Srpanj 18, 2025, 23:35:57 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Duracell rechargeable - problem  (Posjeta: 1407 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline toncek12

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Duracell rechargeable - problem
« u: Svibanj 08, 2012, 22:41:33 poslijepodne »
Da li je moguće da Duracell rechargeable AA baterije ( 2650mAh) kroz cca 5-6 mj. toliko oslabe da nakon 15h punjena uspiju izdržati svega nekoliko okidaja u fotiću? 

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
Odg: Duracell rechargeable - problem
« Odgovori #1 u: Svibanj 08, 2012, 22:48:16 poslijepodne »
Moguće je. Recimo da punjač prebrzo ili prejako puni, ili se prazne, a postoji i memory efekt kod NIMH baterija.

Offline MrBrunooo

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 26
    • Facebook
« Odgovori #2 u: Svibanj 08, 2012, 22:48:59 poslijepodne »
Ne.  :D

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #3 u: Svibanj 08, 2012, 22:57:09 poslijepodne »
Provjeri fotic sa drugim baterijama. Starije serije Canon Powersrot su poznate po efektu praznih baterija

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #4 u: Svibanj 08, 2012, 23:49:55 poslijepodne »

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #5 u: Svibanj 09, 2012, 00:01:39 prijepodne »
Moguće je. Recimo da punjač prebrzo ili prejako puni, ili se prazne, a postoji i memory efekt kod NIMH baterija.
to postoji samo kod NiCd baterija i treba zadovoljiti nekoliko vrlo specificnih uvjeta da bi to doslo do izrazaja u tako kratkom razdoblju.

@ toncek12 fotici su ti vrlo specificne naprave jer trose puno struje, pogotovo ako koristis flash. Desava ti se da zapravo jako brzo padne napon baterije iako je kapacitet skroz dovoljan za daljnu upotrebu. No u tvom slucaje vjerujem da je greska u baterijama. Ja sam imao jedan set enolop baterija od kojih je jedna bila banana a to sam skuzio tek kad sam kupio drugi set sony ciji punjac je odbijao puniti enelop baterije. Onda sam skuzio da je jedna losa ali ta je unistila i ostale. Vrlo brzo su sve riknule.

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #6 u: Svibanj 09, 2012, 05:35:40 prijepodne »
moguce je... tko zna koliko su baterije stare....

zato je i izmisljen energizer....

ili sony....
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Werther

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Betta Svijet
« Odgovori #7 u: Svibanj 09, 2012, 09:56:45 prijepodne »
Provjeri fotic sa drugim baterijama. Starije serije Canon Powersrot su poznate po efektu praznih baterija
Imam Canon PowerShot S2 IS i imam problema s baterijama. Toliko da sam počeo umjesto rechargable baterija koristiti obične duracell baterije. Što bi značio taj "efekt praznih baterija", da ne kuži baterije koje nisu napunjene do maksimuma pa javlja da su prazne iako nisu ili...? -?

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #8 u: Svibanj 09, 2012, 09:58:44 prijepodne »
Moguće je naravno - nisi napisao koliko su ciklusa te baterije prošle  :D
Duracell punjive nisam osobno probao, no iskustva drugih su da je to jedan od najgorih "brandova" za punjive baterije - uostalom zašto bi sami sebi kvarili dobar posao sa prodajom "običnih"(po meni debelo preskupih za to što vrijede) baterija? Digitalci su dosta osjetljivi na punjive baterije koje stavljaš u njih, ja sam za svoju kameru iz prošlog stoljeća prije par godina kupio 4 Sanyo Eneloop AA i još za rezervu 4 AgfaPhoto AA. Godinu i nešto sam ih koristio naizmjenično ono jedan set u kameri drugi punim i stavljam za rezervu i Agfa su primjetno izgubile kapacitet dok Sanyo bar na prvi pogled i dalje rade kao nove. Agfe i dalje rade dobro u nekim drugim aplikacijama kao što je tlakomjer.
Za baterije je važno kako ih održavaš, uzastopno prepunjavanje će ubiti i najskuplje baterije

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #9 u: Svibanj 09, 2012, 10:22:16 prijepodne »
Imam Canon PowerShot S2 IS i imam problema s baterijama. Toliko da sam počeo umjesto rechargable baterija koristiti obične duracell baterije. Što bi značio taj "efekt praznih baterija", da ne kuži baterije koje nisu napunjene do maksimuma pa javlja da su prazne iako nisu ili...? -?

Ma da. Frend mi je dao jedan A460 koji ima problem da javlja da su slabe baterije iako su napunjene pa sam isao guglat i skuzio da dosta ljudi ima slican problem sa tom serijom. Googlaj "powershot toothpick trick". Ljudi guraju cackalice ispod kontakata za baterije, nekima pomaze nekima ne.
Osobno ne bih nikad kupio fotic sa AA baterijama, li-ion i bok.

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #10 u: Svibanj 09, 2012, 10:38:26 prijepodne »
Jbg. ukazala se dobra prilika i zadnje na pameti su mi bile baterije :)  bilo mi je samo čudno to da odu u tako kratkom vremenu... a tolko ih reklamiraju i dižu te Duracell-ke.. računao sam daće izdržati barem godinu  :D

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #11 u: Svibanj 09, 2012, 10:53:29 prijepodne »
Uzmi si Sanyo, kao sto Salem kaže, znam par fotografa koji ih koriste za bliceve, pa valjda nešto vrijede ;)

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #12 u: Svibanj 09, 2012, 10:58:17 prijepodne »

Za baterije je važno kako ih održavaš, uzastopno prepunjavanje će ubiti i najskuplje baterije
velika vecina punjaca, da ne kazem svi jer ne znam za ove noname kineze po 30kn, se iskljuce kad se baterija napuni.

Osobno ne bih nikad kupio fotic sa AA baterijama, li-ion i bok.
ja bi uvijek radije obrnuto, no nazalost sve manje ih ima kaj koriste AA baterije. Skoro svi sad imaju te svoje specijalne kaj kostaju milijon kuna.  :-X Aparat 100€ a dodatna baterija 50 ili 60  :down:
Jbg. ukazala se dobra prilika i zadnje na pameti su mi bile baterije :)  bilo mi je samo čudno to da odu u tako kratkom vremenu... a tolko ih reklamiraju i dižu te Duracell-ke.. računao sam daće izdržati barem godinu  :D
gle, mozda su jednostavno lose, ili ih je nesto  :-X Ja imam par duracellki kaj koristim u BT misu vec vise od 2 godine. Pune se 2x mjesecno i jos uvijek su kao i prvog dana. Jbg, sve je danas limun pa onda kako ti se pogodi.  -?

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #13 u: Svibanj 09, 2012, 11:06:25 prijepodne »

ja bi uvijek radije obrnuto, no nazalost sve manje ih ima kaj koriste AA baterije. Skoro svi sad imaju te svoje specijalne kaj kostaju milijon kuna.  :-X Aparat 100€ a dodatna baterija 50 ili 60  :down:

Mozda nekakve originalne baterije toliko kostaju, ali recimo za moj 350D baterija kosta par $ na ebayu. I ljudi ih kupuju i ok su.

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Svibanj 09, 2012, 11:56:52 prijepodne »
velika vecina punjaca, da ne kazem svi jer ne znam za ove noname kineze po 30kn, se iskljuce kad se baterija napuni.
Gledao sam prije par dana originalni Sanyo Eneloop punjač lijepo piše(sitnim tiskom naravno) da će se punjač automatski isključiti nakon 16h da ne skuri bateriju bile one pune ili prazne i da pogledaš u priloženu tablicu da bi znao iz kapaciteta baterije odrediti potrebno vrijeme punjenja. Pretpostavljam da i drugi jeftiniji "inteligentni" punjači rade otprilike isto samo što to ne piše u uputama, a da za one koji koriste neki dV/dt ili bolji algoritam ipak treba odriješiti kesu - ili sam možda u krivu?  

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Svibanj 09, 2012, 12:02:42 poslijepodne »
Uzmi si Sanyo, kao sto Salem kaže, znam par fotografa koji ih koriste za bliceve, pa valjda nešto vrijede ;)

I ne moraju biti Eneloop, i one "obične" Sanyo NiMh su se pokazale jako dobre u digitalcima ako se još mogu naći.

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #16 u: Svibanj 09, 2012, 13:06:02 poslijepodne »
Prije cca godinu dana kupio sam u Intersparu SiM PEX proffesional 2300 mAh (NiMH, mislim da su 4 kom bila oko 60kn) za probu, posto nikad nisam cuo za tu firmu.
Prezadovoljan sam istima i preporucujem svima.
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #17 u: Svibanj 09, 2012, 13:30:00 poslijepodne »
ja imam 10tak godina stare olympus baterije i punjač koje sam kupio uz prvi dig forić... još rade kao prvi dan nakon xxx ciklusa... zvuči nevjerojatno ali tak je :D
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60