Kako god okrenes, samo nemoj ribe prilagodjavati akvariju, jer neces biti zadovoljan, pa ce ti se taj akvarij pretvoriti u smetnju i obavezu, a to nikako nebi trebao biti. Procitaj, pregledaj, koje ribe te interesiraju, njihove kombinacije i uvjete drzanja, i onda kad to znas, vidi mozes li si priustiti akvarij koji bi njima odgovarao. I ne mislim samo financijski, vec i prostorno. Ako mozes, odlicno. Ako ne, radije nemoj ici na neke blesave kombinacije, jer to nikad ne zavrsi dobro.
A opet, nekakva praksa i mnogobrojni slucajevi pokazuju da ispod 150-200 litara i nije akvarij za neke vece ribe i u nekom vecem broju. A ciklidi se ionako ne drze po sistemu 2-3 komada, njih treba biti vise. Dakle, ako nemas mogucnosti za 80-120 (ili vise) cm duzine, barem 40 sirine i isto toliko visine, nemoj ni razmisljati o nekim skalarima, sharkovima ili neznam ni ja sto. I to im je realno gledano naknap, ali za prvu ruku moze posluziti.
Umjetno bilje zaboravi. Kosta, a nicemu ne sluzi, radije 2-3 prave biljke, makar i bez podloge, rasvjeta i to je to.
Ja bih radije isao na manji akvarij, pa stavio betu, ili cak i na ove dimenzije, pa stavio deblji sloj podloge, veci panj, bilje i slicno, s dosta plitkih i mirnih mjesta, i opet stavio betu, par corydorasa i uzivao.