Srpanj 18, 2025, 22:11:59 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Malawi bihevioralizam  (Posjeta: 2743 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Malawi988

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: BiH
Malawi bihevioralizam
« u: Svibanj 15, 2012, 22:33:06 poslijepodne »
Eh i ja napokon sredi akvarij, uzeo sam naime tetru ex 700, na moj 350l akvarij, i zbilja cisti fenomenalno, i potpuno je necujan, jos sam si nabavio in 600 plus od  tetre tako da ce mi to dovljno biti...i kupio sam nekih 8 ciklida, za pocetak i nisam htio vise jer su mi dostupni samo te vrste, pa mi totalno monotono da imam sve iste vrste..Trenutno nisam u mogucnosti da putujem dalje pa zasad nek stoji ovih 8 ali me interesuje njihovo ponasanje, naime vec 4 dana te ribice izlaze iz kamenja samo tijekom hranjenja, ostatak dana se kriju, DA LI JE TO UOBICAJENO PONASANJE?? Da li im nesto negodi???

Offline jajokc

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
  • Radi ono što voliš i nikada nečeš morati raditi
Odg: Malawi bihevioralizam
« Odgovori #1 u: Svibanj 15, 2012, 22:43:59 poslijepodne »
Privikavaju se na okolinu,a i to su jatne ribe pa sto ih je vise to se prije i bolje opuste,ali bit ce to u redu s vremenom,ali svakako nabavi jos riba jer 8 riba na 350l je nista!
Daniel Jajetic
098/170/20/10

Offline Malawi988

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Svibanj 15, 2012, 23:24:55 poslijepodne »
OK, bas ti hvala :-)) a problem je transport, svakako da bih volio jos uzeti ali tesko nabaviti....potrudim se...

Offline calejopa

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #3 u: Svibanj 15, 2012, 23:40:34 poslijepodne »
ljepa litraza. :up: ali mislim da ce ti tetra ex 700 biti malo, neracunam taj nutarnji. ja imam ex 700. na 200 litara pa mi je malo. vec ces vidjeti s vremenom
kako ce se ponasati unutrasnjost tanka. :up:
0955949261

Offline Malawi988

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Svibanj 16, 2012, 09:25:32 prijepodne »
ljepa litraza. :up: ali mislim da ce ti tetra ex 700 biti malo, neracunam taj nutarnji. ja imam ex 700. na 200 litara pa mi je malo. vec ces vidjeti s vremenom
kako ce se ponasati unutrasnjost tanka. :up:
Iskreno, pretpostavljam da uz vise riba ce i teze biti filtrirati, ali sam toliko pozurio da tank napunim vodom pa mi nije bitno ni bilo  :D :D 8mjc cekam na filter, tak da sam se vec jednom na ovja odlucio, za sada sam zadovoljan, ali planiram jos jedan takav isti nabaviti....

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #5 u: Svibanj 16, 2012, 10:45:22 prijepodne »
ovisi o velicini riba, ako su male, normalno je da su stalno u kamenu. ako su vece, nije bas uobicajeno da se sakrivaju.  te ribe stalno plivaju, ganjaju se, i prate svaki tvoj pokret, cim se pomaknes, sve lete na staklo, traze hranu.

Tetra  700 ti nije dosta za takav akvarij. Taj filter se deklarira kao filter za 100-250L akvarij. U praksi, taj filter je za akvarije od 100, maksimum 150 litara, sve preko toga, filter je preslab. Cak ni 2 takva ti nece biti dobra kombinacija, radije trazi neki veci i bolji filter.

nije tetra losa, ja sam valjda jedini koji tako misli, imam ga, u 150 litara radi odlicno, ali kad sam ga koristio u 200l malawiju, nisam bio zadovoljan ni najmanje.

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #6 u: Svibanj 16, 2012, 10:59:08 prijepodne »
Tetra ex 700 nije dosta ni za 200 litri ciklidni, a kamoli duplo.
Ja doma na CA 200-litrašu imam Haileu HF-150 800 l/h i ex 700 tak da se ne moram zamarat s prečestim čišćenjem.

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Svibanj 16, 2012, 11:06:25 prijepodne »
atman cf-3 i diy 12l,1200l/h na 200 litara malawiju, i to je filtracija s kojom sam zadovoljan (konacno).

Na biljnom, manjem, tetra radi svoj posao, zamjerki nemam, ali.....

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #8 u: Svibanj 16, 2012, 13:48:12 poslijepodne »
da također se slazem sa ekipom, tetra nikako nije dovoljna za tu litrazu, ja sam ju neko vrijeme koristio u svojih 200lit malawija, i nikako, jako je spora sto se tice ciscenja, ali nekazem da je losa, moze dobro posluziti za akvarije eventualno do 150lit, i to za biljne pretezito.. ali sve u svemu, ti si frišak i krenuo si nedavno, zato voda i jest bistra, ali polako, dok dođu ostali stanari tetra ce ti sigurno biti preslaba za njega..

inace, dobro dosao, i nebi bilo lose da postavis koju sliku akvarija da malo vidimo kako to sve izgleda..  :up:

Offline Malawi988

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Svibanj 16, 2012, 13:57:13 poslijepodne »
pa iskreno neznam...ipak cu mozda kasnije kako budu financije stojale nabaviti ili veci li jos jedan...tako je kako je za sad, volio bih da imam bolji  -?  trazio sam eheim 2073 8 mjc i na kraju otisao na Tetru, a evo to ovako izgleda....

Offline Malawi988

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Svibanj 16, 2012, 13:59:14 poslijepodne »
a jbg...slazem se sa svima, ali tetra mi je jedino dostupna, pa ako se sta(vjerovatno hoce) pokvari, imam dijelova, a trazio sam Tetrin veci, ex 1200, ali su imali samo ovaj u ponudi!!! bas ste mi ubili moral  :D

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Svibanj 16, 2012, 14:12:52 poslijepodne »
ma nije to ubijanje morala, vec samo prijateljsko upozorenje, da taj filter i u najboljim danima nije adekvatan za tu litrazu, bez obzira na sve.

A posebice ne za ovakav tip akvarija, gdje ti je volumen materijala i protok sve u zivotu. Obicno se ljudi zale na tu tetru, kako rekoh, i ja sam je imao na 200 litara malawiju, i nisam bio zadovoljan. Nisam imao nikakvih problema sa zdravljem riba, ali nikad mi voda nije bila ono kristalno cista, uvijek je nesto plivalo po njoj. kad sam zamjenio tetru sa atmanom, situacija se drasticno poboljsala, ali tek kada sam tom atmanu dodao jos jedan uradi sam filter, sad sam zadovoljan kako to izgleda, i kako to filtrira.

Za pocetak ti je ok, cak i dugorocno gledano, uz mali broj riba bi ta tetra mogla gurati taj akvarij, ali to ti je sve ono, naknap i uz veliki rizik. za ove "renomirane" proizvodjace neznam, ali meni se atman pokazao odlicnim, a jeftiniji je od tetre svakako. Imas i haqos, imas hrpu tih kinez-filtera koji dolaze s puno volumena, jakim pumpama i slicnim, a cijena im je maltene u rangu renormiranog i kvalitetnijeg unutarnjeg filtera. Pa razmisli, nikud ti se ne zuri, ali prije ubacivanja ozbiljnijeg broja riba, ja bih svakako rijesio tu filtraciju.

U obranu tetre, u 150 litara biljnom, uz hrpu riba i svega, radi svoj posao fenomenalno. Da je mozda samo malo jaca mehanicka filtracija, da bolje cisti plivajuci otpad, bio bih i prezadovoljan. Ovako, 86% zadovoljan sa tetrom u biljnom akvariju.  :D

Offline jajokc

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
  • Radi ono što voliš i nikada nečeš morati raditi
« Odgovori #12 u: Svibanj 16, 2012, 14:38:49 poslijepodne »
Fora si ti to slozio a kolko vidim i ribe se vise ne boje? :D
Daniel Jajetic
098/170/20/10

Offline Malawi988

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #13 u: Svibanj 17, 2012, 11:23:26 prijepodne »
svakako bih si uzeo veci kanister da sam imao u ponudi, naime nasao sam atman cf3 , dogovorio da ga kupim, otisao po njega slijedeci dan a on PROCURIO u shopu, hahaha tako da nisam htio, i samo mi je ova tetra kao najveci kanister ostala u ponudi  :rolleyes: Svakako da cu uzeti veci kad budem mogao i nasao, uskoro bih treba za Zg a tamo ima toga, tak da cu ujnu naogovorit da hoda sa mnom tijekom dana  :zagrljaj:

Offline Axo_Keki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Cazin Bosna i Hercegovina
« Odgovori #14 u: Svibanj 17, 2012, 19:11:02 poslijepodne »
lijep akvarij
samo podigni jos nivo vode tj sve do krova i bice ljepse
koje ribe tj vrste planiras imati?!
Ja u 300 litara koristim samo vanjski ATMAN AT 3336 i za sada je sve ok
trenutno imam 40-ak ciklida ali nisu jos svi odrasli
mada uvijek moze bolje naravno
ipak redovna izmjena vode pomaze,svake sedmice 30 % vode ide van a dolazi svjeza :)
Mi smo zatvorenici svojih vlastiti identiteta zatvoreni u tamnicama koje
smo sami skovali......
"Ćejf košta"

Offline smcm5

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Svibanj 17, 2012, 19:25:56 poslijepodne »
jako bitno, usis prljave vode sa jedne strane akvarijuma, a povrat sa druge, stvaras tako dodatnu cirkulaciju,ali bez strim pumpe tesko ces kupiti smece sa sredine akvarijuma ili ga gotovo i neces moci pokupiti mozda ti filteri sa malim brojem riba i budu radili ok al strim pumpa bi bila spas

Ja ti imam vankski prelivni 2000l/h sa jedne strane,a JBL CP250 od 700l/H sa druge strane i povrat na sredini da dize sa dna smece al opet ostane mnogo prljavstine,stim da ja ima 120-130 ciklida u metar i sezdest duzine,zato sam narucio strim pumpu 3000l/h pa cu vidjeti al mislim da ce to da rijesi problem
i javi samo odakle se zemljak mozes i na PP mogu ja svasta da ti nabavim iz CRO posto sam ja na granici,inace sve sam za svoj akvarijum nabavljao u CRO u Aqua Terri

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Svibanj 17, 2012, 20:35:41 poslijepodne »
meni su cijevi svaka u svom cosku, od jednog fitlera i ulaz i izlaz je na jednoj strani, od drugoga na drugoj, nemogu drugacije sloziti zbog prostora. Jasno, ulaz na dnu, izlaz na vrhu, na povrsini vode. Stream od 3000l i ni komadica nicega u vodi ili na pijesku. 120 cm duzina akvarija. Plan je promjena pumpe na barem 5000 litara, ali dok ribe narastu, zasada je ok i ovako.

Offline smcm5

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Svibanj 17, 2012, 21:55:06 poslijepodne »
to i  govorim,strim je najvazniji,cim smece(govanca) ostaje na dnu voda se muti i vrijednosti joj nisu dobre a dobar strim neda da smece pada na dno i voda onda mora biti biser,najbitnija je cirkulacija vode u tanku a onda filteri mogu da kupe otpad i da rade dobro posao, dzaba meni protok pumpi kad nemogu sa pola tanka povuci otpad al i to ce biti jos dan,dva

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Svibanj 17, 2012, 22:05:31 poslijepodne »
a moze to i bez stream pumpe, ako bas mora..... jedino sto onda imas vise smeca za usisavati, posebice oko kamena, ovako stream to sve fino istjera, filteri pokupe vecinu, a ako nesto bas i ostane, uglavnom je nagurano u jedan cosak, pa uopce nije problem usisati. ali da olaksava zivot, to svakako.  :up:

Offline smcm5

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Svibanj 18, 2012, 00:10:11 prijepodne »
naravno da moze ,al zato usisavam svaka dva dana,a nemam bas mnogo slobodnog vremena