako oce ladnije da se udalji,... I to je do sad funkcionisalo dobro... A sto se tice hranjenja, to je ok... Hranicu ga svaki 5 dana sa po jednim vecim misonjom... A sto se tice slika, cim nabavim necim da ga slikam, ja stavljam...

I hvala vam puno svima !!

Bilo bi bolje da si je zaljepio na doljnju stranicu terarija ( podnicu )  Znaci da temperatura ide od ispod. I to da ne bude preko cijelog terarija.

A sto se tice sijalice, kao sto sam vec rekao... nju izbaci u potpunosti ... tu di ti je grijac, gledaj da bude 31 cca , a na drugom dijelu oko 27, ako ne mozes postici tu temperaturu, uzmi si NOCNU sijalicu ...

Offline Demižan

• Punopravni član
« Odgovori #45 u: Lipanj 22, 2012, 00:39:51 prijepodne »
Ove točkice nisu ništa strašno, dok se bude opet presvlačio povisi vlagu i to će otići s sljedećom starom kožom. :up:
Sretno s pitončekom!

Offline poole

• Novi član
  • *
« Odgovori #46 u: Lipanj 25, 2012, 07:50:03 prijepodne »
E a kad cu moci da znam dal je muzjak il zenka ? Od prilike... :)

Offline Demižan

• Punopravni član
« Odgovori #47 u: Lipanj 25, 2012, 09:45:30 prijepodne »
E a kad cu moci da znam dal je muzjak il zenka ? Od prilike... :)

Možeš napraviti poping metodu,ali ja to ne radim jer mi se to gadi...
Ili se mošeš dogovoriti s Igzu-om da ti on to pogleda. ;)

Offline markomed

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #48 u: Lipanj 25, 2012, 10:39:33 prijepodne »
Ne preporučam izvođenje poping metode osim ako imas par godina iskustva sa zmijama jer moze lako doci do ozlijede (zmije,a možda i tebe  :D)
Ima sondiranje ili

[/quote].
Ili se mošeš dogovoriti s Igzu-om da ti on to pogleda. ;)
[/quote]

Offline Demižan

• Punopravni član
« Odgovori #49 u: Lipanj 25, 2012, 19:57:10 poslijepodne »
Da slažem se s tim da to ne rade početnici.