Lipanj 24, 2025, 22:42:32 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Pitanje o Kraljevskom Pitonu  (Posjeta: 8288 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline poole

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Pitanje o Kraljevskom Pitonu
« u: Svibanj 22, 2012, 18:25:53 poslijepodne »

Prvo da kazem da sam nov u teraristici... Imam malog bejbi regiusa. Uzeo sam ga u prosli petak i jos nije jeo kod mene. Al to bi trebalo da bude normalno, jer tako ? I tamo gde sam kupio malog misonju za mog pitona, rekli su mi da ako nece da ga porucka sam, da ubijem malog misonju i da ga stavim sa zmijom u jednu kutiju i da ih ostavim tako preko noci... Pa reko da pitam dal je to dobro resenje il sta bi ste mi vi preporucili...

P.S. I ako moze neko da mi napise kolko puta, i kad da ga "nudim" da jede... Da ne bi bio non stop pod stresom...

Pozdrav za sve ljubitelje zmija i hvala vam puno unapred i izvinite ako su pitanja malo glupa, al stvarno sam nov u svemu ovome...

Pozzzz !!!!!!!!!!!

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
Odg: Pitanje o Kraljevskom Pitonu
« Odgovori #1 u: Svibanj 22, 2012, 18:31:01 poslijepodne »
Pozdrav i dobrodošao na forum  :up:

Evo i kolega je imao istih problema nedavno. Pročitaj o tome, pa ako što i dalje nije jasno samo pitaj  :up:

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=69673.0

Offline poole

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Svibanj 22, 2012, 21:43:51 poslijepodne »
E hvala puno procitao sam sve, al samo me zanima jos dal je ova metoda sa kutijicom u redu ? Dal da probam tako ? Da stavim pitona sa mrtvim misom u kutijicu i da ih ostavim tako celu noc kao sto mi reko onaj il da ne radim tako...

Offline Demižan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #3 u: Svibanj 26, 2012, 12:22:41 poslijepodne »
A probaj
Je li počeo jesti?

Offline djavoceka

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Svibanj 28, 2012, 20:48:31 poslijepodne »
cao
ostavi ga malo da se navikne na novo. i onda mozes posle damu das misa kao sto je opisano.
pozdrav djavoceka

Offline poole

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Svibanj 31, 2012, 00:47:52 prijepodne »
E naruckao se juce... Nisu imali bas malog pinkija pa sam mu ponudio jednog malo veceg misica. Mislim ne velikog nego malo stariju bebu :) i poruckao ga je bez problema. I sad vec dva dana odmara. Jedva da se pomerio... Malko me brine posto je inace mnogo "hiper-aktivan", pentra se i sve, a sad samo lezi... Al valjda je to normalno posto se bas bio naruckao :) I naravno hvala svima na velikoj pomoci!!!
Pozdrav za sve ljubitelje zmijica od mene i od mog malog regiusa !!! ;)

A evo i ako nekog interesuje malo slicica mog maleckog...  :) 

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #6 u: Svibanj 31, 2012, 08:44:12 prijepodne »
To je skroz normalno za njih... nagla promjena okoline može utjecati na njegovo odbijanje hrane... u početku ga slobodno hrani sa živim malenim mišićima koji još nisu počeli sami jesti, dok se zmijac malo ne oslobodi.. probaj ga hraniti u terariju, bolje za tebe i za njega...

Predpostavljam da ga griješ pomoću ove sijalice... a da li imaš neki grijač ispod treseta? 

Offline poole

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Svibanj 31, 2012, 13:53:04 poslijepodne »
Au pa ja sam ga sad nahranio sa malko vecim misonjom... To jest nije bio mnogo veliki, pojeo ga je bez problema... Al nije bio mali pinki nego misic onako sa belom dlakom i od priike 6 il 7 cm dug... Al ga je poruckao bez problema. Pa da u terarijumu sam ga hranio. Bio je gladan, nije jeo skoro 2 nedelje od kad je kod mene i poruckao ga je odma. Samo sam pustio misica i on ga je smazao :) Tako da sad jos odmara. Ako moze samo jedno pitanje... Hranio sam ga u utorak i kad da mu ponudim jos jednog misica? Sad u subotu il kad ?
A sto se tice grejanja, da to ga greje preko dana, a kad se uvece svetlo ugasi imam onu grejalicu sto se lepi na staklo. Zalepio sam je iza terarijuma, pa kad se ugasi svetlo ona se pali. Tako da mu je non stop toplo. Sa tim nemam problema uopste. Samo me kao sto sam rekao malko brine jer je bas miran od kad se naruckao, al predpostavljam da je to normalno posto se bas naruckao.
Ako jos neko ima neki savet, zahvalan sam mu unapred, al za sad neam vise pitanja... Ako jos nesto iskrne ja cu da pisem ovde...

P.S. Hvala vam puno !!!!!

Pozdrav !!!

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Svibanj 31, 2012, 15:48:56 poslijepodne »
uh..6-7cm tijelo? :) to je skoro pa odrasli miš  :)  kolko se vidi po slikama, nije skroz malena zmija ali svejedno nije još za toliki plijen.. hrani ga sa upola manjim miševima (cca 4cm tijelo)..  za grijanje ti je najbolje uzeti kabel grijač koji se postavlja ispod treseta, i uz to jedan termostat koji će ti regulirati temperaturu podloge.. tada jedino možeš biti siguran da ti zmiji neće biti previše vruće ili hladno.. :up:

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #9 u: Svibanj 31, 2012, 16:54:36 poslijepodne »
To je dobra veličina miša, može on i veće jesti. Probaj ga čim prije prebaciti na male štakore (rat pups) slične veličine - hranjiviji su i bolje će rasti.

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Svibanj 31, 2012, 17:55:26 poslijepodne »
Nisam se baš dobro izrazio... veličina tijela 4cm ali po 2 komada... kako je Nino rekao, probaj ga kaj prije prebaciti na štakore..kasnije će ti biti lakše jer će zahtijevati veći plijen.. ;)

Offline poole

• Novi član
  • *
« Odgovori #11 u: Lipanj 01, 2012, 14:16:13 poslijepodne »
ok. Kako vi kazete. Znaci prebacujem ga na 2 puta nedeljno na po dva malko veca misa...  Pa da ga ugojimo kako treba ;) Nista jos jednom hvala vam puno !!!
P.S. Da budem siguran, jer moze ovako. Da ga hranim na primer utorkom i subotom sa po jednim tim vecim misonjom. Jer moze tako ?

Pozzzzzzz!!!!!!!

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #12 u: Lipanj 01, 2012, 15:08:36 poslijepodne »
P.S. Da budem siguran, jer moze ovako. Da ga hranim na primer utorkom i subotom sa po jednim tim vecim misonjom. Jer moze tako ?

Može, to je super ritam za početak.

Offline poole

• Novi član
  • *
« Odgovori #13 u: Lipanj 01, 2012, 16:16:38 poslijepodne »
wooohooo !!! Ok, hvala !!! Znaci sad se bacamo na tovljenje ;)

Pozzz!!!

Offline Demižan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #14 u: Lipanj 01, 2012, 17:49:58 poslijepodne »
Svakako ga možeš prebaciti na štakore.
Sretno sa pitončekom  i neka se lijepo razvija :up:

Offline poole

• Novi član
  • *
« Odgovori #15 u: Lipanj 04, 2012, 22:34:33 poslijepodne »
E jos jedno pitanje... Mali je ruckao do sad 2 puta... Pojeo je jednog misica u prosli utorak i jedan prekjuce u subotu... Al nije izbacio nista napolje do sad a stomace mu je bas veliko. Pa reko da pitam dal da nastavim da ga hranim sutra u utorak il da sacekam malko dok ne izvari ova dva misica ??? Ajde molim ko vidi nek odgovori da znam dal da mu ponudim jos jednog misica sutra...

Pozdrav i hvalaaaa !!!!!!!!

Offline agama

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
  • terarist
« Odgovori #16 u: Lipanj 04, 2012, 23:50:55 poslijepodne »
Kolika ti je temp. na toplijoj strani ?
I dali imas podno grijanje..?
sta je tu je!

Offline poole

• Novi član
  • *
« Odgovori #17 u: Lipanj 05, 2012, 01:25:15 prijepodne »
Pa na toploj je po danu oko 30 na ladnijoj oko 26... Al on obicno kad se narucka tamo je u ladniji deo. I imam grejac, ne od ispod nego od pozadi... Tako da mu je do zadnjeg zida toplije a prema vratima hladnije, pa moze sam da odluci gde ce...

Offline vukovarac5

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Vukovar
« Odgovori #18 u: Lipanj 05, 2012, 06:29:22 prijepodne »
Vidim da imas dosta treseta u terariju, kao i ja ... meni se takodjer dogadjalo da mislim da nije obavio nuzdu, ali je, zakopa se u treset i onda ne vidis......

Ne kazem da je i sa tvojim tako, al je velika vjerovantost :)

Ponudi mu misa, pa onda malo poprati situaciju, treba mu u prosjeku 2 dana da ga probavi, pa pogledaj onda po tresetu ima li "novosti" :D

Offline poseidon80

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Herpeto&Arachno freak
« Odgovori #19 u: Lipanj 05, 2012, 12:46:42 poslijepodne »
Vidim da imas dosta treseta u terariju, kao i ja ... meni se takodjer dogadjalo da mislim da nije obavio nuzdu, ali je, zakopa se u treset i onda ne vidis......

Ne kazem da je i sa tvojim tako, al je velika vjerovantost :)

Ponudi mu misa, pa onda malo poprati situaciju, treba mu u prosjeku 2 dana da ga probavi, pa pogledaj onda po tresetu ima li "novosti" :D

Uriniranje je ono što se događa dva-tri dana od hranjenja nakon probave plijena.Male nužda je češća i dolazi  u dva oblika, u obliku tekućine urina i u obliku urata(krute forme bijele boje):

Za veliku nuždu potreban je duži period, od tjedan dana pa do 4 tjedna ili više,a to se razlikuje od zmije do zmije.

Offline poole

• Novi član
  • *
« Odgovori #20 u: Lipanj 05, 2012, 14:00:56 poslijepodne »
OK ! Hvala vam puno ! Znaci nastavljam da ga hranim 2 puta nedeljno sa po jednim vecim misicem ;) Pa kad malo poraste stavljam opet slike da vidite kako smo ga podgojili ;)

Pozdrav za sve i jos jednom puno hvala !!!!  :up:

Offline poole

• Novi član
  • *
« Odgovori #21 u: Lipanj 11, 2012, 19:59:08 poslijepodne »
Pozdrav evo me sa jos jednim pitanjem... Moj mali regius upravo treba da se presvuce... Okice su mu skroz bele, onako mlecne i on je nekako "bled" :) Pa reko samo da pitam sta treba sad da radim... Mislim znam da ne treba da ga hranim sad dok se ne presvuce, al kolko dugo da ga ne hranim ? To jest kad da ga nahranim sledeci put ? I sta jos treba da uradim...? Samo da mu povecam malko vlaznost i to je to, ili ???
I ako moze neko samo od prilike da mi kaze kolko ce to sad da traje... Mislim ovo presvlacenje, od prilike...

P.S. Samo da se zna ovo mu je prvo presvlacenje...

Pozdrav i kao i uvek, unapred se zahvaljujem svima ko odvoji malo vremena da mi odgovori !!!

TNX !!!!!

Offline ifsilon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • U usta ga vista, bejbe!
    • Ifsilon Exotics
« Odgovori #22 u: Lipanj 11, 2012, 20:21:25 poslijepodne »
Početak presvlačenja je najlakše primjetiti kada mu oči "poplave", ali prvi znak da ti se piton presvlači je roskasti/crvenkasti trbuh. Par dana nakon što "poplavi" (3-5), oči će se razbistriti i nakon par dana možeš očekivati presvlačenje. Cijeli proces presvlačenja traje od 7 - 15 dana. Povisi mu vlagu na nekih 70-80% i sve će proći ok. Ako ti se i ne presvuče do kraja, ne moraš paničariti. Stavi ga u mlaku vodu 15-ak min i lagano ga istrljaj ručnikom ili ga pusti da se sam provlači kroz mokar ručnik i ostatak svlaka će sam otpasti.  :up:

Offline markomed

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #23 u: Lipanj 11, 2012, 20:27:44 poslijepodne »
Što se hranjenja tice, mozes mu probati dati miša po rasporedu ali velika je vjerovatnost da ce odbiti hranu tokom procesa presvlačenja makar ovisi sve od jedinke.
Nakon što se presvuce, mozes mu slobodno ponuditi misa.

Offline vukovarac5

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Vukovar
« Odgovori #24 u: Lipanj 11, 2012, 21:19:47 poslijepodne »
I jos jedan savjet, nemoj ga "navlacit" po rukama sad dok se treba presvuc, i 3-4 dana nakon presvlacenja :) 

A ako te zanima koliko traje sami proces presvlacenja, koliko sam shvatio u pitanju. To zavisi od vlage i sve, al u najboljem slucaju traje 5min, mada je moj jednom (bez obzira na dobru vlaznost) skidao dio po dio koze sa sebe, pa je to potrajalo 3-4h .... al nemas brige :)

Samo vlagu gore, kad se okice odmute , svaki dan vlagu prati i to je to :)