Kolovoz 06, 2025, 20:08:37 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Bolesna galaxyca.  (Posjeta: 862 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline olembe

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 43
Bolesna galaxyca.
« u: Svibanj 08, 2012, 13:41:33 poslijepodne »
Znaci jednoj je ribici jako uvucen trbuh.Evo citam al neznam sta bi moglo bit.
Promjene su se pocele događat prije desetak dana. Nije me bilo cesto doma tako da nisam bas u toku al se jedna ribica pocela mjenjat
tako da je sve vise poprimala na kraju ovakav oblik, evo slika. Jutros ga vidim na sred akvarija ubrzano dise odvojen od svih.
Sve ostale su ok, zdravo izgledaju jedu mrijeste se pa jedu jaja jedni drugima...standardno i tako vec godinu dana neke i godinu-ipo....
olembe

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
    • Facebook profil
Odg: Bolesna galaxyca.
« Odgovori #1 u: Svibanj 08, 2012, 14:02:09 poslijepodne »
To se zna dogoditi ribama (ženkama) koje se često mrijeste a ne jedu hranu bogatu mineralima a još ako žive u mekanim vodama tada je jasno o čemu se radi a isto se pojavljuje i kod starih i iscrpljenih riba.

Što napraviti? Promijeniti ishranu te dati onu koja je bogata vitaminima i mineralima pa ćak ih postepeno prebaciti na tvrdu vodu i da jedno vrijeme budu u njoj kako bi se regenerirao koštani sustav.

Također preporučujem napraviti promjenu vode te dodati duplu dozu Easy Life FFM-a i jednu čajnu žličicu Sera Ectopura ili Tuzlanaske soli a slijedeći dan duplu dozu vitamina.

Ova riba ako je već stara tada se više neće moči ispraviti ali drugim mladim ženkama možeš pomoći a to toplo perporučujem napraviti tako da se ribe cca 3 mjeseca drže u tvrdoj vodi a onda 3 mjeseca na mrijest u meku vodu i tako redom.

Pozdrav.

Offline olembe

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #2 u: Svibanj 08, 2012, 14:05:39 poslijepodne »
Hvala plavi :up: !
olembe

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #3 u: Svibanj 10, 2012, 15:16:12 poslijepodne »
Ova riba na slici je muzijak
Davno sam se bio sreo sa tom bolescu,kad sam uzimao prve mikre iz beluga
Stvar je da je ta riba izgladnjela,najvjerojatnije ne uzima hranu,moguci su i paraziti pa da ju iscrpljuju
Ja sam poceo tada ribe hraniti larvama komaraca,i zivu hranu je riba pocela uzimati i kasnije se oporavila
Samo bi jos napomenuo,da mikre zive do dvije godine,i vjerojatno ces sad sve cesce vidjati kako pojedine ribice kako stare propadaju i oboljevaju od razni bolesti,meni je najvise prvi mrijesni mikri otislo od vodenice,samo su se napuhavale i ljuska je strsala kao jezevima kako su im organi odkazivali.
Nadam se da sam malo pomogao  :)

Samo jos pitanje jesi li mozda ubacivao nedavno kakve ribe kod njih,pa da nisi unjeo kakve parazite?