POZDRAV SVIMA novi sam ovdje pa imam nekoliko pitanja,nadam se i dobrim odgovorima...
Imam aq 54 l sad vec godinu dana sam u ovim "vodama"

do nedugo sam imao 2 muška gupića,dvije ženkice, 6 neonkica 1 ženku black molly, 2 muška borca (da 2 i slagali su se odlično) i jednog čistača...
I sve je bilo super dok nisam počeo previše se bavit sa ribicama

!
Jedan dan sam pročitao da se sa borcima treba trenirati svakodnevno ako hoću da imaju lijepe peraje i da su "zdraviji"-i tako sam svaki dan stavio ogledalo na 10-15 min do aq i stvarno se borac šepurio i "vježbao" ali (što mi je bilo i logično) postao je agresivan vec nakon par dana te smo prekinuli tzv treninge,ali oćito prekasno jer je jedan dan pregrizao jednom guppyu pola peraje a drugi dan sam ga našao na filteru bez peraje,treći dan sam našao izgriženog drugog borca koji nije preživio ozljede

.
Nakon toga smo prestali sa treningom i izolirao sam ga na 3 dana i sad je sve super...
2 problem je taj da mi molly naganja ove dvije ženeke guppy po cijele dane,prije to bilo izraženije samo u vrijeme hranjenja a sada 0-24.
nije aq tako mali da se non stop sreću al ova ih traži po aq da ih naganja
dali da i nju izliram na par dana ???
obje gupice su bile trudne ova jedna manja mislim da je stara oko 3 mjeseca i koliko sam god pazio da je ubacim u kotilicu očito da se okotila al malci nisu preživjeli,predpostavljam da tako mala gupica i ne moze okotit vise od 5-6 komada
e sad problem mi je sa drugom; htio bih je uglavit u kotilicu na vrijeme jer vjerujem da ce imat veci okot,s obzirom da imam malo ribica trenutrno u aq,svaka ribica je vrijedna "spašavanja" od gladnih usta...

prije nekoliko dana je bila full debela i crna na kraju da sam je ubacio u kotilicu i drzao je 2 dana ali ništa...
kolko vidim u kotilici,dosta se iskakila i vise nije toliko debela al je full crna i dalje cak mislim da vidim par točkica...vratio sam je u aq jer imam osjećaj da joj je jako stresno u kotilici ; pa sad me zanima dal je moguće da odgađa porod i dal se uopće moze okotit u aqvariju pored ove molly
jos jedno pitanje :koliko dugo je mogu držati u kotilici???
3 stvar ;sad ne znam jesam paranoičan ili šta al imam osjećaj da mi guppyca ima malo crvene škrge...